pati10532749 Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 07.07.12, 17:05 Ja używam lekkiego podkładu matującego , tuszu do rzęs i błyszczyk. Niemożna przesadzić i nawalić sobie tapetę chodź teraz to już jest normalne więc taki naturalny makijaż jest najlepszy na gimnazjum. P.S. Idę właśnie do 3 gim W 1wszej nie powinnaś się malować zbytnio to źle zazwyczaj wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
morigan Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 08.07.12, 23:02 ja w gimnazjum tylko dawałam sobie czasem tusz na rzęsy Odpowiedz Link Zgłoś
xxjustynaxx Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 12.07.12, 18:57 Bardzo śmieszne są wasze wypowiedzi piszecie, tusz, cienie, błyszczyk itd a potem, że nie lubicie tapety i nie chcecie przesadzać, to ja nie wiem, ile dla was to tapeta..... Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 12.07.12, 19:39 Choć gimnazjum już skończyłam, przyznam, że w gimnazjum prawie w ogóle nie robiłam sobie makijażu. Chyba, że naszła mnie chęć, to smarowałam usta błyszczykiem lub rzęsy odżywką. Nic po za tym. Jeśli chodzi o make - up u innych...najbardziej wkurzały mnie te wypizdrowane pierwszoklasistki, które [dosłownie] wyglądały jak plastikowe, różowe lalki barbie..-.- Makijaż powinno zostawić się osobom, które przede wszystkim umią go robić. Odpowiedz Link Zgłoś
rasberry Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 16.07.12, 15:40 ja od września idę do pierwszej gimnazjum, i nie maluję się, ale mam bardzo jasne rzęsy, i chciałabym je tak trochę pomalować brązowym tuszem do rzęs, ale chyba jeszcze za wcześnie... doradźcie mi proszę, moglabym to zacząc robić czy poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
blackcafe ... o__o 16.07.12, 16:10 zdecydowanie jestem na NIE, jeśli chodzi o wypudrowane 14, które zawitają do gimnazjum i już uważają się za najpiękniejsze. sama zaczęłam malować się pod koniec drugiej klasy, bo w pierwszej, to jeszcze taka dzieciarnia, nie wiedziałam, czego się spodziewać. ale do tej pory maluję tylko rzęsy i używam korektora, jeśli jest potrzeba, a usta maluję ulubioną szminką, czy błyszczykiem. tak samo wszystkim gimnazjalistkom proponuję wyglądać świeżo i dziewczęco Odpowiedz Link Zgłoś
majson .. 17.07.12, 20:44 Ja w gimnazjum malowałam się tylko tuszem raz na jakiś czas(np. raz w tygodniu), ewentualnie jakąś pomadką czy błyszczykiem no i korektor ze względu na to że mam problemy z cerą i tyle. I moim zdaniem albo się w ogóle nie maluj albo bardzo delikatnie i naturalnie czyli tusz, błyszczyk, korektor Odpowiedz Link Zgłoś
morfina Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 26.07.12, 21:53 nie . bo tak na prawdę po co ? : ) zwykły szpan jak dla mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
pucupuc Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 30.07.12, 11:28 Duzo osob sie maluje.. ja mam 15 lat i sie nie maluje... Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 30.07.12, 12:14 jeśli masz problemy z cerą podkład + puder w zupełności wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 30.07.12, 12:15 ja tam się malowałam od 1 gimnazjum , nauczycielom się to nie podobało to no ale kto by się tym przejmował Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 30.07.12, 12:40 Czemu nie? Ale zostań przy tuszu do rzęs i fluidzie/pudrze/korektorze, zależy czy masz krosty na twarzy itd. Ale nie przesadzaj, bo to śmiesznie wygląda ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktusss Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 30.07.12, 18:53 Jak dla mnie to beznadzieja , właśnie idę do 3 klasy i nie zamierzam się nadal malować . Mam w klasie kilka koleżanek ,która już od 1 się malowały i wyglądają w tym ohydnie . Nie radze, w końcu im prędzej zaczniesz się malować tym szybciej masz zmarszczki-więc. W. Odpowiedz Link Zgłoś
mrucz Re: Makijaż w gimnazjum?! :] 13.08.12, 13:04 jestem za , oczywiście jeśli makijażem nie nazywasz 5kg tapetą Odpowiedz Link Zgłoś