koralina94 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 16:55 Wierzę. Ale nie jestem jakaś nawiedzona w tym temacie. Wielu rzeczy o swojej wierze nie wiem. Z wieloma poglądami się nie zgadzam i niektórzy księża mnie drażnią. Wierzę w Boga, a nie w to, co księża mówią z ambony. Odpowiedz Link Zgłoś
majullo Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:14 Nie wierze ale chodze do koscioła bo mi tata każe Odpowiedz Link Zgłoś
nickiminaj Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:19 wierzę bardzo w Boga. jestem chrześcijanką. Odpowiedz Link Zgłoś
hepimil Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:28 Ja wierzę.. choć przelotnie mam jakieś niepewności co do tego.. (; Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:29 ostatnio przyszła moda na ateizm. Sama nie jestem przekonana co do istnienia jakiejkolwiek siły, Boga czy innego Bóstwa. Wierzę w rozum, a czy istnieje coś "nad" nami tego nie wie nikt. Bardziej mogę siebie określić jako agnostyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
lockedo Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:39 Rozumiem cię, bo widać, że panuje moda na ateizm - aczkolwiek ja od młodzieńczych lat nie wierzyłem, że 'coś' tam jest, dopiero potem dowiedziałem się, jak to się profesjonalnie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
agge Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 18:04 ja generalnie też, ale świeta obchodze ze wzgledu na rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
sweetkotek Re: 10.07.11, 00:19 Będe się streszczac czy wierzę - tak moja wiara - katoliczka A na temat homo to - normalni ludzie nie powinni się wstydzic tylko dlatego że są troszkę inni a ludzie uznają to za nienormalne bo za kilka lat to będzie normalne i wiara nie przeszkadza w tym ponieważ biblia nic o tym nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
nickiminaj Re: 10.07.11, 12:46 w Biblii pisze jedynie tylko, że homoseksualiści, nie powinni brać ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
mari86 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 01:07 Ja określiłabym siebie jako agnostyk Odpowiedz Link Zgłoś
marcella_ Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 12:36 wierzę , jestem chrześcijanką. Ale czasem ... mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger17 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 13:06 Nie wierzę w niego. jestem ateistą, ale muszę chodzić na religię -.- Odpowiedz Link Zgłoś
piotruspan Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:19 wierzę ale często jak słucham księży na mszy to mam ochotę wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
niemampomyslu Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:25 może i to dziwnie zabrzmi, ale w Boga raczej wierzę, a za kościołem nie przepadam i chodze tam rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
niemampomyslu Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:26 ogólnie teraz jestem na takim etapie, że sama nie wiem, jak to jest z tą moją wiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaa_xd Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:32 Wierzę, jestem chrześcijanką . Odpowiedz Link Zgłoś
blackbleach Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:32 Ja wierzę w Boga, w Jezusa itd., nie lubię chodzić do kościoła, bo wkurza mnie to co księża mówią, ale chodzę co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:02 Sama nie wiem. Ktoś na pewno czuwa nad nami. W to wierzę. Ale nie praktykuję kościoła. W sumie to nie określam swojej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:04 Ale tego czy Bóg istnieje nikt nie może udowodnić, więc nie wiem. Po prostu żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
wicia15 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:06 ja jestem katoliczką, bo tak rodzice mnie wychowali Odpowiedz Link Zgłoś
chaos_i_nielad Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:08 Obecnie wierze, choć miałam różne etapy w życiu. Wierze, ale nie uznaję spowiedzi świętej i rzadko chodzę do Kościoła. Podzielam myśl Pascala "Jeżeli wierzymy, a Bóg istnieje zyskujemy wszystko. Jezeli wierzymy, a Boga nie ma - nic nie tracimy. Jeżeli nie wierzymy, a Bóg istnieje - tracimy wszystko..." Słowo w słowo to tak nie szło ale sens jest taki właśnie. Obecnie to mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_25 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:09 Wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dosia321 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:16 ,,ateiści to idioci" Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:24 Bardzo wierze w Boga, do kościoła mi sie chodzić nie chce, ale tata mi każe ; / . Odpowiedz Link Zgłoś
tsst tacy z was 10.07.11, 23:00 ateisci jak ze mnie Paris Hilton. Dekralujecie sie jako ateisci, a na bierzmowanie pojdzie kazdy z was. [ chyba ze rodznnie inna wiara ] Zreszta nawet ateisci w cos wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 23:17 Powiem tak wierzę w Boga, ale w niektóre poglądy Kościoła nie. Bóg jest w moim sercu, a nie w białym budynku. Dlatego nie odwiedzam tego miejsca zbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 I tak, i nie. 10.07.11, 23:45 No z jednej strony coś chyba musiało być, że jest tyle opowieści itp., ale obserwując to co się dzieje na Świecie szczerze w to wątpię, do Kościoła chodzę od święta i to nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 23:52 Ciężko mi się określić. Trudno mi uwierzyć w niektóre nauczania kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
kakurenbo Reinkarnacja. 11.07.11, 00:00 Nie wyznaję religii chrześcijańskiej, właściwie nie wyznaję żadnej religii i wiara w reinkarnację to pojedynczy pogląd, którego nie wiążę przykładowo z buddyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_13 ♣ 11.07.11, 19:32 Wierze w Boga, ale nie w kosciol. Chodze tylko bo rodzice mi kazuja isc. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Wierzę w Boga, a to dlatego, że... 11.07.11, 20:46 jest wiele dowodów na jego istnienie. Ateizm bierze się moim zdaniem z niewiedzy i... z lenistwa ;P Bo wiara wiąże się zdecydowanie z pewnymi obowiązkami, których wielu ludziom nie chce się wypełniać. Trzeba mieć też czas i chęci, żeby Go poznać. Dlatego właśnie niektórym łatwiej jest powiedzieć - nie wierzę w Boga. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
majka04 Re: Wierzę w Boga, a to dlatego, że... 11.07.11, 20:47 chrześcijan- katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_us5 Re: Wierzę w Boga, a to dlatego, że... 11.07.11, 20:51 Ja wierzę w Boga. Jestem chrześciajnką. Aczkolwiek, teraz księża potrafią tak przynudzić, czy nawet gadać takie głupoty że poprostu nie mam ochoty chodzić do kościoła Chodzę dlatego że muszę, albo że już długo nie byłam. Podsumowując wierzę w Boga i nic nie mam do ludzi innej wiary, czy ateistów Odpowiedz Link Zgłoś
sophie17 ... 11.07.11, 21:01 To dośc obiste pytanie jak na forum, ale to dobrze że je zadałaś. Ja jestem wieżącą i praktykującą katoliczką . NIe mam nic do innych wyznań ale nie lubię jak ktoś kpi z innych religii, uważam że jest to szczyt hamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
k. Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 11.07.11, 21:02 Wierzę w Boga/ jestem katoliczką. Do Kościoła chodzi się dla wiary, dla Boga i dla samego siebie, a nie dla księdza. Tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś