Dodaj do ulubionych

Przerazajace bole gardla!!!candida albicans

24.11.05, 18:25
Witam.
Od ponad roku mecze sie z silnymi, ostrymi bolami gardla. Pojawiaja sie co
kilika dni i naprawde sa nie do wytrzymania. Bol rozprzestrzenia sie takze na
cala klatke piersiowa. Bylam u lekarza. Wymaz wykazal bakterie candida
albicans. Bralam juz Ortanol i Zinnat i nic. Bole nie ustaly. Boje sie, ze to
moze byc cos powazniejszego, a nieleczone....wiadomo. Moj lekarz chyba nie wie
jak nad tym zapanowac.
Dodam, iz mniej wiecej w tym samym czasie pojawily sie u mnie swedzenia w
okolicy odbytu. Byc moze mam zakazony uklad pokarmowy od "dolu" i od "gory". W
lipcu mialam robione badanie rektoskopii,ktore nic nie wykazalo.
Prosze o pomoc, byc moze ktos spotkal sie z czyms podobnym. Jakie leki mam na
to brac? Zaznaczam, iz prawie caly czas jestem na lekach przeciwbolowych, bo
nie sposob tego wytrzymac.
Monika
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 19:01
      Monika, a stosowalas sie do jakichs specjalnych zalecen dietetycznych?Nic nie
      napisalas o diecie, wiec pytam.

• minoki Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 19:09
        Nie stosowalam zadnej diety, bo nic mi lekarz o tym nie mowil. Bylam przekonana,
        ze to zwykle jakies drozdzaki i, ze to raz dwa przejdzie. Lekarz tak twierdzil
        i zapisal mi dodatkowo flukonazol, i pocieszyl mnie, ze po tym leku zazwyczaj
        przechodzi. Tak...zazwyczaj. U mnie cialge te bakterie sie rozwijaja.
        Teraz dopiero zaczelam wiecej czytac na tym forum o candida albicans i widze, ze
        dieta ma istotne znaczenie, ale nie sadzilam, ze to jest tak powazny problem.
        pozdrawiam
        • asiabed Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 19:19
          Monika, poczytaj sobie spokojnie forum, poczytaj artykuly na polecanych stronach
          (dra Janusa, oraz innych - do ktorych znajdziesz tu linki).
          Potem przespij sie z ta wiedza i spokojnie zacznij stosowac diete.

No i oczywiscie pytaj Nas.
          Moze przedstaw te wiedze troche swojemu lekarzowi, albo sprobuj znalezc innego -
          ktory ma doswiadczenie w takim leczeniu.

I posluchaj, kazdy z nas jest zawsze troszke innym przypadkiem, wiec wiesz jak
          to jest - u jednego trwa to dluzej, u innch krocej.
          Ale co fakt - to fakt - dieta jest chyba najwazniejsza i mysle, ze od niej
          mozesz juz zaczac nawet od dzis. Byc moze za pare dni poczujesz dzieki temu choc
          mala poprawe.

trzyamja sie!

• ja9934 Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 19:28
            proszę zastosuj miksture oczyszczajaca Pana Józefa Sloneckiego poczytaj prosze-
            www.bioslone.pl.Ta mikstura likwiduje candide.Wyleczyłam mojego syna z alergii
            na trawę.Pozdrawiam.
    • minoki Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 19:42
      Dziekuje z gory za cenne rady.
      Naprawde zaskakuje mnie to wszystko co raz bardziej. Dlaczego jak sie ma te
      bakterie w pochwie, ze tak powiem wprost, to wystarczy zazyc dwie tabletki i to
      mija, a w gardle to taka walka.... Nie spodziewalam sie takich komplikacji. Do
      teraz sie ludzilam, ze pojde do lekarza i zapisze mi znowu jakies tabletki i to
      przejdzie. A teraz widze, ze musze naprawde sie wziac za siebie i poczytac Wasze
      forum.
      Jeszcze jedno. Moja mama sie troche zmartwila tymi moimi bolami i kupila mi
      tabletki o nazwie DIDA. Wyczytala gdzies o tym. One sa na bazie cynamonu. Bierze
      sie dwie tabletki przed jedzeniem. Niby pomagaja na takie dolegliwosci i na
      wzdety brzuch, na co tez cierpie, nawet gdy zjem jedna bulke. Moze te tabletki
      tez cos pomoga.
      pozdrawiam
      • asiabed Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 19:58
        Jesli masz takie problemy zoladkowo-jelitowe - to prawdopodobnie grzybol chce
        rzadzic nei tylko w gardle...
        Musisz go pogonic w cholere i juz.
        • minoki Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 20:15
          asiabed - swietne!!!!, heh. Masz racje, grzybol sie zagniezdzil na dobre,
          skurczybyk.
          pozdrawiam
          • zosiad Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 25.11.05, 00:29
            Prawdopodobnie masz też całą game pasożytów (bóle w klatce piersiowej, okresowe
            swędzenie odbytu ) bo z tego co piszesz masz chyba zaatakowany dość poważnie
            cały organizm. Candida i pasożyty uwielbiają swoje towarzystwo i nawzajem
            stwarzają sobie idealne warunki do rozwoju.
            Tak jak pisza dziewczyny - zmień od razu dietę (i to najlepiej na bardzo
            rygorystyczną ) , zacznij z tym walczyć na powaznie i z planem zanim nabawisz
            się powazniejszych problemów.
    • sylwia1239 Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 24.11.05, 22:00
      czy to możliwe ?od dwóch dni zaczęłam brać czosnek i spiruline dzisiaj dostałam
      silnych bóli gardła.czy to droźdżak?
    • minoki Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 25.11.05, 08:02
      Tak, wstalam dzis rano i podjelam decyzje o diecie. Przezylam ta koszmarna noc,
      i wierzcie mi, przez cala noc meczyly mnie bole gardla. Powoli zaczynam byc
      bezsilna, bo tego juz za wiele.
      Czytalam na forum o tym, jakie produkty jesc a jakich unikac. Przyznam szczerze,
      ze dla mnie to jest zwrot o 180 stopni, ale widze, ze musze tak zrobic. Wiec,
      trzymajcie kciuki, bo wiadomo, z dietami roznie bywa, a raczej z ta
      wytrwalosciawink) W grudniu i tak wybiore sie do lekarza prywatnego, moze on tez
      cos zaradzi.
      A te swedzenia odbytu - mialam badanie na jaja pasozytow i nic nie wykazaly
      (wolalabym, zeby wykazaly, bo przynajmniej bym wiedziala, skad to jest), ale byc
      moze to jest od gardla. W pewnym sensie.
      jeszcze raz z gory dziekuje za Wasze opinie i rady
      Monika
      • balamutka Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 25.11.05, 08:26
        Ja mam straszne bóle gardła od ponad 2 lat. Nic mi już nie pomagało, byłam
        załamana. teraz odkąd stosuję dietę i leki naturalne gardło powoli wraca do
        normy.
    • bastet7 Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 25.11.05, 09:21
      Takie bóle......może to po prostu zgaga??? A na te wzdęcia najlepiej brać jakiś
      probiotyk.
    • hala44 Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 25.11.05, 19:17
      Ja też przy kandydozie mam problemy z gardłem. Dorażnie pomagam sobie stosując
      Cromogen w areozolu do gardła i Zyrtec. Nie wiem czy to jestb prawidłowe
      leczenie ale mnie czasami pomaga na podrażnione gardło.
    • minoki Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 25.11.05, 20:16
      Zgaga to raczej nie jest...
      Jeszcze niedawno myslalam, ze te bole spowodowane sa wypiciem napoju gazowanego,
      bo tak tez na poczatku bylo. Wiec wyeliminowalam je calkowicie. Teraz widze, ze
      wlasciwie te bole mam po prawie wszystkim co spozywam i jem. W ostatnim tygodniu
      to wszystko naprawde sie niezle nasililo. Myslalam, ze jak nie bede pic napojow
      gazowanych, zimnych, kawy - to przejdzie. Ale widze, ze nie.
      Mam pytanie. Czy te bakterie mozna w jakis szybki i racjonalny sposob wyleczyc?
      A moze badanie gastroskopii by cos wykazalo - pomoglo?
      • ja9934 Re: Przerazajace bole gardla!!!candida albicans 25.11.05, 21:38
        mysle ze to candida.pomoze mikstura P.J.Słoneckiego www.bioslone.pl oraz
        płukanie gardła alocitem(aloes rozcienczony z woda 1:1)Powodzenia.Mi
        pomoglo.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka