Gość: pigułka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:51 Wpisujcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:43 Wpisuję sie jako pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 15:25 Ja studentka pielegniarstwa, koncze studia w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
young.nurse Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 19:33 to tak jak ja:) a na jakiej uczelni? ja na AMG:) Odpowiedz Link Zgłoś
pielegniareczka Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 16:40 Ja sie tez chce dolaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piguła Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:31 Również się dołączam i mam pytnie czy ktoś jest z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.aster.pl 20.03.06, 21:00 dołączam się, ja jestem z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 21:24 Szukam pracy, czy możesz mi doradzić na jakie przychodnie, kliniki uważać. Ile wynosi pensja miesięczna. Jestem od niedawna w Warszawie. Do maja jestem na urlopie macierzyńskim, ale już się rozglądam jak wygląda rynek pracy w naszej branży. Czy mogłayś mi doradzić, proszę o pomoc, może odpowiedź na pocztę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.aster.pl 20.03.06, 21:29 ja pracuję w prywatnej lecznicy. na zarobki nie narzekam. trudno mi powiedzieć coś na temat innych przychodni, bo nie interesowałam sie, ale myslę ze nie będziesz miała problemu ze znalezieniem pracy. resztę napisze ci na pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 22:05 Czy możesz mi powiedzieć gdzie znajduje się ta przychodnia? Jakiś numer telefonu, warto spróbować może się uda! Urlop macierzyński mi się kończy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 10:59 jeżeli już tu wchodzicie to piszcie coś mądrego a nie głupie - jestem wchodzę bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
agadembos Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 21:37 Też nie napisałaś nic mądrego.Pozdrawiam wszystkie piguły Aga z warmińsko mazurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielegniarka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:53 Hej!Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:26 Ja również jestem z Warszawy,też jestem na etapie zmiany pracy, szukam godziwych warunków. Tu gdzie teraz pracuję wszystko robimy w biegu, ponadto kilka rzeczy na raz, atmosfera szefa jest nie do zaakceptowania, tu nie ma czasu na umycie rąk , zmianę rękawiczek czy wyjście do toalety.Po co więc narażać własne zdrowie i życie pacjentów za 1000 skoro oni tego nie doceniaja i ciągle maja nasza prace i nas głeboko w d....ćiekawa jestm ilu z tych pacjentów chciałoby skończyć studia, a potem pracować za te pieniądze w nocy, święta , w atmosferze ciągłego poniżania, wyśmiewania, w naszych polskich realjach kiedy w międzyczasie wykonywania zabiegów nawet reanimacyjnych trzeba biegać z basenem , bo nie ma nikogo innego do pomocy narażając życie innej osoby, bo w takim momencie każdy chciałbybyć najważniejszy.pozdrowienia , bo zaczynam sie znowu nakręcać niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
poloznik-gin Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 10:52 Miło że jesteście,chciałem tylko was pozdrowić. Odpowiedz Link Zgłoś
pielegniareczka Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 11:42 dzieki za pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 17:03 A możesz mi napisać na prywatną skrzynkę, gdzie pracujesz. Szukam pracy, odpowiedniej i godziwej! Może orientujesz się, gdzie można próbować? Odpowiedz Link Zgłoś
pielegniareczka Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 22:14 O ile wiem Ty jestes z Warszawy a ja troche dalej bo z Opola,ale w naszym miescie nie ma godziwego miejsca pracy w naszym zawodzie.Przykro ze nie moge Ci nic podpowiedziec.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.telsten.com / *.telsten.com 22.03.06, 15:51 czesc!!ja tez pielegniarka! dołącze sie i pozdrawiam ,a moze ktos klika z BYdgoszczy moze sie zaprzyjaznimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:00 pozdrowionka nie potrzebne rozwińcie ciekawe zagadnienia i piszemy na temat Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 15:52 no i ja oczywiście:) zapraszam wszystkie mamy i nie mamy, pielęgniarki i położne na nasze forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 16:15 Cześc jestem pielęgniarką i jestem z tego dumna! Zarobki i pacjenci to druga strona tego medalu.Mam 17-letni staż pracy,pracuję na kardiologii i wytrwałam w zawodzie ciągle podnoszę swoje kwalifikacje i szanuję ludzi ale i siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigułka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:13 hmmm drogie Koleżanki co sądzicie o pielęgniarkach mających tytuł licencjata? Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 18:03 a co mamy sądzić?:) nie rozumiem tego pytania:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigułka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:49 Chodziło mi o to że często pielęgniarka z tytułem licencjata, a dodatkowo robiąca mgr jest w pracy traktowana gorzej przez kolezanki nie majace tego tytułu (nie mówię, że tak się dzieje we wszystkich szpitalach,ale tak jest dosyć często), bo własnie pielęgniarki beż tytułów lic czy mgr myślą że nam nie chce się myć czy wykonywać innych czynności pielęgnacyjnych, a to nieprawda. Nieprawdą jest także to że uczymy się tylko by rządzić innymi, większośc z nas chce pracować normalnie na oddziałach czego niektóre starsze kolezanki nie potrafią zrozumiec i dają nam uszczypliwe uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 20:40 Masz rację, niektóre koleżanki źle traktują nie tylko licencjatki czy mgr. ale wszyskie osoby które podejmują trud kształcenia.To wynika głównie z zazdrości,lub zwykłej ludzkiej złośliwości,ale czyż każdy z nas nie ma słabości.Najważniejsze aby pozostać sobą.Czesto role się odwracają to działa w obie strony.Trzeba znać swoją wartość i pozbyć się kompleksów,ale nie pozbyć się szacunku do innych bez względu na wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:09 jesteś poprostu głupia nie znasz życia myslisz ze ukończyłas licencjat to wszyscy bedą ci sie kłaniali i nie mądrz się zielona Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 16:44 nie dość że nie czytasz dokładnie to jeszcze nie rozumiesz treści a obrzucanie innych takimi inwektywami świadczy tylko o tobie.Kiedy ja rozpoczynałam pracę przy łóżku chorego ty prawdopodobnie sikałeś w pieluchy a może pampersy kupione w pewexe lub komisie więc nie mów mi synku że życia nie znam.Nie ukończyłam licencjatu ale w liceum w krórym się uczyłam stawiano duże wymagania i kładziono nacisk na kulturę wypowiedzi czyżby teraz coś się zmieniło i to na studiach w Lublinie to wielka porażka, a może to ty jesteś takim -wyjątkiem -nie obrażając innych którzy kończąć uczelnie reprezentują naprawdę wysoki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.03.06, 18:15 Artur pisze z Lubina -dolnoślaskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.03.06, 18:18 > Artur pisze z Lubina -dolnoślaskie teraz dojrzałam że _Ilona_ też ;} Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 18:32 dzięki za podpowiedź- rzeczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:07 co za głupie pytania zadajecie jestem po szkole wyższej w lublinie ale nie o to przecież idzie starsze kol nie miały możliwości nauki na studiach a wy chcecie podyskutować czy się poprzymierzać wolałbym poczytać wypowiedzi interesujących a nie bezmyslne mądrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 16:14 zanim zaczniesz krytykować czyjeś wypowiedzi przeczytaj własne a może lepiej nie bo rzeczywiście nie są ani interesujące ani mądre raczej obraźliwe i bezczelne żółtodziobie. Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 18:09 Sam tytuł licencjata nic nie mówi, ważna jest wiedza+ umiejętności+profesjonalizm. Słyszałam jak młode adeptki sztuki pielęgniarskiej wyrażają chęć zajmowania stanowisk bo" nie po to się kształcą aby myć,dźwigać i karmić chory..."są od wyższych celów-odrobina pokory drogie koleżanki!Jeśli dyplom idzie w parze z umiejętnościami to super, jeśli nie to dużo pracy przed wami.Licencjat nie jest niczym zły,to tylko zależy od nastawienia do naszej profesji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:17 kto niby komu czego miał by zazdrościć wiadomo że my młodsi mieleśmy warunki uczyc się więcej starsze kol kończyły liceum bo tylko takie były ale w niczym tu nikt nikomu nie ustepuje i one mają większe i lepsze doświadczenia napewno nie muszą mieć kompleksów wzgledem młodszych z licencjatem z tego co zaobserwowałe dawne licea medyczne chyba o wiele lepiej przygotowywały do zawodu a ty jedna z drugą z takim myśleniem napewno się rozczarujesz i żle ci będzie wszędzie ale to tylko twoja wina bo przebija od ciebie głupota i zadufanie porównywanie sie w/g wykształcenia jest czystym snobizmem i brakiem kultury a czy przypadkiem z powołaniem się nie minęłaś Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 16:08 Głupia nie jestem a tym bardziej nie zielona ,jestem absolwentką liceum rocznik 1988 i nie mam wyższego wykształcenia ale 18 lat praktyki a moje wnioski wypływają z wieloletnich obserwacji i doświadczenia. Ty natomiast mam wrażenie nie wiesz co to kultura, może przejrzyj się w lustrze wszechwiedzący osobniku i zastanów zanim kogoś obrazisz Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 19:59 dziewczyny nie dajcie sie prowokowac forumowym trollom niezalogowanym nawet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 17:48 Mam pytanie!Dziewczyny czy wy też przyłączacie się do strajku lekarzy, u mnie w szpitalu chodzą słuchy że na oodz.będzie tylko jeden dyżurny a my mamy być na czarno.Czy ktoś wie co na to związki a co izby? Odpowiedz Link Zgłoś
kmoss Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 18:24 melduje się siostra przełożona ze Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
young.nurse Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 19:33 Witam! Ja jestem studentką pielęgniarstwa:) W czerwcu kończę studia licencjackie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaski3 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 20:28 cześć jestem pielęgniarką z mazowieckiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 25.03.06, 11:09 Ja jestem teraz na zwolnieniu lekarskim, ale nic mi koleżanki nie przekazywały aby wogóle u nas w szpitalu miałby sie odbyć strajk. Musze do nich zadzwonić . Pracuje w wawie w mswia, ale nie myślcie sobie , że mamy jakieś dodatki z tego tytułu i dlatego cisza o strajku. Nazwa została, szpital jest ogólnodostępny. Z tego co wiem to zamykaja sie 2 cieżkie oddziały neurochirurgia i kardiochirurgia , bo brakuje obsady pielęgniarskiej- nie wiem na jak długo!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigułka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:59 Co WY na to żeby otworzyć własne forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:40 ja jestem zaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
mi64 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 25.03.06, 16:25 Kobieto,każda z nas to pielęgniarka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bożena Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:44 Witam.Jestem już trochę starszą pigułą bo pracuję od 1972roku.Kończyłam tylko LM[Pisz] ale to nie znaczy,że jestem gorsza.Pracowałam w szpitalu ,pogotowiu przychodni a obecnie samodzielnie-kontrakt z NFZ od sześciu lat.I własnie teraz najlepiej mi się pracuje.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
anka766 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 27.03.06, 22:47 Anka instrumentariuszka z Lublina Witam! Odpowiedz Link Zgłoś
milania Re: Ile pielęgnarek na tym forum 27.04.06, 08:47 To ja też sie melduję :) Odpowiedz Link Zgłoś
edytagolebiowska Re: Ile pielęgnarek na tym forum 09.05.06, 08:03 edyta z lwówka śląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
edka72 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 09.05.06, 10:47 cześć witam wszystkie piguły jestem z Nowego Targu pracuję w zawodzie od 14 lat Odpowiedz Link Zgłoś
mientka76 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.05.06, 09:05 Witam! 6 lat stażu,po liceum 5-letnim i 4 latach magisterskich dziennych. Stacja dializ-Wrocław. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
12nnn Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.05.06, 16:02 Witam, pewnie jestem najstrsza już na emeryturze,instumentarjuszka z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilek6 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.05.06, 20:56 Pozdrawiam.Lilka ze szpitala w Polanicy Zdrój. Odpowiedz Link Zgłoś