Dodaj do ulubionych

borelioza+candida

09.08.05, 22:43
A co zrobic jesli mam jedno i drugie. Czy mozna leczyc to jednocześnie?
Obserwuj wątek
    • akownik Re: borelioza+candida 09.08.05, 23:16
      Można,co nie znaczy,że pójdzie szybko i łatwo.Warto jednak zacząć.
      • wawan1 Re: borelioza+candida 10.08.05, 07:53
        No właśnie, miałam to samo poruszyć. Po tych antybiotykach zaczęłam u siebie
        podejrzewać przerost drożdżaków. nie robiłam jeszcze badań w tym kienku, ale
        objawy pasują mi do tych opisywanych przez forumowiczów, oraz na stronach www.
        Co mi się widz, że chyba za parę tygodni rzucę antybiotyki, nie ukrywam, że mój
        lekarz zakaźnik już mnie do tego namawia.Jak połaczyć leczenie boreliozy i
        candidy?
        • akownik Re: borelioza+candida 10.08.05, 10:34
          Było tu już o leczeniu kandydozy.Przejrzyj wątki.Nie łącz jednak teraz
          aromaterapii z homeopatią.Na początek możesz pić sok z cytryny lub/co chyba jest
          lepsze/sodę oczyszczoną.
          A o wszystkim opowiedz homeopacie,z którym jesteś umówiona.Potem daj znać.
          • wawan1 Re: borelioza+candida 16.08.05, 22:44
            Jestem po zapowiadanej wizycie u homeopaty. Nie żałuję, ale nie popadam w
            zbytni entuzjazm. Na podstawie moich objawów dr stwierdził, iż być może wcale
            nie koniecznie mam boreliozę, a na przykład wieloletnią grzybicę jelit. Póki
            co, trudno jest określić, co u mnie dominuje. Mam objawy pasujące do obu, no i
            te słabe kości, które ponoć bardziej pasują na kandydozę. Na 1 miesiąc leczenia
            otrzymałam Yucca complexe 3x20 kropli, calcarea phosphorica 30ch 2x5 kulek,
            silicea 200ch co drugi dzien 5 kulek. Nie am pojęcia, co to za leki i jakie
            mają właściwości. Jak powiedział dr, po tym miesiącu zobaczymy co się będzie
            działo i ewentualnie leczona będę pod kątem boreliozy. Co o tym sądzisz Drogi
            Akowniku?
            • akownik Re: borelioza+candida 16.08.05, 23:52
              Boreliozę czy grzybicę jelit ja leczyłbym inaczej.Yucca complexe to lek wątrobowy
              /jeśli można tak w homeopatii powiedzieć/,pozostałe dwa kojarzą mi się raczej z
              kośćmi i osteoporozą.Ale to nie ja Ciebie widziałem i rozmawiałem.Zaufaj
              lekarzowi/homeopacie/.
              • wawan1 Re: borelioza+candida 17.08.05, 07:43
                Dziękuję:) To moja chyba pierwsza wizyta u lekarza, który w tak dogłebny sposób
                wypytywał mnie o objawy iróznego rodzaju upodoania. Nie spodziewałam się np.
                pytań o ulubione potrawy, czy przyprawy, o to co mi się śni, albo gdzie
                najlepiej wypoczywam (góry, morze). Powiem szczerze, że po tych 7 latach
                tułaczki po różnych gabinatach mm wielką nadzieję, że w końcu coś drgnie we
                właściwym kierunku, oby ta nadzieja nie była matką głupich...
                Ale na rzie czekam ten pierwszy miesiąc, który ma mnie oczyścić z
                toksyn.Pozdrawiam i dziękuje.
                • wawan1 Re: borelioza+candida 24.08.05, 20:48
                  Drogi Akowniku. Mija pierwszy tydzień zażywania nowych leków homeo. I w sumie
                  chyba nic się nie dzieje, poza ogromnymi krostami na karku i ramionach. Czasami
                  miewałam takie, ale teraz to już przesada. Łączę je z homeopatią. POza tym
                  jestem bardziej senna, i częsciej mam nerwobóle i kłucie pod skórą. Czy to
                  pożadany objaw, czy raczej nie. Ze swoim homeopatą jestem umówiona dopiero za 3
                  tygodnie. Przypomnę biorę Silicea 200Ch, calcarea ph. 30ch i compleks yucca.
                  Nie wiem co mam mysleć o tych zmianach skórnych, one wyglądają fatalnie, jakbym
                  miała trądzik na maksa.
                  • akownik Re: borelioza+candida 25.08.05, 10:48
                    Będę się powtarzał:tydzień to niewiele,ja miałem inny pomysł/co nie znaczy,że
                    lepszy/.Zaufaj homeopacie.
                    Jeśli taki trądzik,nerwobóle,kłucia,senność już kiedyś występowały to można
                    przypuszczać,że wszystko idzie w dobrym kierunku.Zadzwoń do homeopaty.Jeśli on
                    tego nie lubi to źle.Mnie by się to nie podobało.
                    • wawan1 Re: borelioza+candida 25.08.05, 12:27
                      Pytałam lekarza podczas wizty pierwszej i oczywiście mogę dzwonić na tel. kom.
                      Tylko poprostu nie chcę nadużywać tego z byle powodu. Czekam cierpliwie na
                      dalsze zmiany. Dzięki za odp.
    • asa1 Re: borelioza+candida 17.08.05, 14:13
      asa1 napisała:

> A co zrobic jesli mam jedno i drugie. Czy mozna leczyc to jednocześnie?
      • akownik Re: borelioza+candida 17.08.05, 19:01
        Powtórzę,że można,tylko nie znaczy,że pójdzie łatwo i szybko.Postępowanie jest
        sprawą indywidualną.Trzeba znać więcej szczegółów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka