prawdziwy_qwertyk 03.07.09, 21:15 Dinozaurów nie było, każde dziecko to wie. Był bazyliszek i smok wawelski. Człowiek nie pochodzi od małpy a amerykanie nie byli na księżycu. Byli za to na Marsie razem z kosmitami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe ga 03.07.09, 21:29 drodzy dziennikarze gazety, najpierw sie douczcie, a dopiero potem piszcie artykuly "naukowe". Tyranozaury wcale nie byly najwiekszymi zwierzetami w historii swiata. Nawet nie byly najwiekszymi drapieznikami. To wstyd pisac bzdury w czasach internetu, kiedy prawie wszystko da sie szybko zweryfikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
parigot Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu... 03.07.09, 21:54 Nalezaly do rodziny "tyranozarow"! Ja cie krece, faktycznie jakis dzieciak to pisal. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Tytano-, nie tyrano-! 03.07.09, 22:37 parigot napisał: > Nalezaly do rodziny "tyranozarow"! > Ja cie krece, faktycznie jakis dzieciak to pisal. Te dwa zauropody należą do tytanozaurów. Różnica mniej więcej taka, jak między Austrią a Australią. Niedobrze, kiedy ktoś "popularyzuje" temat, o którym nie wie nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrmanps Tytano-, nie tyrano-! 03.07.09, 22:40 faktycznie poziom merytoryczny bliski zeru Odpowiedz Link Zgłoś
stalybywalec Powrót Petrucchia szansą tego forum. 03.07.09, 22:45 Petrucchio, chłoszcz ten dyletantyzm, miałkość i bylejakość młodzieżowych Hunów, zaśmiecających to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Powrót Petrucchia szansą tego forum. 03.07.09, 22:51 stalybywalec napisała: > Petrucchio, chłoszcz ten dyletantyzm, miałkość i bylejakość młodzieżowych Hunów, > zaśmiecających to forum. A co to ja jestem, Aecjusz? ;) Zresztą donikąd nie odchodziłem i znikąd nie wracam. Śledzę dyskusje, tylko nie zawsze mam czas i ochotę się w nie angażować. Kończy się rok akademicki i mam mnóstwo roboty, ale Odpowiedz Link Zgłoś
yzco_yzdeim_ycajbej Re: Powrót Petrucchia szansą tego forum. 03.07.09, 22:52 heeheh... że też dał się wcurvić w tak prozaiczny sposób ... i zerwał przysięgę milczenia. Co innego tOg, Ten to się trzyma (podobno aż do Świąt Wielkanocnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Powrót Petrucchia szansą tego forum. 03.07.09, 23:26 yzco_yzdeim_ycajbej napisał: > heeheh... > że też dał się wcurvić w tak prozaiczny sposób > ... i zerwał przysięgę milczenia. Gdybym był przysiągł, tobym milczał, ale nie przypominam sobie, żebym tu składał jakieś śluby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yzco_yzdeim_ycajbej Re: Powrót Petrucchia... 03.07.09, 23:49 > > yzco_yzdeim_ycajbej napisał: > > > heeheh... > > że też dał się wcurvić w tak prozaiczny sposób > > ... i zerwał przysięgę milczenia. > > Gdybym był przysiągł, tobym milczał, ale nie przypominam sobie, żebym > tu składał jakieś śluby ;) > No to pewnie pomyliłem z prof. To9,) no cóż, zdarza się... W każdym razie rad jestem widząc tak znanego harcownika. Odpowiedz Link Zgłoś
perforator Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu.. 03.07.09, 22:16 matko, co za stek bzdur w tym artykule... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 "Banjo, Clancy i Matilda" 03.07.09, 23:21 wypadało by napisać kto na czym gra, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: "Banjo, Clancy i Matilda" 04.07.09, 01:04 i bajabongo, koko dżambo i do przodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu... 04.07.09, 01:26 www.news.com.au/story/0,27574,25727169-29277,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright dzieki za link. Jak umierac, to tylko w Australii 04.07.09, 04:04 za slowami pojda czyny. Ale jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
wulkanolog Re: Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe ga 04.07.09, 08:48 czy w takim przypadku można pozwać o prawa autorskie? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe... 04.07.09, 08:01 ...gatunki dinozaurów. Na dinozaurach się nie znam, ale mam pytanie, bo mi nie pasuje: trzy imiona, informacja o odkryciu szczątków trzech zwierzaków, no to skąd ten czwarty na obrazku? Co on za jeden i skąd się wziął? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe... 04.07.09, 10:00 koloratura1: > trzy imiona, informacja o odkryciu szczątków trzech zwierzaków, no to skąd ten > czwarty na obrazku? Co on za jeden i skąd się wziął? Co przedstawia obrazek w GW, to trudno wyczuć. Pewnie jakiś przypadkowy rysunek z przypadkowej witrynki internetowej na inny temat. Trzy odkryte dinozaury możesz zobaczyć w znacznie lepszej jakości np. w australijskiej Courier Mail. Ale ta lepsza jakość świadczy tylko o tym, że CM potrafi lepiej niż GW zliczyć do trzech, i że jest lepsza w obsłudze PhotoShopa. Do dyspozycji jest przecież tylko kilka kości i niezbyt pewne wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe... 04.07.09, 15:34 Dzięki, Stefan! A już myślałam, że ze mną coś nie tak... Z artykułu w Courier-Mail podobało mi się określenie, że Banjo (ten mięsożerny) był "ówczesnym gepardem" ("the cheetah of this time"). Oszałamiająca jest informacja, że Matilda ( 4m wzrostu, do 20m długości, coś w rodzaju ówczesnego hipopotama) ważyła 20 ton! Clancy (prehistoryczny odpowiednik żyrafy), ważył "tylko"10 ton. Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu... 04.07.09, 08:03 tak musiał wyglądać Bóg który je stworzył a wy dalej wierzycie w mosiekowego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe ga 04.07.09, 08:21 chojowaty napisał: > tak musiał wyglądać Bóg który je stworzył Jak ten czwarty?! Coś podobnego... Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu... 04.07.09, 08:45 "odkryto trzy nowe gatunki dinozaurów?" Zywych? Jesli nie, to zadna mi sensacja... Odpowiedz Link Zgłoś
znmpm Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu... 04.07.09, 11:10 Naprawdę byłoby fajnie, jakby autor artykułu choć trochę wysilił się i przeczytał cokolwiek na ten temat. Bo do rodziny tyranozaurów mógł wg opisu najwyżej należeć jeden. A już na pewno tyranozaury nie były największymi zwierzętami na ziemi. nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu.. 04.07.09, 11:40 nnno dobra, czy ktoś wie, kiedy prof. Giertych wykopie wreście kości smoka wawelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe ga 04.07.09, 15:41 onepiotrek napisał: > nnno dobra, czy ktoś wie, kiedy prof. Giertych wykopie wreście kości smoka > wawelskiego? Nie Orzechowski? Nieważne; ja też się nie mogę doczekać! Fajnie by było mieć naszego polskiego smoko-dynozaura... Odpowiedz Link Zgłoś
gladwik Banjo, Clancy i Matilda: odkryto trzy nowe gatu... 04.07.09, 12:17 Do idioty, który pisał artykuł. Nie należały do rodziny tyranozaurów (duże drapieżniki, gdziomiednicze) tylko tytanozaurów (duzi roślinożercy, ptasiomiednicze). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Może nie do końca idiota? 04.07.09, 15:53 gladwik napisał: > Do idioty, który pisał artykuł. Nie należały do rodziny tyranozaurów (duże > drapieżniki, gdziomiednicze) tylko tytanozaurów (duzi roślinożercy, > ptasiomiednicze). Banjo był drapieżnikiem (mięsożercą), cytat z Courir-Mail: "He could run down most prey with ease over open ground... His arms were a primary weapon. He's Australia's answer to velociraptor, but many times bigger and more terrifying" Matilda i Clancy byli roślinożercami. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Sorry! 04.07.09, 15:59 Poprawka ("zjadłam" literę); tytuł czasopisma: Courier-Mail. Namiary wcześniej podał Stefan4. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Nobody's perfect... 04.07.09, 21:40 gladwik napisał: > Do idioty, który pisał artykuł. Nie należały do rodziny tyranozaurów (duże > drapieżniki, gdziomiednicze) tylko tytanozaurów (duzi roślinożercy, > ptasiomiednicze). I tyranozaury (podobnie jak inne teropody), i tytanozaury (podobnie jak inne zauropody) były gadziomiedniczne (Saurischia). Siadaj, trzy z minusem. ;] Odpowiedz Link Zgłoś