Dodaj do ulubionych

Plecak czy torba?!

• sweetowska Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 11:53
      tak, plecak wygodny i pojemny, ale za to torba wygląda o wiele fajniej i jest oryginalna. ale ja i tak polecam plecak, w hausie są fajne wink
      • lorente Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 13:37
        Zależy to też od tego czy będziesz chodzić do szkoły czy jeździć.. Ja osobiście wole plecak
        mimo że jeżdzę...(wygodny jest) smile Twój wybór... smirk
    • kiskowa Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 11:53
      PLECAK !kiss
    • dhampir_ Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 11:53
      Ja teraz idę do 3 gimnazjum i się tez zastanawiałam nad torbą. Ale zrezygnowałam
      bo stwierdziłam , że jest nie wygodna. Ramię od niej boli. Nie wiem kwestia
      przyzwyczajenia , ale osobiście wolę plecak.
      Pozdrawiam ;D
    • miley174 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 11:55
      torba
    • olka_27 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 11:58
      Ja też ide do gimnazjum i mam dla ciebie świetny pomysł. Kiedy masz mało lekcji i lekkie ksiażki noś torbe a gdy masz duuuużo i cięęężkich załóż plecak ;d
    • martiix3 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:01
      Zdecydowanie Torba.! Bo plecak jest strasznie niewygody i wgl.
    • mania14 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:03
      Plecaki są dobre jak ma się dużo lekcji, ale torby są ładniejsze i praktyczne.smile
      • mandy_ Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:06
        w gimnazjum
        bedzie wiecej
        lekcji niz w podstawowce ;p
        radze ci plecak bo
        bedziesz miala prznajmniej prosty
        kregoslup big_grinbig_grin
        chyba ze w sql bedziecie
        mieli szafki , to moze torba bd lepsza
    • mayumi plecak/torba 19.08.09, 12:03
      hm, moim zdaniem to zależy co kto lubi. ja w tym roku chyba będę nosić plecak.
      po pierwsze dlatego, że w mojej torbie źle układają się podręczniki, przez co
      potem wyglądają strasznie, po drugie dlatego, że strasznie się garbię a nosząc
      plecak będę mogła to skorygować smile
      radziłabym ci po prostu spojrzeć na plecak i na torbę i pomyśleć - w czym
      wygodniej będzie ci nosić podręczniki i czy nie przemęczysz swoich pleców. do
      tego po prostu zastanów się, co ci się bardziej podoba. ;pp

w sumie - ja też mam ten dylemat xD
    • bella_7 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:05
      ja tez ide teraz do 1 gimnazjum big_grinsmile i ja sb kupiłam lecak w adidasie dla
      mnie jest przee big_grin ale kupie sb też torbe, np na wycieczki , zawody no i do
      szkoły, jak bd miała mniej lekcji tongue_out Pozdro kiss
    • nikus Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:06
      Ja idę teraz do 2 gimnazjum i wolę plecak wink wygodniejszy wink a poza tym można
      mieć fajny plecak wink Ja mam taki w kolorowe kwiaty i wszystkim się podoba winkbig_grin
    • gigi09 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:13
      ja wolę plecak wink
    • agacik. Plecak! 19.08.09, 12:14
      Według mnie lepiej plecak. W plecaku masz dużo potrzebnych przegród, jest na
      dwa ramiona i wygodniej się go nosi. Poza tym jest lepszy dla zdrowia; i
      posłuchaj, co do modnej torby...Plecak też można wypatrzeć jakiś piękny i
      supermodny, zapewniam. Wystarczy poszukać na Allegro, za śmieszne ceny, ale za
      to w dobrej jakości i super piękny. Nie polecam torby...Będzie chciało Ci się
      nosić te przeraźliwie ciężkie torby na jednym ramieniu i ciągle przekładać
      torbę z jednego ramienia na drugie? Będzie chciało Ci się upychać wszystko w
      torbie? Wątpię. Także moim zdaniem: PLECAK! smile Pozdrawiam kiss
    • kika21 Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:19
      Plecak jest lepszysmile wiem z własnego doświadczenia przez ostatni rok strasznie
      męczyłam się z torbą a w gimnazjum mamy dużo książek....
    • petka Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:19
      Ja nie ide za modą, stawiam na wygodę, idę do 2 gim i zawsze miałam plecakwink
    • lolka203 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:26
      Ja osobiscie wole plecak mialam torbe w pierwszej gim i myslalam ze mi plecy
      odpadna teraz kupilam sobie plecaktongue_out
    • clauduss1908 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:28
      Jak szłam do gim . to miałam torbe . Po jakimś czasie przeżuciłam sie na plecak - był
      wygodniejszy . W gimnazjum jest dużo przedmiotów , książek - a więc większe obciążenie .
      ( ;
    • kakusiaa__ Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:28
      ja też ide teraz do gim.
      wybierz to w czym ci jest najwygodniej .
      moim zdaniem chyba lepiej plecak bo teraz jest więcej przedmiotów i będzie ci lepiej ...
      Ale zależy jaka jest twoja torba czy duża i zmieści cie się tyle rzeczy ile powinnaś zabrać do
      szkoły . smile .
    • mikejla Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:29
      ja tam wole plecak bo jak ide to torba obija mi sie o pupe i mnie to wkurza ,
      ale jeśli mam mało lekcji to czasem zabieram torbe ale to czaasem smirk
      • cynamonovaa Re: Plecak czy torba?! 01.10.09, 21:23
        oczywiscie ze torba ;d chociaz plecak casami tez moze byc ;d ale zzdecydowanie
        wole torbe
    • invisible Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:30
      ja też teraz idę do gimnazjum i radzę ci do szkoły zakładać plecak, a torbę można brać na
      wycieczki itp.smirk
    • niika8 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:32
      do budy najlepszy jest plecak w gimnazjum jest dużo nauki, sama to przerabiałam,
      a torbe możesz nosić w tedy gdy będą jakieś wycieczki szkolne na które ty nie
      jedziesz bo w tedy jak pojedzie dużo osób z twojej klasy,albo pod koniec roku
      szkolnego jak nie ma nauki a psy wystawią ocenny wink hehh
    • madziasz Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:33
      ja lubie i plecak i torbe to zalezy ile mam do zabrania ksiazek i czy mam wziasc strój
      jak mam wiecej ksiazek to lepszy jest plecak bo wiecej sie w nim zmiesci a torba to jak mam mniej rzeczy
    • palala Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:34
      ja mam i plecak i torbe
    • mellow Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:35
      Plecak też może być stylowy. Ponaszywaj coś i już. Osobiście wolę plecaki.
      Więcej zmieszczą... Torby tylko mi kręgosłup skrzywią.
    • sely.95 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:37
      Ja wolę plecak. ;]] Bo mnie po tobie straszniee ;/ ramię boli. wink
      • sely.95 Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:39
        * po torbie straszniee ramię boli, bo przecież w gimnazjum już nie jest tak mało książek. ;p
    • xmadziunia14x Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:41
      Jeśli nie chcesz trafić do szpitala albo narzekać na ból kręgosłupa, to plecak.
      • kammi Re: Plecak czy torba?! 19.08.09, 12:44
        plecak na pewno jest wygodniejszy, ale jeśli nie musisz iść daleko do domu to
        torba może byc. jednak zaloze sie sie ze wiekszosc bedzie miala plecaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka