Dodaj do ulubionych

wyniki badań laboratoryjnych

IP: *.iweb.pl 27.03.03, 19:34
Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu wyników badań krwi, a mianowicie co się kryje pod pojęciem "czas kaolinowo-kefalinowy" i jakie znaczenie ma wynik poniżej normy (28,7) przy podwyższonym ALT (34).Badania zlecił mi ginekolog w związku z zażywaniem tabletek antykoncepcyjnych.
Czy mam się martwić? Do wizyty zostało mi jeszcze kilka dni...
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: wyniki badań laboratoryjnych IP: *.14-200-80.adsl.skynet.be 27.03.03, 19:59
      Gość portalu: wega napisał(a):

> Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu wyników badań
      krwi, a mianowicie co się
      > kryje pod pojęciem "czas kaolinowo-kefalinowy" i jakie
      znaczenie ma wynik poniż
      > ej normy (28,7) przy podwyższonym ALT (34).Badania
      zlecił mi ginekolog w związk
      > u z zażywaniem tabletek antykoncepcyjnych.
      > Czy mam się martwić? Do wizyty zostało mi jeszcze kilka
      dni...

Czas kaolinowo-kefalinowy to czas krzepniecia penej krwi
      po aktywacji kaolinem i kefalina, w sekundach i 28.7 s to
      wynik zupelnie normalny, podobnie jak ALT 34 IU.
      Nie ma czym sie martwic.
      • Gość: wega Re: wyniki badań laboratoryjnych IP: *.iweb.pl 27.03.03, 20:44
        Dzięki, Doki, uspokoiłeś mnie.No i szczęście dla mnie, że nie wymądrzył się tu niejaki lekarzyna, oszołom medyczny...
        Pozdr
        • Gość: jurek Re: wyniki badań laboratoryjnych IP: *.zamosc.mm.pl 27.03.03, 22:17
          Gość portalu: wega napisał(a):

.No i szczęście dla mnie, że nie wymądrzył się tu
          > niejaki lekarzyna, oszołom medyczny...
          > Pozdr

daj mu czas, jescze sie odezwie, pisze zazwyczaj kolo 3-4 nad ranem.
          • lekarzyna Re: wyniki badań laboratoryjnych Wega 28.03.03, 04:59
            A wiec masz droga Wega zinterpretowane badania krwi i wszystko jest wedlug tej
            interpretacji normalne, czyli wszystko jest cudownie. Zycie jest piekne.

Najwazniejsze jest ze jestes zadowolona, pan doktor wzial pare groszy za
            badanie krwi, jego osrodek tez, twoja kasa zaplacila, i dostaniesz nowe
            pastylki antyciazowe.

A mimo to trafi cie jakis wewnetrzny strach czy obawa. Moze jestes starsza i
            martwiesz sie wplywem pastylek bo ostatnio jestes troche za nerwowa?

Milego weekendu dla wszystkich zyczy lekarzyna. Moim celem nie jest obrazanie
            chociaz osoby przewrazliwione moga tak to odczytac. Za niezasluzone okreslenia
            z gory przepraszam. Tylko wy doskonali lekarze mozecie wiedziec czy jestescie
            naprawde wspaniali czy tez jestescie kretynami w kitlach.
            • Gość: wega Re: wyniki badań laboratoryjnych Wega IP: *.iweb.pl 28.03.03, 09:43
              lekarzyna napisał:

> A wiec masz droga Wega zinterpretowane badania krwi i wszystko jest wedlug tej
              > interpretacji normalne, czyli wszystko jest cudownie. Zycie jest piekne.
              >
              > Najwazniejsze jest ze jestes zadowolona, pan doktor wzial pare groszy za
              > badanie krwi, jego osrodek tez, twoja kasa zaplacila, i dostaniesz nowe
              > pastylki antyciazowe.
              >
              > A mimo to trafi cie jakis wewnetrzny strach czy obawa. Moze jestes starsza i
              > martwiesz sie wplywem pastylek bo ostatnio jestes troche za nerwowa?
              >
              > Milego weekendu dla wszystkich zyczy lekarzyna. Moim celem nie jest obrazanie
              > chociaz osoby przewrazliwione moga tak to odczytac. Za niezasluzone okreslenia
              > z gory przepraszam. Tylko wy doskonali lekarze mozecie wiedziec czy jestescie
              > naprawde wspaniali czy tez jestescie kretynami w kitlach.

A jednak! Powiem szczerze, że gdybyś się nie odezwał, czułabym się zaniepokojona... Wszystko u ciebie ok? (widzisz, martwię się o Ciebie...)
              Z czym masz więcej wspólnego, z medycyną czy z wróżeniem z fusów? Wnioski co do stanu moich nerwów lub wieku( tym to naprawdę się nie martwię!) wysnułeś z ...?

Doki, jeszcze raz dzięki!!!!
              Lekarzyno, miłego weekendu!!!! Nabierz sił na następne riposty!!!
          • Gość: wega Re: wyniki badań laboratoryjnych IP: *.iweb.pl 28.03.03, 09:35
            Gość portalu: jurek napisał(a):

> Gość portalu: wega napisał(a):
            >
            > .No i szczęście dla mnie, że nie wymądrzył się tu
            > > niejaki lekarzyna, oszołom medyczny...
            > > Pozdr
            >
            > daj mu czas, jescze sie odezwie, pisze zazwyczaj kolo 3-4 nad ranem.

To pewnie dlatego, że główkuje nad zdiagnozowaniem całego forum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka