Gość: maria 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:11 20% sprzedanych towarów generuje 80% marży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.07, 08:35 Tak sie przygladam, co to sie dzieje z naszymi Rodakami (bo od wielu lat zyje na "amerykanskim skapitalizowanym" kontynencie) i tak mysle wrocic nie wrocic. Bo za tym, zeby wrocic przemawia tesknota za kultura, humanitaryzmem i innymi pieknymi naturalnymi zjawiskami, ktore czynia nas ludzmi - czescia natury, a tu widze wyscigi za pieprzonym "szmalem" i sukcesem. Ludzie oprzytomnijcie w pore zanim sie sprzedacie w pelni swojego jestestwa biznesowi, ktory jest jednym z najbardziej niewdziecznym zjawisk wykreowanych przez czlowieka, majacym na celu jego zaglade i doslownie i w przenosni. Jestescie ludzmi, a nie maszynami, badzcie aktywni, ale artystycznie, badzcie kreatywni, ale nie zatracajcie swoich humanistycznych cech, badzcie sympatyczni nie wyrachowani, piekni, madrzy, nie dajcie sie sprzedac, nie ulegajcie chorym wzorcom, badzcie konsekwentni w swoim dzialaniu, ale nie poswiecajcie swojego zycia dla biznesu, Hej Slowianskie Dusze macie tylko jedno zycie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fom Pierwsza część "odkrycia" 20%ma_aż80%$ IP: *.chello.pl 23.01.07, 17:15 może i wyszła z badań, ale .... To że 80%ma_jedynie20%$, no to po prostu wali z nóg! Co za umysł przenikliwy! Jaka analiza! Uhhh! Odpowiedz Link Zgłoś
kokolot wierzyć czy nie? 23.01.07, 17:28 Czy można w to wierzyć, wydaje się nieco nierealne?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Co za bzdura. Owszem zasada Pareto istnieje ale ni 23.01.07, 17:29 Co za bzdura. Owszem zasada Pareto istnieje ale nie można jej tak uogólniać. Trzebaby np. uwzględnić rozkład normalny Gaussa według, którego zachodzi wiele procesów w rzeczywistości. Po drugie pochodna Pareto czyli analiza ABC jest jedynie pewnym grupowaniem o różnych w praktyce rozkładach, np. 14% produktów robi 55% obrotów, dalsze 18% to kolejne 10% a reszta czyli 68% produktów to 35% obrotów. Gdzie tu 20/80? Jeśli mam firmę robiącą śrubki M5 na jednakowo obciążonych 10 liniach produkcyjnych obsługiwanych przez 2 pracowników na zmianę każda, czyli netto 60 ludzi, to chciałbym widzieć jak 12 z nich odwala pracę za 48(!) Niby jak? Każdy z nich na czterech liniach skacze jednocześnie? Nonsens. Sprawdziłem dywany w mieszkaniu :) Stopień zabrudzenia jest bardzo różny, w zależności od ich położenia. A to co mam w szafie noszę równomiernie. Np. każdego dnia kolejne świeże skarpetki i naprawdę żadnych z nich nie obdarzam specjalnym wyróżnieniem. Czekam na dalsze pseudonaukowe rewelacje. Zdaje się, że 80% tego artykułu to knot a na pozostałe 20% też szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gree Zasada 90/10 IP: *.adsl.co.ru 23.01.07, 17:48 Zasada 90/10 Zapraszam: tomaszbielecki.blox.pl/2007/01/Zasada-9010.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka namówiliście mnie... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.01.07, 18:14 ide na wodke :) a sesja? kiedys zawsze znajdzie sie te 20% czasu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baabcia Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:26 20% już kombinuje jak wykorzystać tę wiedzę, reszcie pozostaje obalanie tej statystyki co spowoduje wyłącznie potwierdzenie przedstawionych teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Glupi poczatek. Po co wszedzie dorabiac ideologie? 23.01.07, 18:37 'Powszechnie wiadomo, że bogactwo na kuli ziemskiej rozdzielone jest niesprawiedliwie.' Co za bzdura. Bogactwo hest rozdzielone tak jak sobie ludzie na nie zapracowali. Jesli ja pracuje a sasiad nie to sprawiedliwie jest ze ja mam wiecej od niego. Jak on bedzie mial wiecej bo np. odziedziczyl czy wygral na loterii a ja bede tyral i niegdy nie dorobie sie takiego majatku, to tez bedzie sprawiedliwie, bo sasiad zdobyl majatek legalnie. Po cholere wszedzie dorzucacie ideologie? Niby niewinnie a ludziom sie w glowach utrwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Glupi poczatek. Po co wszedzie dorabiac ideol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:04 mulla_komar napisał: > 'Powszechnie wiadomo, że bogactwo na kuli ziemskiej rozdzielone jest > niesprawiedliwie.' > Co za bzdura. Bogactwo hest rozdzielone tak jak sobie ludzie na nie zapracowali. > Jesli ja pracuje a sasiad nie to sprawiedliwie jest ze ja mam wiecej od niego. > Jak on bedzie mial wiecej bo np. odziedziczyl czy wygral na loterii a ja bede > tyral i niegdy nie dorobie sie takiego majatku, to tez bedzie sprawiedliwie, bo> sasiad zdobyl majatek legalnie. Po cholere wszedzie dorzucacie ideologie? Niby> niewinnie a ludziom sie w glowach utrwala. Ja bym do tego sprawiedliwości nie mieszała... Patrząc na majątki bandytów, i obecne nominacje polityczne 'zer' intelektualnych i zawodowych... Nie ma sprawiedliwości, oj nie ma... Często ty pracujesz, sąsiad nie, a ma więcej od ciebie... bo jego kuzyn podłożył świnię dyrektorowi, sam go zastąpił, i kuzynowi/twojemu sąsiadowi dał stołek... Idealisto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Glupi poczatek. Po co wszedzie dorabiac ideol IP: *.chello.pl 24.01.07, 08:30 Celna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: center 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.szczecin.mm.pl 23.01.07, 18:47 cze. uważam tą zasade za kompletną bzdure.absurd wyssany z palca. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryrzy 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 22:26 Piotr Walkonik to geniusz KArpat, heh premie mu dac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryży Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 22:31 a ja mu wierze, żeczowy i ciekawy artykól. Kiedys slyszalem ze 20% kolesi dyma 80% wszystkich wolnych panienek. A potem te 80% panienek wychodzi za maz za te pozostale 80% kolesi ktorzy nie dymali, czy jakos tak. Ale to naukowo potwierdzone, chyba nawet jakas nagroda lenina za to byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.vc-graz.ac.at 23.01.07, 22:47 20 to ludzie cos wnoszacy, kształtujacy ten swiat, 80 to egzystujący. prosta prawda ale pamietajmy ze mozliwe są odstepstwa w obie strony(np30/70) postarajmy sie byc w tej pierwszej swiadomej grupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Kupując Gazety czytamy 20% reszta to w 80% lipa IP: 62.233.164.* 23.01.07, 23:47 więc kupowanie gazet mija się z celem...internet daje 80% treści...:) www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA 20% prawdy 80% bzdur. IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 24.01.07, 04:28 ......?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyba 80 na 20, zasada, w pływaniu synchronicznym? IP: *.gbw.com.pl 24.01.07, 08:27 Ciekawe jaki to ma przekład na wyczynowe trenowanie sportów? W pływaniu synchornicznym gdzie liczy się precyzyjne wykonanie określonych figur zasada jest taka: powtórz 1000 razy a zrobisz to na zawodach prawidłowo. Zdjęcia pływaczek na synchro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 08:29 Taaa... 100% nakładów za cholerę nie może przynieść 100% rezultatu... :D Może i niekoniecznie każdy kto pisze o relacjach statystycznych w życiu musi wiedzieć cokolwiek o statystyce, ale na Boga, matma chyba nie jest aż tak trudna... 80% + 20% = 100% (a może autorowi artukułu nie wychodziło bo Excel pokazał że 80% + 20% = 1??) Niniejszym postuluję, aby matematyka stałą się obowiązkowym przedmiotem namaturze. I żadnych amnestii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.chello.pl 24.01.07, 12:30 Beznadziejny artykul w stylu Pani Domu. Merytoryka i inteligencja autora oscyluja wedlug mnie wlasnie w okolicach 20% przecietnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. Mruwnica 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:16 "zauważysz, że np. 20 proc. pracowników w twojej firmie lub zakładzie pracy wykonuje 80 proc. pracy. " To akurat oczywistość, pod warunkiem, że poziom zaangażowania nie jest zbyt wyrównany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golubisag 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.leed.cable.ntl.com 25.01.07, 13:27 Jednak zawsze potrzebne jest to 80% wysiłku, żeby otrzymać 20% efektu. Jeśli będziemy chcieli analizować nasze działania tak żeby na 20% efektu poświęcić wybrane 20% działania, to wyjdzie na to, że 100% naszego wysiłku to 100% wszystkich efektów tego wysiłku, a to jest przecież niemożliwe. człowiek to nie maszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer powiedzenie zdaje sie byc potwierdzone... IP: *.elpos.net 28.01.07, 22:16 "możesz g*wno robić i nieźle żyć, ale żebyś nie wiem ile robił g*wno masz." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczony 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.acn.waw.pl 29.01.07, 14:24 Qurcze, tego uczą na każdych studiach, autor amerykę odkrył. Odpowiedz Link Zgłoś
andiboz 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem 30.01.07, 10:39 Zgadza się! Żona zajmuje 80% miejsca w szafach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rywinek Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 12:44 ja dla pzykladu zauwazylem ze jak se kupie 10 Wojaków Mocnych, to 2 pierwsze wchodza mi jak miodzio, a od 3 zaczynam sie meczyc i tak do 10. Na koniec puszczam pawia i kleksa w gatki. Pozdro ziomale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.c29.msk.pl 15.02.07, 02:44 andiboz napisał: > Zgadza się! Żona zajmuje 80% miejsca w szafach. a pozostale 20% zajmuja ubrania ? albo masz ....spora zone ,albo mala szfe :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. to 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.chello.pl 14.02.07, 22:37 .. to ku.. wsp gurom jest o hiphopiue byśie pisali a nie o jakijeś pie..nej pracy chesz kasy to muszisz mieć pomysł a z tobą ziomuw wielu a nie ku.. a pracy nam pie..cie lepije piscie o tym ..ym pedale gertyhu on ku.. niech sobie mundurek na ryj zalozy może bendzie ładniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalizm1 Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.oc.oc.cox.net 15.02.07, 05:30 - mam smutna wiadomosc dla was wszystkich, kazdy z nas rzadzi sam swoim zyciem, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: 80 na 20, zasada, która rządzi naszym życiem IP: *.c29.msk.pl 15.02.07, 19:48 Gość portalu: kapitalizm1 napisał(a): > - mam smutna wiadomosc dla was wszystkich, > > kazdy z nas rzadzi sam swoim zyciem od kiedy Ci sie tak .....wydaje ??? Odpowiedz Link Zgłoś