Dodaj do ulubionych

Piosenki z głębszym tekstem

06.01.12, 14:31
Poszukuję piosenek z tekstem,który jest porządny i nie jest o tak zwanej dupie marynie.
Najlepiej o miłości,życiu wink Mam zeszyt z takimi tekstami,ale brak mi już piosenek .
Mogą być z popu,rocka, metalu - tylko nie rap i reggae .

Z góry dziękuje kiss
Obserwuj wątek
    • monia12xd Re: Piosenki z głębszym tekstem 06.01.12, 16:11
      jeśli chcesz takie teksty to tylko w rapie je znajdziesz.
      • anahi_loveyou Re: Piosenki z głębszym tekstem 06.01.12, 16:42
        nieprawda . w innych też są, szczególnie w rocku . a ja nie znoszę rapu uncertain
        • monia12xd Re: Piosenki z głębszym tekstem 06.01.12, 16:47
          to sb puść badziewny volveremos smile
          • sammy Re: Piosenki z głębszym tekstem 06.01.12, 17:05
            Dołączam się do pytaniasmile Byle nie rap i reggae. Najlepiej rocksmile
            • demi261 Re: Piosenki z głębszym tekstem 06.01.12, 17:30
              przecież w rocku jest całe mnóstwo takich piosenek, tylko trzeba je zrozumieć, weźmy np. Nirvanę, dla osoby, która nie ma o nich zielonego pojęcia powie, że teksty są badziewny, jednak nawet małe wgłębienie w ten zespół pozwoli nam coś zrozumieć, Dżem - bardzo życiowe piosenki do tego po polsku, więc nie ma przynajmniej tutaj bariery językowejwink a jeśli chodzi ci o konkretny tytuł to np. z nowszych rockowych piosenek polecam Nickelback "When we stand together", naprawdę nie trudno znaleźć rockowe piosenki z przesłaniem, metalu za bardzo nie słucham więc nie polecę, no a jeśli reggae nie lubisz to nie będę wymieniać, bo nie ma to sensuwink
              • demi261 Re: Piosenki z głębszym tekstem 06.01.12, 17:35
                ej piszesz żeby nie reggae, a SGM to niby co?
    • kim817 na przykład, 06.01.12, 17:40
      myslovitz, dżem, papa roach, my chemical romance, the beatles, evanescence, włochaty, akurat, rise against, bullet for my valentine, red hot chili peppers...
    • mysiuniaxpp Re: Piosenki z głębszym tekstem 06.01.12, 20:05
      ja mam taką jedną piosenkę , o miłości takiej raczej zranionej i jest zajebista , ale to rap , a ty go nie chcesz . więc polecić ci mogę piosenki zespołu ' Evanescence ' , m.in ; ' bring me to Life ' czy ' my importal ' . uważam , że ta wokalistka fajnie śpiewa , tak bierze sobie to do serca . i to jest fajne .
    • anahi_loveyou Proszę o tytuły ! :) 07.01.12, 11:21
      wink
    • taka.jedna. Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 11:35
      Metallica. nie podam tytułów po wszytskie piosenki są ciekawe, z przesłaniem.
    • charlotte__ Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 11:47
      Simple Plan - Untitled
      Nickelback - When We Stand Together
      Flyleaf - Broken Wings
      Lifehouse - Everything
      Flyleaf - Cassie
      Flyleaf - In the dark
      Lifehouse - Broken
      SOAD - Lonely Day
      Metallica - Nothing Else Matters
      Evanescence - My Immortal
      Kings Of Leon - Use Somebody

Myślę, że spodobają Ci się. Swoją drogą też nie lubię rapu i reagge wink

PS. Jedna z was napisała, że tylko w rapie znajdziesz piosenki z przesłaniem. NIEPRAWDA, w każdym gatunku muzycznym są artyści dla których duże znaczenie ma nie tylko muzyka, a również tekst piosenki.
      • anahi_loveyou Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 12:27
        jedyna,która mnie rozumie kiss
    • michaelka Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 12:52
      Michael Jackson : Man in the mirror, Heal the world , Cry , We are the world, They don`t care about as, Black or white, Will you be there, Earth song, Baet it i jeszcze wiele innych.
      Dżem (np. Lunatycy, W życiu piękne są tylko chwile) , Perfekt ( np. Niepokonani), Niemen( Dziwny jest ten świat), Queen ( Show must go on). Szlagiery. Ale też piosenki Sabatonu ( są ze Szwecji , ale śpiewają o historii Polski), zespoły śpiewające za komuny np. Kult, 2+1 , Hey itp.
      To były wspaniałe czasy kiedy śpiewało sie naprawdę o czymś. smile
    • anulka Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 13:35
      Fajny wątek smile
      a co do muzyki to moje propozycje to
      U2 One
      Beyonce I Was Here
      Roxette Lisen to your heart
      Estblume Ice Flowers
      smile
    • anulka Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 13:50
      Jeśli zagłębisz się w teksty Andrzeja Piasecznego z płyty Spis Rzeczy ulubionych to tam też znajdziesz piosenki z przesłaniem. Tylko trzeba umieć je poprawnie odczytać chociaż każdy interpetuje muzyke na swój sposób innaczej na nią patrzy ma inną wrażliwość . Nie do każdego być może to trafia . Trzeba poprostu to przesłanie zrozumieć, Naprawdę polecamsmile z Polskich Artystów to wspomniany już wcześniej Dżem Myslowidz Ira Budka Suflera Edyta Bartosiewicz. Ogólnie starszi artyści
      Tytuły
      Edyta Bartosiewicz Opowieść Ostatni Zegar
      Andrzej Piaseczny Na przekór Nowym Czasom Wszystko w jeden dzień Pozostawiasz ślad Wszystko trzeba Przeżyć Szczęście jest blisko Chcieć i już itd
      Natalia Kukulska dłoń
      Wystarczy że wpiszesz jakiegoś artystę i dodasz słówko teksty ( znajdziesz wiele tekstów danego artysty większość jest z przesłaniem) ja nie słucham rocka ani metalu czy regge a piosenki z przesłaniem i owszem znajduje, Trzeba tylko włożyć trochę siebie i wysilić się intelektualnie aby takie teksty zrozumieć .
      Ps Napisz mi na priv jakie teksty masz w tym swoim zeszycie smile może poznam jakiegoś nowego artystę
    • sammy Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 15:14
      Łzy - Anstazja jestem
      Łzy - Gdybyś był
      Hey - Moja i twoja nadzieja
      Dżem - Partyzant(polecam)
      Dżem - Sen o Victorii
      Jacek Kaczmarski - Obława(na prawdę głęboki tekstwink)
      Varius Manx - Piosenka Ksiezycowa
      Kobranocka - Kocham cię jak Irlandię
      Piotr Cugowski - Tylko tyle wiem

Sabaton - Uprising
      Within Temptation - All I need
      Apocalyptica - Not Strong Enough
      Bon Jovi - Always
      Nickelback - Far Away

Nie będę wymieniać piosenek zespołów, które już były wymienione wyżej, czyli Metallica, Evanescence, Michael Jackson, Perfekt itp.

PS. Jak coś potem sobie przypomnę to napiszę. Prawdopodobnie w większości będą to polskie piosenki, ale zagraniczne też postaram się dodać.
    • nessy96 Re: Piosenki z głębszym tekstem 07.01.12, 17:42
      Metallica - Unforgiven
      Within Temptation - Forgiven
      Arch Enemy - My Apocalypse
      Sabaton - Uprising
      Nightwish - The Kinslayer
      Nightwish - Dead Boy's Poem
      Evanescence - Hello
      Evanescence - My Immortal
      Tarja Turunen - Until My Last Breath
      Amy Macdonald - This Is The Life
      Amy Macdonald - Dont Tell Me That Is Over