Dodaj do ulubionych

Google a sprawa polska

23.12.10, 16:51
Droga Redakcjo Gazety Wyborczej! Ponieważ nie działa Państwa skrzynka z uwagami na temat błędów w zamieszczanych artykułach - pozwalam sobie zatem tą drogą prosić Redakcję o usunięcie błędnej informacji w sprawie stolicy Państwa Izrael :)

W artykule dotyczącym wspólnego posiedzenia rządów Polski i Izraela znalazł się błąd merytoryczny, który z łatwością można usunąć. Oczywistym jest fakt, że stolicą Izraela jest Jerozolima, a nie - jak sugerował wcześniej Autor artykułu - Tel-Awiw. Na temat tego błędu obecnie toczy się w necie ostra dyskusja w sprawie kondycji moralnej Gazety Wyborczej. Jako przykład mogę wskazać portal Erec Israel :) Dyskusja wzięła się stąd, że Redakcja poprawiła pierwotnie błędny tekst, ale niestety nadal błędnie...

Błędne sformułowanie zamieszczone jest na stronie pod adresem: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8859782,Wspolne_posiedzenie_rzadow_Polski_i_Izraela__Bartoszewski_.html

Niezbędna jest oczywista korekta; moja propozycja:

Jest:
"(...) w Jerozolimie, która nie jest uznaną przez ONZ stolicą Izraela."

A poprawnie powinno być:
"(...) w Jerozolimie, która jest nie uznaną przez ONZ stolicą Izraela."

Czy Redakcja Gazety Wyborczej mogłaby poprawić ten tekst? Dziękuje. Shalom, Izaak Janas Kaszczyk
Obserwuj wątek
    • nosferatu_mysli Google a sprawa polska 23.12.10, 17:29
      zupełnie inaczej wyglądają wyniki, gdy ja wpisuję hasło Poland. Ze słoniem nie mamy żadnych szans i nigdy nie mieliśmy, natomiast widać trend, że od lat osiemdziesiątych mówi się o nas dwa razy więcej niż wcześniej. Jeszcze lepiej wygląda wykres, gdy wybrać tylko amerykańską odmianę angielskiego, a wprost fantastycznie w strefie brytyjskiej, w której z roku na rok szybujemy wzwyż (co nie dziwi przy takiej emigracji).
    • stahs Zgroza 23.12.10, 18:03
      Wykresy bez opisanych osi ...
    • godeep Google a sprawa polska 23.12.10, 18:40
      wpisałem se adolf hitler i nic nie pokazało
      • stahs Re: Google a sprawa polska 23.12.10, 18:54
        "Se" przeczytaj dokładnie: "case-sensitive", czyli musisz wpisać Adolf Hitler.
    • wawak1 Google a sprawa polska 28.12.10, 16:26
      Kulturonomia? A nie lepiej napisać bibliometria? Bardzo podobnych metod od lat się używa przy analizach niektórych zjawisk społecznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka