Gość: oj IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 20:19 Ile w ciągu jednego dnia może być przeprowadzonych sprawdzianów na lekcjach. Bywały dni, że w ciągu jednego dnia miałem i dwie klasówki i jedną kartkówkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bea Re: Klasówki IP: *.tele2.pl 05.11.01, 21:45 Właśnie, panuje u nas chaos w tej materii. W krajach UE w ciągu dnia może być tylko jedna klasówka/sprawdzian lub test. Także ilość/czas prac domowych jest tak ustalana, by nie zajęły uczniowi więcej niż 1 godzinę w domu. A u nas? Wiadomo, każdy robi co chce, a prac domowych jest tyle, że uczeń praktycznie nie ma czasu na nic innego. To po co są w ogóle nauczyciele, jeśli uczeń musi długie godziny w domu uczyć się materiału? I niech wykładowcy między sobą ustalają plan klasówek! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.wantola Re: Klasówki 09.11.01, 18:52 Ilość klasówek lub sprawdzianów regulują statuty szkół. Należy poszukać w statutach stosownych przepisów i prosić nauczycieli o ich stosowanie. Jesli statut Twojej szkoły nie zawiera takich przepisów należy, poprzez samorząd szkolny, złożyć do dyrektora szkoły wniosek o uregulowanie tej kwestii. Uczniowie powinni uczestniczyć w tworzeniu tych zapisów. Wszystkie zmiany w statucie uchwala Rada Szkoły, a jeśli jej nie ma to rada pedagogiczna przy opinii Rady Rodziców i Samorządu Uczniowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borki Re: Klasówki IP: 172.16.52.* 14.11.01, 14:20 A co zrobic jezeli dyrekcaa i nauczyciele nagminnie lekcewaza zapisy w statucie, mimo intrwencji uczniow i rodziców u dyrekcji oraz kuratorium? sytuacja taka trwa w lo nr 1 w belchatowie przynajmniej od 10 lat, wiem bo skonczylem szkole 5 lat temu, a teraz moj brzat ma "przyjemnosc" uczeszczac do tej samej placowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Klasówki IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 22:13 Dla przykładu: jutro mam trzy sprawdziany (geografia, historia, chemia). Próbowaliśmy prosić jedną z nauczycielek aby przeniosła ten sprawdzian bo mamy jeszcze dwa na co usłyszeliśmy odpowiedź: "A to już wasz problem". Słodkie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś