Dodaj do ulubionych

Problemy z hista... :/

15.08.09, 22:31
Mam straszne problemy z historiąuncertain Każdego roku ledwo wychodzę na dwauncertain Wiem, że to
taki przedmiot, z że trzeba wykuc, ale mnie to w ogole do głowy nie wchodziuncertain Macie też
ten problem?
Obserwuj wątek
    • pariska65 Re: Problemy z hista... :/ 15.08.09, 22:52
      ja miałam taki problem z histą w tym roku na początku wychodziła mi 3 bo była
      fajna pani i wgl ale pani poszła na zwolnienie takie długggie i przyszła
      inna,która gorzej uczyła i ledwo 2 miałam z histy na koniec roku sad
      • shila_115 Re: Problemy z hista... :/ 15.08.09, 23:48
        Nawet mi nie wspominajcie o tym przedmiocie. Masakra;/;/ Z innych normalnie się
        nauczę, a na histe za chiny. Nie wiem czemu tak jest, ale nauczyć się historii
        jest dla mnie jak skok w spadochronie bez spadochronu.
    • dziewczyna09 Re: Problemy z hista... :/ 18.08.09, 21:09
      ja z histy jakoś wychodze ale z matmą to mam dopiero problem wogóle nie moge jej
      pojąć
      • gosc. bez przesady 21.08.09, 22:11
        mam same 5 i 6 z histy( naprawdę można ją lubić, jeśli planuje się iść na egiptologie wink a to dużo ma wspólnego z historią nie tylko samego egiptu a i grecjii,rzymu itp) ale w tym roku znów inna nauczycielka nawet miła ( z wyglądu przypomina mi mojego OBECNEGO psychologa)ale zdarzyło się że po chorobie miałam duże zaległości z matmy i przyry( przyrody) i musiałam je nadrobić bo te nauczyciel;i a szczegulnie od matmy nie miło do mnie nastawione, a więc kiedy nadrabiałam znajomości to.. zapomniałam o teście z histy ( po raz pierwszy raz życiu)cry i pałka gotowa ( przyznaje dostałam też trójkę z klasówki i z aktywności bo mnie łapała grypa ale powiedz jej to!!)i na bank jeśli bym niepoprawiła testu to czwórka na koniec roku murowana confusedno to robiłam co w mojej mocy umuwiłam się z nauczycielke na oddanie zeszytu i ćwiczenień dio sprawdzenie 9 to podciąga ocene) i do poprawy tego cholernego testu i co??? w pon. dostałam ćwiczenia z oceną bd ( a czemu nie celującą czy ona czytała moją prace o starych i obecnych państwach???) we wtorek miał być zeszyt i test a tu nie ma jej!!!! oki przedostatnia lekcje historii w tym roku szkolnym czekam na nastepną i tu jej... niema!!! znienawidziłam ją no dobra bez przesady przecierz ona też ma problemy ale zamiast z 5 na koniec to 4scianacry
        • claudus. Re: bez przesady 21.08.09, 22:18
          tutaj niestety trzeba kuć.
          też mam nie raz z tym problemy.jak chcesz mieć chociaż 3 ,kuj zawsze daty,pojęcia i to co
          masz w zeszycie lub ćwiczeniach.nie raz do podrecznikow sa płyty..one umilaj\ą naukę.
    • mylipslikesugar Re: Problemy z hista... :/ 21.08.09, 22:27
      Historia??
      Żartujesz??
      To taki łatwy przedmiot, mam 5 prawie 6 . ;pp
      w 10 minut wykuję lekcję z pięcioma regułkami i 10 datami dla mnie to małe piwo przed
      śniadaniem . x D ;pp heh
      gorzej z majzą ..
      powodzenia w przyszłym roku . : )
      • roseline Re: Problemy z hista... :/ 22.08.09, 10:46
        Ja was zadziwię! Uwielbiam historię smile Rozumiem ją, a to, ze jestem wygadana
        tylko mi ułatwia sprawę bo zawsze mogę dodać własne zdanie o tym co sadze na
        temat postępowania Cezara ;d

ale wiesz,mi pomaga zaznaczanie dat na różne kolory, zawsze mi się poźniej data
        kojarzy z danym kolorem big_grin albo (jeśli lubisz śpiewać) śpiewaj regułki na różne
        melodie big_grin to tez jest przydatne (i sprawdzone, uczyłam się tak na biologię wink
        Powodzenia!!! a jesli ktoś ma sposób na matmę to prosze niech się odezwie ;dd
    • jane_ Re: Problemy z hista... :/ 22.08.09, 11:00
      ja nie mam problemów z historią, zawsze wychodzę na conajmniej cztery, a moje uczenie się do testów polega na przeczytaniu dwa razy rozdziału i wynotowaniu dat. ;d
      i jest fajnie. ciekawie. może też swoje robi to, że mam prześwietnego nauczyciela, który wie, co robi, i umie uczyć.
      a poza tym jestem humanistką, więc pf.
      gorzej jest ze ścisłymi. xd
    • leyla Re: Problemy z hista... :/ 22.08.09, 11:16
      ja z historii byłam dobra ale zawsze była jedna rzecz która mi nie wchodziła
      daty,nigdy nie mogłam ich zapamiętać ale mam na to sposób.np.rok 1025 10 jak
      numer w dzienniku Asi przykładowo a 25 to liczna nas w klasie a jest do data
      koronacji Chrobrego,tak sobię to zawsze tłumaczę i mi wychodzi ty też spróbuj
    • pauuli Re: Hista 22.08.09, 17:06
      Ja też miałammm , bo nienawidze histyY . Po wywiadówce musiałam strasznie zakuwać ,
      bo moje oceny były straszne miałam : 2 dwóje , 4 tróje , 1 pałe sad Zaczełam się uczyć ,
      robiłam prace dodatkowe, i poprwiałam sprawdziany . Na koniec roku szkolenego ,
      strasznie się zdziwiłam , bo miałam piątke z Historii na świadectwiesmile
    • julka_18 Re: Problemy z hista... :/ 25.08.09, 16:41
      hehe , ja mam problem z histą jak się nie uczę . x dd
      nie idzie ci wkuwanie . ?
      musisz sobie znaleźć inny sposób .
      czytasz około 10 razy to samo zdanie bądź datę , ale myśląc dokładnie nad tym .
      zrób sobie też ściągawki i wsadź do piórnika , albo wsadź do kieszeni w
      spodniach . x ]
      mam nadzieję , że pomogłam . ; p
      pozdro . kiss
    • xxxxnatixxxx Re: Problemy z hista... :/ 26.08.09, 18:46
      Mam to samo. Tylko że moim problemem jest nauczyciel. Ucze się, a i tak dostaje 1. Ale to
      nie tylko ja. U mnie w szkole u tej babki byli prawie wszyscy zagrożeni. Maaaaasakra!
      • wili Re: Problemy z hista... :/ 01.09.09, 15:28
        Też mam taki problem, tylko że ja mam chyba gorzej, bo mam po 3 historie w tygodniu: polski, powszechna i ukrainy... Więc muszę to wszystko uczyć, ale jak-to nie mam pojęcia, na polskie stopnie to wychodzi u mnie na koniec roku gdzieś 4, ale chciałabym mieć wyższy stopień. A jeżeli nawet i wyuczę coś to po paru tygodniach już tego nie pamiętam, nie wiem jak dam radę na egzaminach...sadsadsad
        • kitty Re: Problemy z hista... :/ 01.09.09, 15:43
          masz do niej negatywne podejście. ja lubię ten przedmiot i szybko mi się go
          uczy. ale metody żdanej nie mam
    • lola1212 Re: Problemy z hista... :/ 01.09.09, 16:21
      ja miałam problem z matmą! ale mama mnie zapisała na korki (3 razy w tygodniu) i
      wyszłam na prostą wink może ty też pomyśl o korkach?smile
    • mileylove. Re: Problemy z hista... :/ 01.09.09, 17:53
      ja mam ten problem z matmą. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka