Dodaj do ulubionych

Ile pielęgnarek na tym forum

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:51
Wpisujcie się!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:43
      Wpisuję sie jako pierwsza.
      • netka2 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 15:25
        Ja studentka pielegniarstwa, koncze studia w czerwcu.
        • young.nurse Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 19:33
          to tak jak ja:) a na jakiej uczelni? ja na AMG:)
    • pielegniareczka Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 16:40
      Ja sie tez chce dolaczyc
      • Gość: Piguła Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:31
        Również się dołączam i mam pytnie czy ktoś jest z Warszawy?
        • Gość: anna Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.aster.pl 20.03.06, 21:00
          dołączam się, ja jestem z Warszawy
          • agnes_21 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 21:24
            Szukam pracy, czy możesz mi doradzić na jakie przychodnie, kliniki uważać. Ile
            wynosi pensja miesięczna. Jestem od niedawna w Warszawie. Do maja jestem na
            urlopie macierzyńskim, ale już się rozglądam jak wygląda rynek pracy w naszej
            branży. Czy mogłayś mi doradzić, proszę o pomoc, może odpowiedź na pocztę!
            • Gość: anna Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.aster.pl 20.03.06, 21:29
              ja pracuję w prywatnej lecznicy. na zarobki nie narzekam. trudno mi powiedzieć
              coś na temat innych przychodni, bo nie interesowałam sie, ale myslę ze nie
              będziesz miała problemu ze znalezieniem pracy. resztę napisze ci na pocztę.
              • agnes_21 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 21:36
                Dzięki z góry!
              • agnes_21 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 22:05
                Czy możesz mi powiedzieć gdzie znajduje się ta przychodnia? Jakiś
                numer telefonu, warto spróbować może się uda! Urlop macierzyński
                mi się kończy. Pozdrawiam
                • ania_05 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 20.03.06, 22:10
                  odpisałam na pocztę
        • Gość: ilona Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 10:59
          jeżeli już tu wchodzicie to piszcie coś mądrego a nie głupie - jestem wchodzę
          bez sensu
          • agadembos Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 21:37
            Też nie napisałaś nic mądrego.Pozdrawiam wszystkie piguły Aga z warmińsko
            mazurskiego.
    • Gość: pielegniarka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:53
      Hej!Pozdrowionka!
      • Gość: monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:26
        Ja również jestem z Warszawy,też jestem na etapie zmiany pracy, szukam godziwych warunków. Tu gdzie teraz pracuję wszystko robimy w biegu, ponadto kilka rzeczy na raz, atmosfera szefa jest nie do zaakceptowania, tu nie ma czasu na umycie rąk , zmianę rękawiczek czy wyjście do toalety.Po co więc narażać własne zdrowie i życie pacjentów za 1000 skoro oni tego nie doceniaja i ciągle maja nasza prace i nas głeboko w d....ćiekawa jestm ilu z tych pacjentów chciałoby skończyć studia, a potem pracować za te pieniądze w nocy, święta , w atmosferze ciągłego poniżania, wyśmiewania, w naszych polskich realjach kiedy w międzyczasie wykonywania zabiegów nawet reanimacyjnych trzeba biegać z basenem , bo nie ma nikogo innego do pomocy narażając życie innej osoby, bo w takim momencie każdy chciałbybyć najważniejszy.pozdrowienia , bo zaczynam sie znowu nakręcać niepotrzebnie
        • poloznik-gin Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 10:52
          Miło że jesteście,chciałem tylko was pozdrowić.
          • pielegniareczka Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 11:42
            dzieki za pozdrowienia
        • agnes_21 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 17:03
          A możesz mi napisać na prywatną skrzynkę, gdzie pracujesz. Szukam pracy,
          odpowiedniej i godziwej! Może orientujesz się, gdzie można próbować?
          • pielegniareczka Re: Ile pielęgnarek na tym forum 21.03.06, 22:14
            O ile wiem Ty jestes z Warszawy a ja troche dalej bo z Opola,ale w naszym
            miescie nie ma godziwego miejsca pracy w naszym zawodzie.Przykro ze nie moge Ci
            nic podpowiedziec.Pozdrawiam
            • Gość: jolka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.telsten.com / *.telsten.com 22.03.06, 15:51
              czesc!!ja tez pielegniarka! dołącze sie i pozdrawiam ,a moze ktos klika z
              BYdgoszczy moze sie zaprzyjaznimy?
      • Gość: ilona Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:00
        pozdrowionka nie potrzebne rozwińcie ciekawe zagadnienia i piszemy na temat
    • kingusi Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 15:52
      no i ja oczywiście:) zapraszam wszystkie mamy i nie mamy, pielęgniarki i położne
      na nasze forum:)
    • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 16:15
      Cześc jestem pielęgniarką i jestem z tego dumna! Zarobki i pacjenci to druga
      strona tego medalu.Mam 17-letni staż pracy,pracuję na kardiologii i wytrwałam w
      zawodzie ciągle podnoszę swoje kwalifikacje i szanuję ludzi ale i siebie.
    • Gość: pigułka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:13
      hmmm drogie Koleżanki co sądzicie o pielęgniarkach mających tytuł licencjata?
      • kingusi Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 18:03
        a co mamy sądzić?:) nie rozumiem tego pytania:(
        • Gość: pigułka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:49
          Chodziło mi o to że często pielęgniarka z tytułem licencjata, a dodatkowo robiąca mgr jest w pracy traktowana gorzej przez kolezanki nie majace tego tytułu (nie mówię, że tak się dzieje we wszystkich szpitalach,ale tak jest dosyć często), bo własnie pielęgniarki beż tytułów lic czy mgr myślą że nam nie chce się myć czy wykonywać innych czynności pielęgnacyjnych, a to nieprawda. Nieprawdą jest także to że uczymy się tylko by rządzić innymi, większośc z nas chce pracować normalnie na oddziałach czego niektóre starsze kolezanki nie potrafią zrozumiec i dają nam uszczypliwe uwagi.
          • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 20:40
            Masz rację, niektóre koleżanki źle traktują nie tylko licencjatki czy mgr. ale
            wszyskie osoby które podejmują trud kształcenia.To wynika głównie z
            zazdrości,lub zwykłej ludzkiej złośliwości,ale czyż każdy z nas nie ma
            słabości.Najważniejsze aby pozostać sobą.Czesto role się odwracają to działa w
            obie strony.Trzeba znać swoją wartość i pozbyć się kompleksów,ale nie pozbyć się
            szacunku do innych bez względu na wykształcenie.
          • Gość: Artur Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:09
            jesteś poprostu głupia nie znasz życia myslisz ze ukończyłas licencjat to
            wszyscy bedą ci sie kłaniali i nie mądrz się zielona
            • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 16:44
              nie dość że nie czytasz dokładnie to jeszcze nie rozumiesz treści a obrzucanie
              innych takimi inwektywami świadczy tylko o tobie.Kiedy ja rozpoczynałam pracę
              przy łóżku chorego ty prawdopodobnie sikałeś w pieluchy a może pampersy kupione
              w pewexe lub komisie więc nie mów mi synku że życia nie znam.Nie ukończyłam
              licencjatu ale w liceum w krórym się uczyłam stawiano duże wymagania i kładziono
              nacisk na kulturę wypowiedzi czyżby teraz coś się zmieniło i to na studiach w
              Lublinie to wielka porażka, a może to ty jesteś takim -wyjątkiem -nie obrażając
              innych którzy kończąć uczelnie reprezentują naprawdę wysoki poziom.
              • Gość: zz Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.03.06, 18:15
                Artur pisze z Lubina -dolnoślaskie
                • Gość: zz Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.03.06, 18:18
                  > Artur pisze z Lubina -dolnoślaskie
                  teraz dojrzałam że _Ilona_ też ;}
                  • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 18:32
                    dzięki za podpowiedź- rzeczywiście
        • Gość: Artur Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:07
          co za głupie pytania zadajecie jestem po szkole wyższej w lublinie ale nie o to
          przecież idzie starsze kol nie miały możliwości nauki na studiach a wy chcecie
          podyskutować czy się poprzymierzać wolałbym poczytać wypowiedzi interesujących
          a nie bezmyslne mądrzenie
          • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 16:14
            zanim zaczniesz krytykować czyjeś wypowiedzi przeczytaj własne a może lepiej nie
            bo rzeczywiście nie są ani interesujące ani mądre raczej obraźliwe i bezczelne
            żółtodziobie.
      • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.03.06, 18:09
        Sam tytuł licencjata nic nie mówi, ważna jest wiedza+ umiejętności+profesjonalizm.
        Słyszałam jak młode adeptki sztuki pielęgniarskiej wyrażają chęć zajmowania
        stanowisk bo" nie po to się kształcą aby myć,dźwigać i karmić chory..."są od
        wyższych celów-odrobina pokory drogie koleżanki!Jeśli dyplom idzie w parze z
        umiejętnościami to super, jeśli nie to dużo pracy przed wami.Licencjat nie jest
        niczym zły,to tylko zależy od nastawienia do naszej profesji
        • Gość: Artur Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.03.06, 11:17
          kto niby komu czego miał by zazdrościć wiadomo że my młodsi mieleśmy warunki
          uczyc się więcej starsze kol kończyły liceum bo tylko takie były ale w niczym
          tu nikt nikomu nie ustepuje i one mają większe i lepsze doświadczenia napewno
          nie muszą mieć kompleksów wzgledem młodszych z licencjatem z tego co
          zaobserwowałe dawne licea medyczne chyba o wiele lepiej przygotowywały do
          zawodu a ty jedna z drugą z takim myśleniem napewno się rozczarujesz i żle ci
          będzie wszędzie ale to tylko twoja wina bo przebija od ciebie głupota i
          zadufanie porównywanie sie w/g wykształcenia jest czystym snobizmem i brakiem
          kultury a czy przypadkiem z powołaniem się nie minęłaś
          • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 16:08
            Głupia nie jestem a tym bardziej nie zielona ,jestem absolwentką liceum rocznik
            1988 i nie mam wyższego wykształcenia ale 18 lat praktyki a moje wnioski
            wypływają z wieloletnich obserwacji i doświadczenia. Ty natomiast mam wrażenie
            nie wiesz co to kultura, może przejrzyj się w lustrze wszechwiedzący osobniku i
            zastanów zanim kogoś obrazisz
            • kingusi Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.03.06, 19:59
              dziewczyny nie dajcie sie prowokowac forumowym trollom niezalogowanym nawet!!!
              • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 17:48
                Mam pytanie!Dziewczyny czy wy też przyłączacie się do strajku lekarzy, u mnie w
                szpitalu chodzą słuchy że na oodz.będzie tylko jeden dyżurny a my mamy być na
                czarno.Czy ktoś wie co na to związki a co izby?
    • kmoss Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 18:24
      melduje się siostra przełożona ze Szczecina.
      • klara_k5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 18:45
        Witaj siostrzyczko
    • young.nurse Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 19:33
      Witam!
      Ja jestem studentką pielęgniarstwa:) W czerwcu kończę studia licencjackie:)
      • kaski3 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 24.03.06, 20:28
        cześć jestem pielęgniarką z mazowieckiego:)
        • monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 25.03.06, 11:09
          Ja jestem teraz na zwolnieniu lekarskim, ale nic mi koleżanki nie przekazywały aby wogóle u nas w szpitalu miałby sie odbyć strajk. Musze do nich zadzwonić . Pracuje w wawie w mswia, ale nie myślcie sobie , że mamy jakieś dodatki z tego tytułu i dlatego cisza o strajku. Nazwa została, szpital jest ogólnodostępny. Z tego co wiem to zamykaja sie 2 cieżkie oddziały neurochirurgia i kardiochirurgia , bo brakuje obsady pielęgniarskiej- nie wiem na jak długo!!!pozdrawiam
    • Gość: pigułka Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:59
      Co WY na to żeby otworzyć własne forum???
      • Gość: monisp1 Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:40
        ja jestem zaaaaaa
        • netka2 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 25.03.06, 16:11
          Ja tez!!!!!!
          • mi64 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 25.03.06, 16:25
            Kobieto,każda z nas to pielęgniarka!!!
            • kingusi mamy już forum-zapraszam:) 25.03.06, 16:50

• mufka51 Re: mamy już forum-zapraszam:) 27.03.06, 17:39
                Melduje się >anastazja<
    • Gość: bożena Re: Ile pielęgnarek na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:44

Witam.Jestem już trochę starszą
      pigułą bo pracuję od 1972roku.Kończyłam tylko LM[Pisz] ale to nie znaczy,że
      jestem gorsza.Pracowałam w szpitalu ,pogotowiu przychodni a obecnie
      samodzielnie-kontrakt z NFZ od sześciu lat.I własnie teraz najlepiej mi się
      pracuje.POZDRAWIAM.
    • anka766 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 27.03.06, 22:47
      Anka instrumentariuszka z Lublina Witam!
      • telefonik5 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 27.04.06, 00:47
        witam
    • milania Re: Ile pielęgnarek na tym forum 27.04.06, 08:47
      To ja też sie melduję :)
      • edytagolebiowska Re: Ile pielęgnarek na tym forum 09.05.06, 08:03
        edyta z lwówka śląskiego
    • edka72 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 09.05.06, 10:47
      cześć witam wszystkie piguły jestem z Nowego Targu pracuję w zawodzie od 14 lat
    • mientka76 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 22.05.06, 09:05
      Witam!
      6 lat stażu,po liceum 5-letnim i 4 latach magisterskich dziennych. Stacja
      dializ-Wrocław. Pozdrawiam!
    • donald_duk a ile z was to skorpionice, heheheh :))) 23.05.06, 04:04
      jw
    • 12nnn Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.05.06, 16:02
      Witam, pewnie jestem najstrsza już na emeryturze,instumentarjuszka z Krakowa.
    • lilek6 Re: Ile pielęgnarek na tym forum 23.05.06, 20:56
      Pozdrawiam.Lilka ze szpitala w Polanicy Zdrój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka