Gość: Aga IP: *.future-net.pl 01.04.02, 19:37 Czy ktoś ćwiczy pilates? Gdzie można się zapisać na zajęcia w Wawie (centrum i Mokotów)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anima Re: Pilates IP: *.sap-ag.de 02.04.02, 09:53 Na Warszawiance, w klubie fitness są prowadzone zajęcia pilates. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silie Re: Pilates IP: *.jmk.lodz.pl 02.04.02, 10:17 A co to jest? Brzmi ciekawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anima Re: Pilates IP: *.sap-ag.de 02.04.02, 12:47 Pilates - to zestaw ćwiczeń przy relaksacyjnej muzyce, wzmacniających mięśnie i poprawiających gibkość ciała - taki opis jest na ulotce z Warszawianki. Zajęcia z pilates są dobre po ćwiczeniach typu TBC, circuit, czy fatburning, bo rozciągają mieśnie i odprężają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Pilates IP: *.se.com.pl / 10.0.101.* 02.04.02, 13:06 Pilates to bardzo fajna rzecz, ćwiczyłam to w Niemczech - to gimnastyka opracowana kilkadziesiąt lat temu przez Niemca dra Pilatesa w Stanach. Dośc spokojna, wymaga, jak callanetics, dokładnego skupienia na ćwieczeniach (dlatego trudno to ćwiczyc samemu w domu, przynajmniej na początku), pieknie rzeźbi figurę. Ja bym to poleciła kobietom szczupłym, ale "sflaczałym", z cellulitisem, które chcą poprawić sylwetkę i oczekują dośc szybko efektów wizualnych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monczus Re: Pilates IP: *.nas33.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 04.04.02, 22:41 Ja rowniez goraco polecam, sama bardzo lubie te cwiczenia. Mimo ze wygladaja na bardzo spokojne, to sa piekielnie trudne. moja instruktorka twierdzi, ze gdy sie ich "nie czuje" to wykonuje sie je niepoprawnie. Pilates skupiaja sie na wzmocnieniu miesni brzucha, z tym ze ich glebszych warstw. Ogolnie nastawienie jest takie, ze miesnie brzucha i plecow sa b. wazne dla caloksztaltu prawidlowego funkcjonowania ciala- odpowiedni support dla reszty miesni i takze dla organow wewnetrznych. W Nowym Yorku to sport raczej drogi, jest wiele Pilates studios z odpowiednim sprzetem i certifikowanymi instruktorami, ktorzy najczesciej wywodza sie z baletu, tanca itp. Ponoc najidealniej byloby gdyby bralo sie lekcje indywidualne. Ale mnie niestety nie stac, wiec chodza na zajecia grupowe. Jesli chodzi o dzialanie- trzeba byc konsekwentnym. Ja cwicze ponad rok i jestem bardzo zadowolona- nigdy nie mialam tak ladnie umiesnionego i plaskiego brzucha. Cwicze jakies trzy razy w tygodniu i coraz bardziej mi sie podoba. W ogole polecam joge i pilates. Dla mnie to kombinacja idealna. P.S. Pilates jest rowniez polecane dla osob, ktor maja problemy z plecami. Odpowiedz Link Zgłoś