Gość: rep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 10:54 Czy ktos coś wie? Jakie zarobki, atmosfera itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Waldek Re: Eli Lilly IP: *.net-serwis.pl 27.01.09, 19:35 Najpelniejszym okresleniem bedzie slowo "changes" Nowy GM - Turek, nowy dyr Sprzedazy - Wloch, Ambitne plany. Jedna z nielicznych obecnie firm, ktora dziala zgodnie z rozporzadzeniem i nie zwalnia ludzi. Maja od niedawna jako narzedzia Tablety - podobno lekarze fajnie na to reaguja. Zarobki- wyzsze niz srednia, ale kiedys bylo duzo lepiej. Atmosfera niezla- zalezy od dzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Re: Eli Lilly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 19:55 a jak wygląda u nich proces rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Eli Lilly IP: *.net-serwis.pl 27.01.09, 22:37 Z tego co sie orientuje, to duza rekrutacja byla ostatnio w listopadzie teraz nie wiem, czy sa jakies wolne pozycje. Jezeli cos jest to pewnie w grupie insulinowej. Rozmowa z kierownikiem i HR'em. Osobiscie nie bylem na takiej wiec dokladnych szczegolow nie znam, ale nie ma zadnych niespodzianek typu assessment, czy jakies prezentacje - to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Umq Re: Eli Lilly IP: *.chello.pl 27.01.09, 22:47 Widze, ze jestes w temacie. Tak sie sklada, ze w grupie insulinowej zostalem "changed". Tak naprawde nie mialem okazji sie wykazac, gdyz rozporzadzenie skutecznie mnie wykluczylo z "walki" (najkrotszy staz). Firma jak najbardziej etyczna. Ja bylem zatrudniony przez firme zewnetrzna, ale teraz zatrudniaja bezposrednio (chyba?). Zarobki kolo sredniej. Milo wspominam wspolprace. Szkolenia na najwyzszym poziomie, atmosfera OK, parcie na wyniki jak wszedzie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Eli Lilly IP: *.net-serwis.pl 28.01.09, 07:36 "na miescie mowia" ;) ze w ostatnich dniach grudnia zatrudnili kilkunastu PM bezposrednio (prawdopodobnie sa to osoby z Twojej grupy- metamorphosis?). A pojawilo sie ostatnio jakies ogloszenie do sprzedazy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Eli Lilly IP: 83.168.106.* 28.01.09, 20:42 Czyli ci z tzw. "rentala" poszli w odstawkę i odstawili lekarzy GP? Z tego co się orientuję to jeżeli byłeś w grupie "rental", to ciężko mówić o zarobkach koło średniej. A jaką miałeś umowę, o pracę czy może zlecenie? Co prawda dla każdego średnia może oznaczać coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Umq Re: Eli Lilly IP: *.chello.pl 29.01.09, 20:43 Zgadza się byłem w grupie "rentalnej". Jeżeli chodzi o zarobki to 2,5 netto jest chyba koło średniej. Ja miałem umowę zlecenie, ale można było pracować w oparciu o własną działalność. Jak na początek - całkiem OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Eli Lilly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:48 a czym jeżdżą Repy w Lilly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Eli Lilly IP: 83.168.106.* 30.01.09, 08:21 Samochodami przeważnie :) Kiedyś chyba Golfami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Eli Lilly IP: 83.168.106.* 30.01.09, 08:13 Wiesz, dla mnie praca na umowę zlecenie lub na własnej działalności za 2500 netto to daleko od średniej. Szczególnie trudno mówić tu o stawce netto, bo dolicz jeszcze ubezpieczenie emerytalne, staż urlopowy itp. które w przypadku zlecenie ci nie przysługują. Pewnie jeżeli byłaby to praca na "umowę o pracę" to z tych 2500 by się zrobiło 2000 netto a to już jak na taką firmę daleko od średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Eli Lilly IP: 83.168.106.* 30.01.09, 08:18 A tą grupę "rentalową" to całkiem zlikwidowali? Czy przejęli ich bezpośrednio do firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Umq Re: Eli Lilly IP: *.chello.pl 01.02.09, 18:56 Zatrudnili bezpośrednio w firmie. Co do samochodów grupa szpitalna jeździ Seatami Toledo albo Golfami V. Natomiast była grupa rentalna jeździ Kiami Cee'd tak jak wtedy gdy byliśmy zatrudnieni przez firmę zewnętrzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Eli Lilly IP: 83.168.106.* 28.01.09, 20:36 Rozwiniesz co oznacza zgodnie z rozporządzeniem? Bo chyba nie to że mają wszystkie wizyty po godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Eli Lilly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 09:40 a co z angielskim? w ogłoszeniu piszą, że wymagane... czy rozmowa jest po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Eli Lilly IP: *.net-serwis.pl 28.01.09, 17:47 Bylem w swojej karierze na kilkunatu rozmowach na PM i nigdy nie sprawdzali poziomu angielskiego. Zmiana charakteru pracy ktora jednak mimo wszystko musi nastapic bedzie sie wiazala z tym, ze PM bedzie musial sledzic literature, ktora jest glownie w jezyku angielskim. Osobiscie uwazam, ze aby REP mogl sie samodzielnie rozwijac musi znac angielski, ale do samej pracy jako zwykly przedstawiciel jest mu niepotrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lots of fun wykształcenie medyczne - warunek konieczny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:20 Witam, W ostatnim z ogłoszeń rekrutacyjnych firmy Elly Lilly pojawiła się informacja, że wykształcenie medyczne to warunek konieczny. Czy faktycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: wykształcenie medyczne - warunek konieczny? IP: *.net-serwis.pl 02.02.09, 17:55 Na pewne stanowiska jest to potrzebne. A prawdopodobnie w ogloszeniu o ktorym piszesz nie jest napisane, ze to przedstawiciel medyczny jest poszkiwany... Odpowiedz Link Zgłoś