hannah198 30.01.12, 17:51 Ostatnio coraz więcej osób w mojej szkole zaczyna palić papierosy i palić marihuanę . Często mówią też :-Nie palisz,Nie pijesz , Nie bierzesz . :Co ty robisz w gimnazjum ? Czy Waszym zdaniem w gimnazjum,aby być popularnym trzzeba mieć nałogi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maue.zuo. Re: Nałogi w szkole . 30.01.12, 17:59 zależy w jakiej jesteś szkole. u mnie raczej tak nie ma ale zobaczymy jak to będzie w liceum. myślę że jeśli jesteś na tyle dorosła by mieć swoje zdanie zawsze dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
chilling Re: Nałogi w szkole . 30.01.12, 18:52 bez przesady popularnym " mozna być i bez tego. np. teraz poszłam do LO - wiadomo większośc pali , ale mam jedną dziewczyne w klasie która nie pali a jest bardzo fajna i nie jest jakąś frajerką O.o . wiadomo są też ciotki co widać że nimi są. nanana Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Nałogi w szkole . 30.01.12, 20:22 Dla mnie w ogóle sama chęc bycia "popularnym" jest idiotyzmem, a co dopiero nałogi... W gimnazjum? Co się dzieje z tym światem... Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina [...] 30.01.12, 20:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina y. 30.01.12, 21:16 hahaahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahah, padłam. jestem przestępcą, fyeah! Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Nałogi w szkole . 30.01.12, 20:41 w gimnazjum były laski, które przychodziły upalone na lekcje, ale to nie było powszechne. w lo wychodzenie na fajkę to norma, co nie znaczy, że palą wszyscy jak leci, oczywiście, że nie. no i wciąganie tabaki na matmie, lol. Odpowiedz Link Zgłoś
xadax Re: Nałogi w szkole . 30.01.12, 21:40 zacznijmy od tego że po co komu w skzole popularność ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Pozory mylą. XD 31.01.12, 02:15 U mnie 3 gim w szczególności.. Nie raz ich widzę na kamieniach, niedaleko szkoły. I tak na pozór to nie pomyślałabym że oni są tacy jacy są, bo jedna z nich to nawet ulubienica dyrektorki. *-* No ale cóż.. Pozory mylą, najlepszy na to dowód. Ja osobiście nie palę, nie ćpam i nie piję. Nie zamierzam zaczynać, bo boję się że ten koniec będzie wyjątkowo długi.. : D Odpowiedz Link Zgłoś
merley_ niestety. 31.01.12, 21:38 okej, ja nie palę, nie piję, nie biorę, chociaż w mojej szkole (jak już raz mówiłam) umawiają się na wspólne palenie Maryśki. jak dla mnie, to to jest chore. według mnie, to co jest od lat osiemnastu lub zakazane, jest dla ludzi myślących rozsądnie, a nie dzieciarni z gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: niestety. 31.01.12, 22:08 u mnie kilka osób wciąga tabakę i pali fajki. ale to nie daje im popularności, właściwie ludzie to olewają. Odpowiedz Link Zgłoś
mysterious69 Re: Nałogi w szkole . 31.01.12, 22:04 zeby się utrzymać w towarz. , zeby nie być luzerem i frajerem to niestety ale tak przykre realia , ale coż Odpowiedz Link Zgłoś
mobia Re: Nałogi w szkole . 01.02.12, 12:29 U mnie w gimnazjum było na odwrót i to właśnie ja miałam czasem problemy z kolegami z powodu moich nałogów... To zresztą też było irytujące- strasznie wkurza mnie ocenianie innych na podstawie tego, czy palą, piją, biorą, a nie jakimi są ludźmi. Ale to typowe dla gimnazjalistów Odpowiedz Link Zgłoś
other_ Re: Nałogi w szkole . 03.02.12, 09:20 Na pytanie "Czy Waszym zdaniem w gimnazjum,aby być popularnym trzeba mieć nałogi ?" odpowiadam Tak. Oczywiście, nie popieram tego, ale tak już jest. Najważniejsze to pozostać sobą i nie podążać za modą - ja trzymam się tej zasady, ale nie cierpię na brak znajomych i przyjaciół. Oni po prostu przyzwyczaili się do moich poglądów na ten temat i wiedzą, że ich nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
manual. Re: Nałogi w szkole . 03.02.12, 12:24 Przetrwałam gimnazjum bez picia i palenia i uwierz mi, da się żyć. A to, że ktoś pali i pije tylko po to, aby "zdobyć popularność"... Cóż, lepiej nic nie będę mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
redeemer Re: Nałogi w szkole . 03.02.12, 12:41 jestem z liceum i przykro mi to mówić, ale to niestety prawda. najgorsze jest to, że robią to w kiblach, na przerwach... blee. Odpowiedz Link Zgłoś
choco_ Re: Nałogi w szkole . 03.02.12, 20:32 hahah nie, kto chce to pali, bierze, pije a kto nie chce to nie. Właśnie to te nieudańce szkolne zazwyczaj mają te wszystkie nałogi, a ci normalniejsi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Nałogi w szkole . 03.02.12, 20:39 Dzieciom się w głowach powoli przewraca. Jeśli ktoś chce być znany z tego, że pali, ćpa i pije to proszę bardzo, jego wybór. Nie trzeba mieć żadnych nałogów, żeby być popularnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mrucz Re: Nałogi w szkole . 14.08.12, 18:49 teraz 90 % młodzieży pali,pije,ćpa i niszczy opinię całej młodzieży. tego już nie zmienisz. nastały takie czasy i tyle. szkoda :c Odpowiedz Link Zgłoś
meredith. Re: Nałogi w szkole . 14.08.12, 23:26 zazwyczaj w gimnazjum się wszystkiego próbuje, ale raczej bez szaleństw, ludzie tylko gadają, bo myślą, że są wtedy fajni. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Nałogi w szkole . 15.08.12, 09:15 Hm... idę teraz do 3 klasy, owszem nazywam siebie gimbazą, no bo chyba nią jestem, nie? A co do nałogów... w pierwszej klasie i do połowy drugiej paliłam, ale nie żeby się pochwalić. I nie paliłam nałogowo, tylko jak ktoś poczęstował, teraz też mi się zdarzy. Picie... hm, tak samo jak papierosy. Jednak owszem piwo wypiję ze znajomymi czy coś, wódka jeśli się natrafi, także. Ale cholera, nie mówcie, ze pije i pale dla szpanu, po prostu ZASMAKOWAŁO MI. Dziwne? Trudno się mówi, moja sprawa, nie? Żadnej trawy, tabletek nie lykałam ;3. Więc chyba nie jest ze mną aż tak źle : > ? Odpowiedz Link Zgłoś