Dodaj do ulubionych

Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania?

09.07.11, 16:50
Ja jestem ateistą. wink
Obserwuj wątek
    • koralina94 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 16:55
      Wierzę. Ale nie jestem jakaś nawiedzona w tym temacie. Wielu rzeczy o swojej wierze nie wiem. Z wieloma poglądami się nie zgadzam i niektórzy księża mnie drażnią. Wierzę w Boga, a nie w to, co księża mówią z ambony.
      • majullo Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:14
        Nie wierze ale chodze do koscioła bo mi tata każe
    • nickiminaj Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:19
      wierzę bardzo w Boga. jestem chrześcijanką.
    • hepimil Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:28
      Ja wierzę.. choć przelotnie mam jakieś niepewności co do tego.. (;
    • elisss92 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:29
      ostatnio przyszła moda na ateizm.

Sama nie jestem przekonana co do istnienia jakiejkolwiek siły, Boga czy innego Bóstwa. Wierzę w rozum, a czy istnieje coś "nad" nami tego nie wie nikt. Bardziej mogę siebie określić jako agnostyczka.
      • lockedo Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 17:39
        Rozumiem cię, bo widać, że panuje moda na ateizm - aczkolwiek ja od młodzieńczych lat nie wierzyłem, że 'coś' tam jest, dopiero potem dowiedziałem się, jak to się profesjonalnie nazywa. wink
      • domelciaxdd Wierzę w Boga./ Jestem chrześcijanką.;) 10.07.11, 21:42
    • agge Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 09.07.11, 18:04
      ja generalnie też, ale świeta obchodze ze wzgledu na rodzine
    • sweetkotek Re: 10.07.11, 00:19
      Będe się streszczac
      czy wierzę - tak
      moja wiara - katoliczka
      A na temat homo to - normalni ludzie nie powinni się wstydzic tylko dlatego że są troszkę inni a ludzie uznają to za nienormalne bo za kilka lat to będzie normalne i wiara nie przeszkadza w tym ponieważ biblia nic o tym nie mówi
      • nickiminaj Re: 10.07.11, 12:46
        w Biblii pisze jedynie tylko, że homoseksualiści, nie powinni brać ślubu.
    • mari86 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 01:07
      Ja określiłabym siebie jako agnostyk wink
    • marcella_ Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 12:36
      wierzę , jestem chrześcijanką. Ale czasem ... mam wątpliwości.
    • stranger17 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 13:06
      Nie wierzę w niego. jestem ateistą, ale muszę chodzić na religię -.-
      • piotruspan Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:19
        wierzę ale często jak słucham księży na mszy to mam ochotę wyjść
        • niemampomyslu Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:25
          może i to dziwnie zabrzmi, ale w Boga raczej wierzę, a za kościołem nie przepadam i chodze tam rzadko.
          • niemampomyslu Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:26
            ogólnie teraz jestem na takim etapie, że sama nie wiem, jak to jest z tą moją wiarą.
    • paulaa_xd Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:32
      Wierzę, jestem chrześcijanką .
    • blackbleach Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 21:32
      Ja wierzę w Boga, w Jezusa itd., nie lubię chodzić do kościoła, bo wkurza mnie to co księża mówią, ale chodzę co jakiś czas.
    • rememberina Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:02
      Sama nie wiem. Ktoś na pewno czuwa nad nami. W to wierzę.
      Ale nie praktykuję kościoła. W sumie to nie określam swojej wiary.
      • rememberina Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:04
        Ale tego czy Bóg istnieje nikt nie może udowodnić, więc nie wiem. Po prostu żyję.
      • marsjanka115 x__x 10.07.11, 22:16
        mam dokładnie tak samo xD
    • wicia15 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:06
      ja jestem katoliczką, bo tak rodzice mnie wychowali
    • chaos_i_nielad Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:08
      Obecnie wierze, choć miałam różne etapy w życiu. Wierze, ale nie uznaję spowiedzi świętej i rzadko chodzę do Kościoła. Podzielam myśl Pascala "Jeżeli wierzymy, a Bóg istnieje zyskujemy wszystko. Jezeli wierzymy, a Boga nie ma - nic nie tracimy. Jeżeli nie wierzymy, a Bóg istnieje - tracimy wszystko..." Słowo w słowo to tak nie szło ale sens jest taki właśnie. Obecnie to mi odpowiada.
      • klaudia_25 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:09
        Wierzę.
    • dosia321 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:16
      ,,ateiści to idioci"
    • kotek.bieberka Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 22:24
      Bardzo wierze w Boga, do kościoła mi sie chodzić nie chce, ale tata mi każe ; / .
    • tsst tacy z was 10.07.11, 23:00
      ateisci jak ze mnie Paris Hilton. Dekralujecie sie jako ateisci, a na bierzmowanie pojdzie kazdy z was. [ chyba ze rodznnie inna wiara ] Zreszta nawet ateisci w cos wierza.
    • koniara8 Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 23:17
      Powiem tak wierzę w Boga, ale w niektóre poglądy Kościoła nie. Bóg jest w moim sercu, a nie w białym budynku. Dlatego nie odwiedzam tego miejsca zbyt często.
      • pola16 I tak, i nie. 10.07.11, 23:45
        No z jednej strony coś chyba musiało być, że jest tyle opowieści itp., ale obserwując to co się dzieje na Świecie szczerze w to wątpię, do Kościoła chodzę od święta i to nie zawsze.
    • light Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 10.07.11, 23:52
      Ciężko mi się określić. Trudno mi uwierzyć w niektóre nauczania kościoła.
    • kakurenbo Reinkarnacja. 11.07.11, 00:00
      Nie wyznaję religii chrześcijańskiej, właściwie nie wyznaję żadnej religii i wiara w reinkarnację to pojedynczy pogląd, którego nie wiążę przykładowo z buddyzmem.
      • lilii_95 ... 11.07.11, 00:40
        nie wiem.
    • meggi_13 11.07.11, 19:32
      Wierze w Boga, ale nie w kosciol. Chodze tylko bo rodzice mi kazuja isc.
    • trzpiotka Wierzę w Boga, a to dlatego, że... 11.07.11, 20:46
      jest wiele dowodów na jego istnienie. Ateizm bierze się moim zdaniem z niewiedzy i... z lenistwa ;P Bo wiara wiąże się zdecydowanie z pewnymi obowiązkami, których wielu ludziom nie chce się wypełniać. Trzeba mieć też czas i chęci, żeby Go poznać. Dlatego właśnie niektórym łatwiej jest powiedzieć - nie wierzę w Boga.

Takie jest moje zdanie.
      • majka04 Re: Wierzę w Boga, a to dlatego, że... 11.07.11, 20:47
        chrześcijan- katolik.
        • paulinka_us5 Re: Wierzę w Boga, a to dlatego, że... 11.07.11, 20:51
          Ja wierzę w Boga. Jestem chrześciajnką. smile Aczkolwiek, teraz księża potrafią tak przynudzić, czy nawet gadać takie głupoty że poprostu nie mam ochoty chodzić do kościoła uncertain Chodzę dlatego że muszę, albo że już długo nie byłam.
          Podsumowując wierzę w Boga i nic nie mam do ludzi innej wiary, czy ateistów smile
    • sophie17 ... 11.07.11, 21:01
      To dośc obiste pytanie jak na forumindifferent, ale to dobrze że je zadałaśbig_grin.
      Ja jestem wieżącą i praktykującą katoliczką wink. NIe mam nic do innych wyznań ale nie lubię jak ktoś kpi z innych religii, uważam że jest to szczyt hamstwa.
    • k. Re: Wierzysz w Boga? / Jakiego jesteś wyznania? 11.07.11, 21:02
      Wierzę w Boga/ jestem katoliczką.
      Do Kościoła chodzi się dla wiary, dla Boga i dla samego siebie, a nie dla księdza. Tyle z mojej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka