Dodaj do ulubionych

Efekty ćwiczeń.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 23:01
Od 5 miesięcy regularnie ćwiczę na stepperze, codziennie, a od dłuższego już czasu 50 minut dziennie. Zależało mi głównie na wyrzeźbieniu mięśni nóg i pośladków, ponieważ jestem bardzo szczupłą osobą. Niestety nie widzę żadnych efektów a wydaje mi się, że po takim czasie coś już jednak widać powinno. Przeczytałam niedawno, że nie można ćwiczyć codziennie, czy to prawda? czy powinnam wdrożyć dietę wysokobiałkową, bo w przeciwnym wypadku efektów nie będzie? Gdzie tkwi przyczyna braku efektów mojego wysiłku?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzika.zurawina Re: Efekty ćwiczeń. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.10, 12:07
      Na Twoim miejscu odstawiłabym steper, sama widzisz, że nic dobrego nie robi, a może być groźny dla kolan.
      Jeżeli chcesz nabrać mięśni, przygotuj się na ciężką pracę na siłowni, na pewno nie codziennie, i odpowiednią dietę. Najlepiej poszukaj wskazówek na sfd.pl.
      • Gość: instr. Re: Efekty ćwiczeń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 13:51
        steper to niezbyt dobre urządzenie...sama widzisz męczysz się już 5 miesięcy i efektów brak. Lepiej zapisz sie na TBC, ABT, czy SPINNING, a efekty zauważysz po miesiącu. Dieta wysokobiałkowa pomoże napewno!
        • fitty Re: Efekty ćwiczeń. 12.10.10, 09:41
          nie moge...wkurza mnie jak ktos przekresla w ten sposob stepper..cwicze dosc dlugo i widze efekty! nalezy pamietac ze na schudniecie skalda sie DIETA + TRENING z uwzględnieniem tego jak trenujemy. nie mowie ze cwiczysz niewlasciwie, ale ja cwicze 3 razy w tygodniu po 40 minut (jak 50 to lepiej nawet), powinine byc dzien odstepu miedzy dniami w ktorym cwiczysz te same partei miesni i to co najwazniejsze - prawopodobnie robisz puste przebiegi - cwiczysz za szybko lub za wolno. trzeba sprawdzac puls tu tak masz kilka slow na ten temat aktywni.pl/aktualnosci/trenuj-w-rytmie-swojego-serca/ i tutaj fajna tabela www.chudszy.simons.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=49&itemid=2 - nie ma zlych przyrządów tylko czasem zle na nich cwiczymy :)
          • Gość: mrówka Re: Efekty ćwiczeń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 08:35
            Nie zależy mi na schudnięciu tylko na wzmocnieniu mięśni. Decydując się na zakup steppera dużo czytałam na ten temat i spotkałam się z wieloma pozytywnymi opiniami, wszyscy polecali stepper na trening dolnych partii ciała. A pomimo tego, że na razie nie widzę efektów nie chciałabym odstawiać go w kąt, chciałabym jedynie wyeliminować błędy w trakcie ćwiczeń jeśli takie popełniam. Tylko właśnie co jest nie tak? ćwiczę raczej szybko, tak żeby czuć zmęczenie nóg. A może nie powinnam ćwiczyć codziennie?
            • adresnieprawidlowy Re: Efekty ćwiczeń. 14.10.10, 09:43
              Generalnie dobrze jest żeby mięśnie mogły sobie odpocząć, (czytaj: nie ćwicz codziennie) trzy - cztery razy w tygodniu powinno wystarczyć. No i może jednak dieta i ewentualna suplementacja (niezły jest milkoshake). O dietę lepiej będzie zapytać na specjalistycznym forum. Możesz też pomyśleć o zapisaniu się na jakiś fitness, albo chociaż wybrać się kilka razy, poćwiczyć pod okiem instruktora - on powinien doradzić nie tylko jak wykonywać ćwiczenia, ale i o diecie coś powie.
              • fitty Re: Efekty ćwiczeń. 14.10.10, 10:25
                no to skoro chcesz umiesnic to nie cwicz tak szybko, tylko cwicz wolniej neico ale na ciezszym obciazeniu. mozesz isc na silownie i tam poswiczyc na stepperze, instruktor pokaze ci co i jak i potem bedziesz tak cwiczyc w domu
                • Gość: mrówka Re: Efekty ćwiczeń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 11:32
                  Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi:-) Poszukam informacji o odpowiedniej diecie białkowej, bo najwyraźniej trzeba działać w szerszym zakresie chcąc uzyskać zadowalające efekty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka