Dodaj do ulubionych

Siłownia Twoich marzeń!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:42
Drogie Panie!Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o wypisanie wszystkich
detali składających się na "siłownie Waszych marzeń".Pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • edyta95 Re: Siłownia Twoich marzeń! 06.05.05, 07:53
      sprzęt - jest go wystarczająco dużo, nie muszę czekać za długo(trochę mogę)mam
      na myśli zwłaszcza orbitreki i bieżnie

przestrzeń - tzn przechodząc do innej maszyny nie muszę tego robić w rytm
      ćwiczeń innej osoby

klimatyzacja - taka, która naprawdę działa

instruktor - sam przyjdzie, rękę poda, przedstawi się, miły jest, nie robi ze
      mnie idiotki nic niewiedzącej, zawsze jest "pod ręką", zajmuje się wszystkimi a
      nie tylko barbi i dużymi facetami

i muzyka - niech leci z telewizorka najlepiej jakaś taka rytmiczna, lepiej się
      wtedy ćwiczy (nie disco polo, o nie, ale metal też nie)

i jeszcze jak coś wymyślę to dopiszę, pozdrawiam
      • Gość: loocynka Re: Siłownia Twoich marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:54
        Niech taki trener zada pytania typu:
        "Co cchesz osiągnąć poprzez chcodzenie tutaj?"
        i do tego dopasuje ćwiczenia. Niech wskaże co najlepiej robić, jak ługo
        ćwiczyć, podpowie, co jeść....itp
      • Gość: fion_a Re: Siłownia Twoich marzeń! IP: *.pl 06.05.05, 23:33
        Ja wolę kameralne miejsca, u mnie w miescie fitness club jest tylko dla kobiet,
        co mi bardzo odpowiada. Nie musze sie krępowac i inne dziewczyny, nawet barbi
        zachowuja sie normalnie i nie musza prezyc, by przypodobac sie facetom. Jest
        tv, muzyka, sauna (wielki plus dla klubu), solarium, 2 sale cwiczen
        aerobikowych. Ale co do samej silowni, to chcialabym, zeby bylo wiecej
        uirzadzen, bo popoludniami jest tloczno. I chcialabym instruktora. To przede
        wszystkim. A tego brakuje:((Instruktor jestnajwazniejszy, zeby ustalic program
        cwiczen i sprawdzic, czy sie je poprawnie wykonuje.

I oczywiscie działajaca klimatyzacja, a nie 2 malutkie okienka - lufciki:((
        • gocha221 fiona_a!! 16.05.05, 18:21
          napisz w jakim miescie chodzisz na siłownię??
          Bo brzmi znajomo ten opis:-)
    • Gość: kori9 Re: Siłownia Twoich marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:15
      Dziękuję serdecznie za cenne wskazówki i czekam na dalsze propozycje!
      Pozdrawiam:-)
    • vanella Re: Siłownia Twoich marzeń! 09.05.05, 11:00
      obsługa - z tym jest chyba najgorzej. instruktor, który dba o klienta to
      zdecydowanie rzadkość. a klient czuje się jak petent. pewnie niezłym pomysłem
      jest siłownia tylko dla kobiet. mniej sztang, więcej sprzętu do kardio. i może
      instruktorka? a nie koleś, który chodzi krokiem władcy, ogląda swoje bicepsy w
      lustrach i gada z pakerami, którzy przychodzą na siłownię codziennie i i tak
      nie potrzebują opieki instruktora...
      • Gość: kori9 Re: Siłownia Twoich marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:14
        Dziękuje serdecznie za wszystkie podpowiedzi.Pytając się Was Drogie
        Forumowiczki o "siłownie Waszych marzeń" mam na myśli siłownie tylko dla
        kobiet.Cenne są dla mnie wszystkie wskazówki!Pozdrawiam Was bardzo serdecznie:-)
    • malwina7 Re: Siłownia Twoich marzeń! 09.05.05, 13:56
      W naszej siłowni wiszą karteczki, że maszyny należy wycierać po ćwiczeniach,
      tylko że nie ma czym i oczywiście nikt tego nie robi własnym ręcznikiem. Kiedyś
      widziałam siłownię z wiszącymi na ścianach dozownikami z ręcznikami papierowymi
      i spryskiwaczmi z czymś do dezynfecji (być może była to zwykła woda z jakimś
      środnkiem zapachowym - tego nie wiem).
    • xiv Re: Siłownia Twoich marzeń! 11.05.05, 13:38

nie jestem pania, ale opowiem o swojej silowni - jest w Londynie i pewnie to
      troche zmienia postac rzeczy, a kosztuje 240 PLN na miesiac (wszystko wliczone)

1. ladny i prosty wystroj - duzo swiatla (duze okne, sciany pokryte swietlowkami)
      2. duzo miejsca w szatni, czyste prysznice (plus sauna i pokoj parowy), szampon,
      odzywka do wlosow, krem do golenia, suszarki, waga
      3. duzy i maly recznik (wlasnie to wycieranie maszyn!) dostaje sie przy wejsciu
      4. fontanny z woda w kazdej sali
      5. dwie sale na klasy - jedna duza, druga mala
      6. sala do kardio, sala do cwieczen silowych oraz sala kardio tylko dla kobiet
      (na sali kardio zawsze mozna dostac sie na bieznie albo inna machine)
      7. otwarte od 6.45 do 22.30
      8. w salach kardio telewizory plazmowe (cztery programy), a przy maszynach male
      pudeleczka, gdzie sie wkalda swoje sluchawki i wybiera program do sluchania
      (plus 12 programow radiowych)
      9. instruktorzy sie usmiechaja, nie sa nachalni ale tez nie unikaja ludzi
      10. kazdego dnia wieczorem wszystkie maszyny sa wycierane
      11. duza ilosc klas (choc akurat ostatnio zmniejszyla sie ilosc klas kardio a
      zwiekszyla yogi)
      12. na piechotke do domu (3 minuty) ;)

PS. I wlasciwie tylko z powodu silowni mieszkam tak gdzie mieszkam :)))
      PS2. Mezczyznom nie wolno przychodzic w koszulkach bez rekawkow !
      • edyta95 Re: Siłownia Twoich marzeń! 11.05.05, 15:24
        o jesuuuuuuuuu
        bosko
      • chinez Re: Siłownia Twoich marzeń! 16.05.05, 13:40
        Do Londynu się nie przeniosę:)a dojazd codziennie na ćwiczenia tez byłby
        trudny:)
        Ale mój klub:
        1. Duże, czyste, klimatyzowane, jasne sale, ściany w pastelowych kolarach
        (zieleń)
        2. Duża szatania z zamykanymi szafkami, prysznice czyste z ciepła wodą, suana
        parowa obok prysznica,pokój masazu, w którym jest też waga i pomiar tkanki
        tłuszczowej, szampon wolę swój, bo używam tylko jednej marki, odżywkę również
        3. Reczniczki do wycierania maszyn są...jednorazowe, co do ręczników wolę swój
        przyniesiony z domu, tak już mam, ze nie wytrę się innym;)suszarki są i duże
        lustra obok prysznica
        4. niestety brak fontanny:(
        5 sale - bawialnia dla dzieci,siłownia, sala cardio zawsze można się dostać na
        bieżnie, sala spinning, sala do zajeć yoga, aerobic,pilates,step itp.sala
        strechting, sala masażu, bar serwujący zdrowe posiłki.
        6. czynne od 6 rano do 21.30
        7. w klubie znajduje się basen
        8. brak telewizorów, ale gra dobra muzyka,również słuchawki
        9.profesjonalni istruktorzy, zawsze są, pomogą, zmienią program,
        10. porady dietetyczne, karty treningowe, ustalenie celu treningu, dobór ćwiczeń
        11. maszyny są wycierane,
        12. zajęcia aerobiku codziennie rano od 7 i wieczorami od 17 do 21.30
        • Gość: kori9 Re: Siłownia Twoich marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:58
          Bardzo dziękuję za wszystkie informacje!Pozdrawiam serdecznie:-)
    • Gość: dde Re: Siłownia Twoich marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:55
      Odradzam siłownię Cezar mieszczącą się naprzeciwko Biedronki w Bolesławcu. Nie
      dla kobiet-podglądają. Właściciel Bartek Zawada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka