IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:15
Przeprowadziłam się na osiedle wojskowe, a mam dziecko w klasie 3 gimnazjum.
Chcę je na rok zapisać do jakiegoś gimnazjum, ale sąsiedzi odradzili mi
rejonowe. Częśc dzieciaków dojeżdza do jakiejś szkoły w Rembertowie. Pomóźcie
jaką szkołe wybrać. Uczennica dobra, ma zdolności matematyczne i jest bardzo
spokojna.Nadmieniam, że nie wchodzi w grę szkoła społeczna ani prywatna.
Dziękuję. Mama
Obserwuj wątek
    • Gość: stary miłośnik Re: gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:50
      Wydaje mi się ,że najlepszym rozwiązaniem byloby zapisanie dziecka do gimnazjum
      119 w Starej Miłośnie. Naprawdę solidne gimnazjum ,a bynajmniej w porównaniu z
      okoliczną rozpaczą.Mam dwójkę dzieci. Jedne już po , a drugie w trakcie owej
      szkoły.Nauczyciele na poziomie . Zdarzają się nawet nadgorliwi np. w ostatni
      czwartek tuż przed piątkowym rozdaniem świadectw , pani wychowawczyni własnej
      klasie zrobiła klasówkę z matmy.Będzie to pierwsza ocena z przedmiotu w
      następnej klasie.Ale ogólnie da się wytrzymać.
      • Gość: mama Re: gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:24
        Wydaje mi się, że dobre jest też gimnazjum przu ul. Ziemskiego w Rembertowie.
        Blisko i poziom niezły. Moja córka skończyła w tym roku i jest bardzo
        zadowolona.
      • stary.milosnik Re: gimnazjum n/t 22.07.06, 16:39
        Podczas mojej nieobecności objawił się nowy Stary Miłośnik. Miło mi, że nie
        jestem jedynym starym miłośnianinem, ale mniej mi miło, gdy z powodu niemal
        identycznego nicka mogą nastąpić nieporozumienia. Zwłaszcza z powodu
        nieszczęsnego "bynajmniej" (chyba że potem miała być "mordka").

Tak więc zwracam uwagę, że "stary miłośnik" to nie "Stary Miłośnik" :)))

Chłodno (ale tylko żeby nie zwiększać upału) pozdrawiam :)

Stary Miłośnik
        • Gość: Młody Miłośnik Re: gimnazjum n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:05
          Bardzo rzadko zaglądam na te strony. Zbieżność nicka jest naprawdę przypadkowa
          a już na pewno nie zamierzona. Być może gdzieś czytałem coś Twojego autorstwa i
          utkwiło mi to w podświadomości a bo cóś? Nie mniej jednak PRZEPRASZAM.pzdr:)
    • kos2006 Re: gimnazjum 20.07.06, 10:52
      Gratuluje sąsiadów.Chyba bardzo chcą abyś straciła kontrolęnad dzieckiem. Moze
      i gimnazjum nr 120 w Wesołej Centrum nie jest w tak ładnym budynku jak w Starej
      Miłośnie ale jak dziecko chce się uczyć to bedzie niało możliwości i tu. W
      molochowatych gimnazjach tak jak w Starej Miłosnie jak i w Rembertowie na co
      chwile wybuchają afery z kradzieżami . W Starej to nawet zakazano dzieciom
      nosić z tego powodu komórki. Dzieci z Centrum Wesołej traktowane są prawie
      jak "podgatunek" bo tylko te od nich są najlepsze. Nie chce wspominać już nic
      na temat alkoholu i .... bo z tego powodu to boją się tam organizować dyskotek
      dla dzieci.Moje dziecko skończyło dwa lata temu gimnazjum w Centrum i bez
      najmniejszych problemów dostał sie do renomowanego niepublicznego liceum w
      Wawie , gdzie musiał zdać dodatkowe egzaminy z matematyki i języka
      angielskiego . Oczywiście jak w każdej szkole są lepsi i gorsi nauczyciele, ale
      i tu są wspaniali, tacy o których się mówi że z powołania./ j.
      polski,biologia,matematyka, fizyka,j angielski,chemia/Szkoda tylko że drugi
      język jest tylko jeden - rosyjski i dzieci nie maja mozliwości wyboru. Dużym
      plusem jest też to że ilość dzieci w gimnazjum jest niewielka i nie są one dla
      nauczyciela tylko kolejnym numerem z dziennika ale każdy nauczyciel je zna.
      Pedagog szkolna przynajmniej ta która była jest rewelacyjna więc morzesz liczyć
      na jej pomoc w pierwszych dniach w szkole dziecka w nowym środowisku. Ale
      decyzja należy do Ciebe. Powodzenia w wyborze.
    • Gość: mamuśka Re: gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 07:26
      Nadal proszę o pomoc w wyborze szkoły. Nie chcę posyłać dziecka do Centrum, ani
      do prywatnej czy społecznj (płatnej). Zastanawiam się nad Rembertowem?
      • Gość: marian Re: gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:07
        Witam Sąsiadkę!
        Od dwóch lat moja córka chodzi do szkoły w Rembertowie nr 126 przy ul.
        Ziemskiego 22. Zimą dowożę ją, a latem jeździ rowerem lub pociągiem z kolegami.
        Jest to normalna szkoła, ale lepsza niż nasza w Wesołej. Więcej uwagi zwracają
        na zachowanie i dyscyplinę oraz na naukę. Moje dziecko chodziło do gimnazjum w
        Wesołej kilka miesięcy. Było mocno prześladowane. Czym szybciej zmieniłem jej
        szkołę na tę obecną. Dziewczyna odetchnęłą. Chodzi do klasy matematyczno-
        informatycznej. Polecam Pani to gimnazjum i służę pomocą w dowozie.
        Marian marianpo@wp.pl
      • barbara.drozdz Re: gimnazjum 22.08.06, 13:48
        a moze Gimnazjum w Sulejowku?
        Niezly poziom, latwy dojazd... ?
    • dr123 Re: gimnazjum 02.08.06, 19:40
      Osobiście bardzo polecam gimnazjum w Wesołej- Zielonej. Szkoła jest nie duża a
      po skończeniu jej nie ma większych trudności z dostaniem sie do dobrego liceum
      (zawlaszcza, ze jak piszesz twoje dziecko jest zdolne). Nauczyciele są w
      porządku, placowka znajduje sie w świetnym miejscu (tuz przy lesie) a na jej
      terenie jest duze, niedawno zrobione boisko i wielka hala sportowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka