IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.05.05, 17:16
jak zalatwic sobie cesarke? na zyczenie sie u mnie nie da i nie mam tez
zadnych wskazan , co mozna wymyslic lub zasymulowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: tricolour Re: cesarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 18:51
      Należy popełnić samobójstwo na krótko przed porodem. Wtedy dla ratowania dziecka
      zrobią Ci cesarkę...
    • Gość: Patryk Re: cesarka IP: *.oc.oc.cox.net 27.05.05, 19:04
      Spróbuj też symulacji z zakresu psychiatrii np.stanu katatonii lub ciężkiego
      otępienia.Brak wystarczającego obustronnego kontaktu z rodzącą jest wskazaniem
      do CC,a przy chorobach i zaburzeniach psychicznych tego kontaktu nie ma.Choć
      podobno wtedy oszczędzają na znieczuleniu i wkładaja drewienko między zęby
      (żebyś sobie nie odgryzła języka)-i tak (jako katatoniczka) się nikomu nie
      poskarżysz.Powodzenia.
    • samwieszkimjestem Re: cesarka 29.05.05, 21:15
      A ja polecam dokładne przestudiowanie srtoni internetowej Fundacji Rodzić Po
      Ludzku. Staniesz się bardzej świadoma pewnych rzeczy, pozbędziesz się strachu
      uprzedzeń. Pozdrawiam.
      • mxp4 Re: cesarka 02.06.05, 04:53
        Idz prywatnie do dobrego poloznika i popros o zrobienie cesarki, zrobi bez
        problemu. Zapytaj o cene. Z reguly kosztuje to ok 1000 zl
        • pimpek_sadelko Re: cesarka 02.06.05, 07:38
          prywatna klinkika. prywatny porod.
          • Gość: tricolour Chyba nie czytacie dokładnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:21
            ... Autorce nie chodziło jak KUPIĆ sobie cesarkę, ale jak załatwić.

To znaczy - jak mieć, a nic nie zapłacić!!
            • pimpek_sadelko Re: Chyba nie czytacie dokładnie... 02.06.05, 10:22
              to patryk napisal najlepiej.
    • rezurekcja jakis czas temu 02.06.05, 14:27
      na tym forum przetoczyla sie bardzo burzliwa dyskusja o cesarce na zyczenie.
      Poszukaj i poczytaj. Wypowidali sie lekarze i nielekarze.
      WARto poznac rozne punkty widzenia.
      Oraz argumenty za i przeciw.
    • Gość: janina Re: cesarka IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.06.05, 17:07
      bardzo dziekuje za odpowiedzi napewno z niektorych skorzystam tylko ja nie
      mieszkam w polsce i w moim kraju nie ma cesarki na zyczenie i lekarza tez nie
      da sie przekupic/juz probowalam/ja musze 'cos' poprostu zasymulowac bardzo
      prosze o inne mozliwosci zdobycia cesarki
      • Gość: Patryk Re:"Polak potrafi !" IP: *.oc.oc.cox.net 02.06.05, 17:45
        Jak widać ,niektórzy pomimo zmiany miejsca zamieszkania mentalnie pozostaja tacy
        sami,tkwi w nich głęboko "polski pacjent".Nie ma wskazań medycznych,nie ma
        mozliwości "na życzenie" (z faktura lub kopertą),to będziemy symulowac objawy,tak?
        Bo "polski pacjent wie lepiej od lekarza co dla niego jest dobre.A jakieś tam
        wskazania,ryzyko,koszta-to jakieś bajki dla frajerów i lekarzy." Polak potrafi !"
    • Gość: anna Re: cesarka IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.06.05, 19:35
      masz racje janino cesarka na zyczenie jest wspaniala sprawa, ja sama ja mialam
      i teraz jestem znow w ciazy i na pewno bede miala cesarke na zyczenie
      wspolczuje sie ze u ciebie to tak trudno zalatwic , ja mysle ze powinnas
      zasymulowac rozejscie spojenia lonowego objawia sie to bolem i juz teraz mow o
      tym lekarzowi wiem ze kobiety w ten sposob zalatwiaja sobie cesarke
      • tricolour Ależ Anno! 02.06.05, 23:55
        Twoja koleżanka Janina pisze spod tego samego adresu IP. Nie ma co współczuć
        koleżance - po prostu pomóż jej: weź za rękę i zaprowadź na tą cesarkę.

Albo myśl przy pisaniu...
        • reszka2 Re: Ależ Anno! 03.06.05, 00:12
          Osobowość wieloraka? :)]
          Uwielbiam takie wpadki na forum, nie ma to jak sobie pokonwersować z alter ego.

Janino, a może anno, co ty na to?

Założę sie, że sie wiecej nie pokaże, albo napisze, że to jej koleżanka
          korzystała z tego samego kompa, albo że mają tego samego dostawcę.

Ech,ludzie...
        • czarna_rozpacz Ależ Baby sa gloopie:) 03.06.05, 20:08
          faktycznie,
          wszystkie maja psychiatryczne wskazania,
          do kontrolowanego porodu,
    • elle666 Re: cesarka 02.06.05, 23:43
      to złe forum, tutaj głównie zostaniesz wyszydzona. popytaj raczej na forum
      zdrowie kobiety, znajdziesz wiecej zrozumienia
      • Gość: Patryk Re: elle666 IP: *.oc.oc.cox.net 03.06.05, 00:24
        Skoro wykazujesz tak dużo empatii i zrozumienia,to może podpowiesz pytającej
        jakieś forum dla naciągaczy i oszustów ? Byłoby bardziej odpowiednie.
        • Gość: Swan Ganz Re: elle666 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 08:34
          dajcie jej już spokój. Ta kobieta jest sama z sobą dostatecznie nieszczęśliwa.
          Gorzej, że sie dalej rozmnaża i te swoje zasady etyczno-moralne przekaże
          następnemu pokoleniu :((
          Świat jest kiepsko urządzony; by prowadzić auto trzeba mieć prawo jazdy, łódkę -
          patent itd. By mieć dziecko nic nie trzeba mieć. Tylko względnie zdrowy
          organizm...
          • Gość: Doki Re: elle666 IP: *.168-201-80.adsl.skynet.be 03.06.05, 09:24
            Gość portalu: Swan Ganz napisał(a):

> Świat jest kiepsko urządzony; by prowadzić auto trzeba mieć prawo jazdy, łódkę
            > - patent itd. By mieć dziecko nic nie trzeba mieć.

Zgadza sie, nic, nawet wystarczajacej sumy pieniedzy i perspektywy stalych dochodow.
            Zgadzam sie z kol. S-G. Regulacje tej sfery sa konieczne. Moze nie pasy cnoty,
            ale pasy maltuzjanskie, à la A. Huxley?

Nastepnym etapem bylby jednak powrot do eugeniki. Nie zeby bylo w tym cos zlego
            (prosze nie wyciagac argumentu z Hitlerem, bo to nieuczciwy ergument), zwlaszcza
            ze wiemy o genetyce wiecej niz 60 lat temu (wiec o eugenice tez), a po drugie,
            eugenike stosuje sie juz od dawna wobec zwierzat i jakos nikt nie rozdziera szat
            z tego powodu. A skoro widze trend w kierunku zrownania w prawach ludzi i
            zwierzat, to to, co wolno wobec zwierzat, moze powinno byc mozliwe wobec ludzi?

Takie tam mysli przewrotne...
      • pimpek_sadelko Re: cesarka 03.06.05, 07:58
        elle666 napisała:

> to złe forum, tutaj głównie zostaniesz wyszydzona. popytaj raczej na forum
        > zdrowie kobiety, znajdziesz wiecej zrozumienia

taaaaak. dla oszustwa potrzebne jest zrozumienie.
        kocham jak rodacy obciach poza krajem nam robia!
    • laminja Re: cesarka 03.06.05, 17:36
      prosta rada :) Przyjedź do Polski tu wszystko da się kupić ;) Można oficjalnie
      iść do prywatnej kliniki, albo mniej oficjalnie szukac łasego na kesę doktora,
      który bez względu na ewentualne konsekwencje zrobi Ci cc w szpitalu publiczym.
      • Gość: Patryk a może do Meksyku? IP: *.oc.oc.cox.net 03.06.05, 17:57
        A po co do Polski? Do Meksyku bliżej i bilety tańsze :-).Tylko nie wiem,czy
        wpuszczą z powrotem z dzieckiem,którego nie ma w paszporcie.O ile w ogóle w tym
        paszporcie jest jakaś ważna wiza amerykańska,bo to rzadkie w Jackowie.
        • laminja Re: a może do Meksyku? 03.06.05, 19:46
          hehehe można i tak :)) Ale w "Jackowie" chyba robią cc na życzenie bez większych
          problemów - jak przyszła mam się boi o rozstępy to robią nawet w 8 misiącu -
          żeby zbytnio nie zdążyła przytyć ;)
        • Gość: Swan Ganz Re: a może do Meksyku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:57
          oo!! to Twoja rodaczka Patryku tak się popisała??
          Sam widzisz co ta ameryka z ludzi wyprawia!! Wracaj, Wracaj póki jesteś jeszcze
          przyzwoitym człowiekiem...
          • Gość: Patryk S.G.-jakoś sobie poradzę :-) IP: *.oc.oc.cox.net 04.06.05, 02:10
            Myślę,że mentalnie to bliżej tej pani bardziej do PRL i III
            Najjaśniejszej.Społeczeństwo obywatelskie to m.in. sposób na życie
            prostą,uczciwą drogą ,bez oszustw i krętactw.A poklask i współczucie z jakim się
            janina/anna spotyka ze strony polskich forumowiczek (czyli częściowa
            identytfikacja) kwalifikuje tę pania bardziej jako twoją niż moją
            krajankę/rodaczkę.Publiczne postawienie takiego pytania w USA (jak oszukać
            system ubezpieczeń)spotkałoby się z komentarzem "Jak cię nie stać na prywatne CC
            na życzenie ,to zapracuj (zapożycz się) a nie oszukuj."
            Bo kłamstwem jest,że nie można wykonać CC "na życzenie".Wiele prywatnych klinik
            chętnie podejmuje sie takich zabiegów,jednakże przy braku wskazań ubezpieczenia
            tego nie refundują-czyli trzeba wyłożyc własne pieniążki-i to jest cały dramat
            janiny/anny (trzeba zapłacić).
            Przy okazji to bardzo dobry przykład mentalności "homo sovieticusa".Jak
            widać,nawet zmiana kraju nie wpływa na zmianę sposobu myślenia.

P.S.A "Comcast" to jeden z lokalnych operatorów usług netowych.Skrót "il" w IP
            oznacza stan Illinois.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka