jazmig 11.12.09, 12:25 WMO kłamie, przez ostatnie 10 lat temperatura na Ziemi nie wzrosła, a ja pamiętam o wiele cieplejsze lata niż ostatnie 10. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trener44 Re: Najbardziej gorąca dekada 11.12.09, 12:47 Propagandzia dziala! Dobra sprawdzona metoda Goebbelsa - klamsto powtorzone 1000 razy ... Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Najbardziej gorąca dekada 11.12.09, 13:26 To po manipulacji danymi. A jaka bylaby przed nia? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Najbardziej gorąca dekada 11.12.09, 17:34 jazmig napisał: > WMO kłamie, przez ostatnie 10 lat temperatura na Ziemi nie wzrosła, > a ja pamiętam o wiele cieplejsze lata niż ostatnie 10. ***************************** A ja pamiętam zimniejsze zimy - często zaczynające się już w listopadzie. Śnieg i mróz w święta był normą, a nie wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: Najbardziej gorąca dekada 11.12.09, 18:15 Zdaje się, że nie chodziło o porę roku. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Najbardziej gorąca dekada 12.12.09, 07:40 orlet napisał: > > Zdaje się, że nie chodziło o porę roku. *********************** Owszem, ale na rok nie składa się wyłącznie lato. Zimniejsze zimy i cieplejsze lata nadają lokalnemu klimatowi charakteru bardziej kontynentalnego - idą w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig maruda.r myśl, to nie boli 12.12.09, 13:31 liczba mnoga od słowa rok, to lata. A ty myślisz o porze roku. Jak chodzi o zimy, to znam cieplejsze niż te ostatnie, podobnie jesienie. Zimniejsze też znam. Tak czy owak, ostatnie 10 lat nie jest najcieplejsze, jest dokładnie przeciwnie, średnia temperatura w ogóle nie wzrasta, co w swoich mailach przyznali ci "uczeni", którzy nadal uparcie publiczniekłamią o wzroście temperatury, a prywatnie piszą do siebie, że temperatura nie wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r jazmig myśl, to nie boli 12.12.09, 15:25 jazmig napisał: > liczba mnoga od słowa rok, to lata. A ty myślisz o porze roku. ******************************* Liczba mnoga od lato, to lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_kaczysta Najbardziej gorąca dekada 13.12.09, 23:47 może i sie ociepla. problem w tym że przecież prawie nie mierzą temperatury nad oceanami czyli 80 procent planety jest poza obserwacją. I jak im wierzyć? A poza tym problem tylko w tym czy to nasza wina i czy możemy coś z tym zrobić. A raczej problem z megalomanami co myślą że możemy coś zrobić ... Odpowiedz Link Zgłoś
rainmonk Re: Najbardziej gorąca dekada 14.12.09, 11:34 a Ty zapewne myślisz, że oni chodzą z termometrami to tu to tam i mierzą tą temperaturę i notują w swoich dziennikach. Natomiast satelit się nie wykorzystuje wcale, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
hassprediger Najbardziej przycieta z danymi dekada 14.12.09, 15:21 www.dailymotion.pl/video/xbedm0_climategate-informacje_news Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Ehm. 14.12.09, 21:24 Mówiłem wielokrotnie coś na temat postów składajacych się wyłącznie z linków. Nie są u mnie mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_kaczysta Re: Najbardziej gorąca dekada 14.12.09, 21:54 a niby jak? rzucają termometrami z satelitów? tylko mi nie opowiadaj o laserach bo to się tak nie da. Pomiary temperatury wody i powietrza nad wodą to sprawa ciagle nie opanowana - dlatego to całe ich gadanie to wróżenie z fusów - albo gorzej - polowanie na granty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Najbardziej gorąca dekada 14.12.09, 21:25 > może i sie ociepla. problem w tym że przecież prawie nie mierzą > temperatury nad oceanami czyli 80 procent planety jest poza > obserwacją. Zapoznaj się z takim cudownym wynalazkiem, stosowanym od ok 50 lat: SATELITY. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_kaczysta Re: Najbardziej gorąca dekada 14.12.09, 21:58 no i co : satelity? temperatura to drgania atomów , zdalnie, pomiarami promieniowania, to się rzadko kiedy udaje - zwykle gdy różnice temperatur są duże - a ocean to nie piec hutniczy. Więc w twoim stylu poradzę ci: poczytaj o satelitach - co mogą (telewizja, gps itp) a czego nie mogą - np. zmierzyć temperaturę powietrza na różnych wysokościach właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Najbardziej gorąca dekada 14.12.09, 22:43 > czego nie mogą - np. zmierzyć temperaturę powietrza na > różnych wysokościach właśnie. A żebyś się nie zdziwił. (tylko częśc artykułu dotyczy metod pomiarowych, wspomniane są też balony) Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Najbardziej gorąca dekada 14.12.09, 21:27 > WMO kłamie, przez ostatnie 10 lat temperatura na Ziemi nie wzrosła, > a ja pamiętam o wiele cieplejsze lata niż ostatnie 10. ...a potem się obrażają, jak wyzywam od szczekających na naukową karawanę i denialistów. :) Cóż, zatykanie uszu i krzyczenie "LALALALA" to równie dobry sposób na dysonans poznawczy, jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś