Dodaj do ulubionych

blizny po laparo

27.03.07, 19:10
witajcie!Moim problemem jest blizna po laparo pod pępkiem.jestem prawie trzy
tygodnie po zabiegu , mam właśnie @ blizna zrobiła mi się jakaś taka czerwona
i boląca i jakiś taki czerwony pęcherzyk się pojawił. Boję się ,że to ognisko
endometriozy bo mam ją zdjagnozowaną. Przy laparo wycieli mi torbiel prawego
jajnika i stwierdzili endometriozę III stopnia. Jestem po pierwszym zastrzyku
diphereline.Czy któraś z Was miała takie problemy z bliznami?Proszę ratujcie!
Obserwuj wątek
    • isza7 Re: blizny po laparo 27.03.07, 21:22
      Witaj Bea20002. Jak już pisałam w innych wątkach moje blizny po laparo właśnie w czasie pierwszej @ zrobiły się czerwone i bolesne a nie mam endo potwierdzonej histopatologicznie. Mówiłam o tym lekarzowi na wizycie kontrolnej i powiedział, że wszystko jest ok z bliznami. Więc może nie ma się czym przejmować. Pozdrawiam.
    • bea20002 Re: blizny po laparo 28.03.07, 15:45
      Dziękuję Ci Isza za słowa otuchy. Mam wizytę u lekarza dopiero 11.04 chyba
      zwariuję do tej pory. Chciała bym wiedzieć jak dokładnie wygląda endometrioza w
      bliznach po operacjach.
      • anetkaanetka1 Re: blizny po laparo 25.04.07, 21:08
        Witaj Bea, ciekawa jestem co lekarz powiedział Ci o tych zaczerwienionych
        bliznach? Trzeba się tym martwic? ja też mam bliznę pępkową jakoś dziwnie
        czerwoną, ale myślałam, że obtarłam ją od spodni czy coś w tym rodzaju. nie
        pomyślałam że to może miec związek z endometriozą i teraz zaczęłam się
        bac.Jestem po drugiej dawce dyfereliny. napisz jeśli znajdziesz chwilkę, bo ja
        idę do lekarza dopiero w czerwcu. pozdrawiam
    • bea20002 Re: blizny po laparo 27.04.07, 19:16
      Witaj Anetko. Ja też jestem po 2-giej dawce difereliny, czuję się coraz gorzej
      do uderzeń gorąca doszły teraz wachania nastroju,mogę się rozpłakać na
      zawołanie, to jest denerwujące.Jeżeli chodzi o bliznę pod pępkiem,najpierw było
      zaczerwienienie potem bąbel a potem zaczęło mi ropieć ale to nie endometrioza
      na szczęście tylko źle wyciągnięte szwy.Gin wysłał mnie do chirurga i tam mi to
      wyczyścili.Musisz obserwować tą bliznę.Gin zanim to zobaczył mówił,że to może
      być endo.Jak wygląda endo na bliznach nie wiem.Trzymaj się cieplutko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka