Dodaj do ulubionych

leukopenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:55
Od okolo 5 lat wynik mojego WBC oscyluje w granicach 3,3;3,7; 4,0. Wiem, ze
norma to ok 4,8.U mnie najczesciej pojawia sie jednak to 3 z kawalkiem.
Dostalam skierowanie do hematologa, ale potwornie sie boje, ze to moze byc
cos bardzo powazniego. Prosze o info co moze mi byc???
Obserwuj wątek
    • polf Re: leukopenia 26.01.05, 17:15
      Lekarz hematolog dobrze odpowie na to pytanie. Prosze tylko mu je zadac.
    • Gość: magda Re: leukopenia IP: *.3vnet.pl 26.01.05, 17:32
      Ja chcialam skierowanie do hematologa, poniewaz moja mama ma ciagla anemie -7 i
      nie doczekala sie skierowania .Juz dwa razy miala przetaczana krew i dalej nie
      wiemy co jej jest co moze byc przyczyna [ zle odzywianie nie wchodzi w gre] a
      wiec skorzystaj z tej wizyty .Zyc w niepewnosci to tez wielki strach i stres.
    • Gość: Gość Re: leukopenia IP: *.238.90.198.adsl.inetia.pl 03.02.05, 12:19
      ja mam podobny problem ale od 10 lat, chciałam się zapytać na jakie dodatkowe
      badania skierował panią lekarz?pozdrawiam
      • Gość: Zalamana Re: leukopenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:43
        Do hematologa ide pod koniec marca. Wczesniej mam zrobic rtg klatki piersiowej,
        ekg brzucha, morfologie, proby watrobowe, antygen HBs.
    • Gość: Goska Re: leukopenia IP: 62.233.176.* 03.02.05, 18:52
      norma leukocytow jest 4-10 tys.a wiec Twoje wyniki nie sa zle. Mama powinna
      szybko byc zdiagnozowana pod wzgledem morfologii
      • Gość: ula Re: leukopenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 15:06
        Ja od około 1994 roku mam leukopenię. Byłam u hematologa. Wciąż kierował mnie
        na jakieś badania krwi, ale nie potrafił określić , co mi jest.Zaczął głośno
        zastanawiać się nad badaniem szpiku. Na koniec kazał mi się obserwować i być w
        kontakcie, ale nie dostałam kolejnego skierowania do poradni.Dodam że oprócz
        kiepskich wyników WBC zwykle ok. 3200-3600 mam stan podgorączkowy 37,2 i sporo
        różnych dziwnych dolegliwości. Może ktoś z was zna jakiegoś dobrego internistę?
        Pozdrawiam
        • Gość: Zalamana Re: leukopenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:47
          Ja skierowanie do hematologa dostalam od dr Kossobudzkiej z przychodni na ul.
          Zulawskiego w Warszawie. Teraz na wizyte jestem zapisana do dr Luczak z
          Instytutu Hematologii. Jesli zna ktos ta Pania prosze o info o niej. Pozdrawiam
          • Gość: Dora Re: leukopenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:47
            Przepraszam, że nie odpowiadam na zadane pytanie. Mam leukopenię polekową -
            obecnie WBC 1,9. Przez ostatnie dwa lata oscylowało w granicach 2,2 - 2,5. Za
            bardzo nie wiem co może dziać się z tym dalej. Czy są leki na tę chorobę?
            Wprawdzie niby jestem pod opieką hematologa, ale wygląda to bardzo różnie.
        • Gość: gaga Re: leukopenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:55
          ula mnie też najpierw spadały leukocyty, to był drugi sygnał, że coś w
          organiźmie się dzieje (3.400), ale najbardziej przeraża mnie stan podgorączkowy
          który trwa już dwa lata,Czy cały czas masz ten stan podgorączkowy, bo mnie w
          nocy spada. Jaki masz ROZMAZ KRWI ? Dobrze, że natrafiłaś na takiego
          hematologa, bo mój stwierdził, że u kobiety stan podgorączkowy jest rzeczą
          normalną. Ja zażywając olej z rekina i pijąc sok z buraków i inne jeszcze
          mikstury, podniosły mi się leukocyty, że ostatni wynik był 7.200, ale stan pod.
          dalej jest
          • mama_oliwki1 Re: leukopenia 25.05.05, 17:23
            hmm no ja mam ten problem z moja malutka ma 1 roczek od tygodnia stan
            podgoraczkowy i leukocyty 2.6 a plytki 101 i bardzo sie martwie niewiem czym to
            grozi kurcze moze wkoncu ktos mi odpowie
            • Gość: lekarz pediatra Re: leukopenia IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 25.05.05, 17:43
              nie czekaj na nieprofesjonalne wypowiedzi
              na tym forum, tylko szybko postaraj sie
              o skierowanie malej do szpitala
              • mama_oliwki1 Re: leukopenia 25.05.05, 17:56
                tak latwo sie mowi mam powtorzyc wynik w poniedzialek ''i zobaczymy'' a ja do
                poniedzialku niewytrzymam i poprostu chce wiedziec czym to grozi
                • Gość: lekarz pediatra Re: leukopenia IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 25.05.05, 19:07
                  trzeba wykluczc bialaczke
                  • mama_oliwki1 Re: leukopenia 25.05.05, 21:01
                    tego sie obawialam ale mam jeszcze jedna przyczyne... ja mam dodatnie HCV i
                    obawiam sie ze mala mogla to odemnie zlapac (mam powtorzyc badania po roczku
                    czyli teraz...) a w necie wyczytalam ze HCV objawia sie zmniejszona iloscia
                    plytek krwi i zmniejszona iloscia leukocytow... juz niewiem co myslec o tym
                    wszystkim.(rozmawialam z pediatra na ten temat czy ma to jakis zwiazek ze ja
                    mam HCV a ona to wykluczyla... dziwne okazuje sie ze jednak ma)
                    • Gość: lekarz pediatra Re: leukopenia IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 25.05.05, 23:11
                      mala mogla zlapac HCV od ciebie, ale podany
                      wynik badania jest na tyle niepo-
                      kojacy ze najlepiej mala umiescic w szpitalu
                      • mama_oliwki1 Re: leukopenia 26.05.05, 22:42
                        dziekuje za zainteresowanie moim problemem.. dzis bylam w katowicach w centrum
                        zdrowia matki i dziecka i wszystko jest ok leukocyty 9.5 plytki 180 i inne
                        badania tez sa dobre (temperatura spadla) ufff jak ja sie ciesze.
                        • Gość: lekarz pediatra Re: leukopenia IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 26.05.05, 22:46
                          ja tez sie ciesze
                          pzdr. i ucalowania dla malej
                          • mama_oliwki1 Re: leukopenia 26.05.05, 22:48
                            dziekuje serdecznie mam nadzieje ze jak bede miala jeszcze jakis problem to
                            moge na Ciebie liczyc:)
                            mala ucaluje rano bo teraz jest wykonczona po tych wszystkich badaniach
                            pozdrawiam
        • aelithe Re: leukopenia 27.05.05, 02:08
          ula ale temperatura poniżej 37,5 C to norma, więc tu nie ma czym się martwić.
          MOże masz taką urodę i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka