Dodaj do ulubionych

Szkoła językowa.

13.08.11, 01:27
Tak wiem, wiem to znów ja, ale znowu musze sie was Kotki poradzić c:

Bo mi chodzi o to, że bardzo lubię język angielski i chciałabym Go umieć jak najlepiej, ale moja mama mówi, że absolutnie sie na takie coś sie zgodzi, bo od września ide do Gimnazjum i będę miała korepetycje z matematyki i jeszcze byłby ten angielski gdyby sie zgodziła. A u mnie w mieście jest taka szkoła językowa Level. I mama mówi, że ja nie dam rady pogodzić tego wszystkiego ze sobą, bo mam od września kiedy tylko przyjde ze szkoły, cały swój czas spędzać przy książkach.sciana z tatą nie wiem jak jest, bo na razie to gadam z Nim tylko tak szybko przez tel, bo jest za granicą. I wraca chyba dopiero w przyszłym tygodniu. sciana

Co zrobić.? Kotki pomóżcie, bo w przyszłości chce wyjechać do UK i chce ten język umieć jak najlepiej. Na razie jestem na poziomie średnio-zaawansowanym.

Błagam piszcie.!
Obserwuj wątek
    • wampire13 Re: Szkoła językowa. 13.08.11, 11:28
      Porozmawiaj jeszcze raz poważnie z mamą. J. Angielski jest ważny, na pewno też będziesz się uczyć go w gimku.
    • nickiminaj Re: Szkoła językowa. 13.08.11, 12:01
      powiedz mamie, że to twoje marzenia, a marzenia trzeba spełniać. pewnie to nie zadziała, ale nie wiem jak mam ci pomóc.
      • xcrystalx Re: Szkoła językowa. 13.08.11, 12:27
        Języki przynajmniej u mnie w gim są rozszerzone a jeśli się nie zgodzi zawsze pozostają kursy wakacyjne , które baardzo pomagają
    • sakura134 gimnzajum 13.08.11, 13:04
      Ja bede od wrzesnia w 2 klasie gimnzajum o profilu angielski. To prawda, ze od 1 wrzesnia bedziesz siedziec tylko przy kisazkach, ale spokojnie jezeli mi sie udalo to tobie tez. Chodzialam na angielski do british school dwa razy w tygodniu i raz dodatkowa matametyke 9korepetycje). Popros mame, aby chodzic wlasnie tak jak ja. 2 razy na angielski po 1- 2 godziny + matma raz w tygodniu okolo 1h. Wtedy bedziesz miala czas na nauke, a zajecia dodatkowe tak cie nie przytlocza. Mozesz tez zaproponowac korepetycje z matmy w sobote, bo wtedy jest wiecej czasu. Powodzenia wink
    • trzy Re: Szkoła językowa. 13.08.11, 16:52
      Widzę, że zapomniałaś o czymś bardzo ważnym: jeżeli chcesz się bardzo dobrze nauczyć języka, to wcale nie musisz iść do szkoły językowej (w której nauczą Cię tylko języka "literackiego") możesz uczyć się sama w domu po przez tłumaczenie tekstów, piosenek, oglądanie filmów, siedzenie na anglojęzycznych chatach. Jeżeli chcesz w przyszłości jechać do UK no to powinnaś być obeznana ze slangiem, którego Cię w szkole nie nauczą. Popatrz choćby i na nasz polski język, w którym mamy wiele skrótów itd. ogółem chodzi mi o mowę potoczną, a nie język literacki. Język jest zjawiskiem żywym. Pozdrawiam i powodzenia
    • alice087 ___________________________________ 14.08.11, 17:38
      to w końcu jedziesz za rok do UK czy nie?
      jeżeli tak, to szczerze nie widzę sensu, abyś musiała teraz sie uczyć dodatkowo anglika. bo TAM tak się nauczyć tego języka, że tutaj nawet w ciągu tych kilku miesięcy się tak nie nauczysz. wink
      • sylwek11 Re: ___________________________________ 14.08.11, 17:52
        Możesz sobie kupić książkę ,, Blondynka na językach " . Ja taką mam i dopiero zaczęłam , ale podobno jest dobra ; P
        A z niej chyba lepiej się nauczysz niż w szkole , bo w niej uczysz się mówić po angielsku ,a nie gramatyki i wgl .
    • rozalie32 Re: Szkoła językowa. 14.08.11, 21:11
      Ja chodzę do szkoły językowej na angielski i chcę iść od tego roku na hiszpański.
      Przekonaj mamę, że dasz sobie radę, a dodatkowy język w przyszłości bardzo ci się przyda. I powiedz jeszcze, że dodatkowy angielski nie wymaga siedzenia cały czas przed książkami, bo to jest jak normalny przedmiot w szkole.
    • elisss92 Popatrz: 16.08.11, 11:08
      Twoja mama dała Ci chyba najważniejszy powód, dlaczego odmawia: ciężko byłoby jej z pieniędzmi. Taka szkoła językowa to nie jest wydatek 50 zł/mies. tylko coś koło 200zł na pewno. Korepetycje z matematyki też kosztują (wspominam swoje, gdzie za godzinę płaciłam 35 zł, więc miesięcznie też wyszło też ok. 200zł). Spróbuj z tatą, ale weź pod uwagę, że pieniądze nie lecą z nieba i może naprawdę rodzice nie mają na każdą zachciankę
      • charlotte__ Re: Popatrz: 16.08.11, 11:19
        Ja angielskiego też uczę się dodatkowo, ale nie w żadnej szkole tylko mam korepetycje. O tyle mam dobrze, że to kuzynka i nie mam drogo .. Hmm.. a co do twojej mamy ... taka szkoła to dość duży wydatek, może byś sobie załatwiła raz w tygodniu korepetycje. Może by taniej wyszło ??
    • jagoda87 Re: Szkoła językowa. 31.08.11, 12:34
      mnie sie wydaje, że fajnym miejscem do nauki języka jest szkoła Axon, jest w wielu miejscach Polski także jest też duże prawdopodobieństwo, że jest blisko miejscowości gdze mieszkasz, przede wszystkim przygotują Cię do konwersacji, bo grupy sa małe więc więcej się ćwiczy, po za tym prowadzą je obcokrajowcy, no ceny tez sa spoko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka