24.06.09, 15:15
czy bedzie dobry na "boczki"?na co moze pomoc?
Obserwuj wątek
    • ew_81290 Re: twister 25.06.09, 23:14
      jak najbardziej na boczki jest dobry. biodra, talia, uda - pomaga, pomaga :-)
      • Gość: julia136 Re: twister IP: *.cmdnnj.fios.verizon.net 26.06.09, 15:00
        dzieki:)
    • Gość: trex Re: twister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:14
      Z akupunkturą, znaczy twister z igłami??
    • Gość: trex Re: twister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 16:18
      to to akupresura raczej a nie akupunktura:)
      tak podejrzewałam, ze nie jesteś fakirem, ale chyba serio nie wierzysz, że te
      wypustki cokolwiek usprawnią;)
      • black_czikita Re: twister 11.08.09, 14:47
        mogą pomóc w masażu stóp :) na stopie są punkty, które regularnie pobudzane
        polepszają stan naszych narządów wewnętrznych itp.itp. zresztą nie od dziś
        wiadomo,ze wykonuje się leczniczy masaż stóp :) ;] posiadam,
        polecam,foto->img.hop-sport.pl/twister-z-licznikiem-i-linkami_G0_0_800_500_0.jpg

"Narządy wewnętrzne i poszczególne części ciała powiązane są z określonymi
        miejscami na podeszwach stóp.
        Są to strefy refleksyjne, w których zlokalizowane są zakończenia nerwów
        czuciowych - receptory. Uciskanie i masaż określonych miejsc pobudza pracę
        organów wewnętrznych oraz korzystnie wpływa na ogólny stan zdrowia - pobudza
        krążenie krwi, tym samym oczyszcza organizm z toksyn. Poza tym, masaż stóp może
        być zmysłową pieszczotą - dodaje energii, odpręża, relaksuje oraz znacznie
        poprawia samopoczucie."

http://e-masaz.pl/obrazki/stopy/mapastop.jpg - a tu mapa stóp dla
        zainteresowanych:):)
    • majkelowna Re: twister 21.08.09, 01:01
      Teoretycznie tak, powinien pomóc na boczki, a przynajmniej tak mówią
      trenerzy na siłowni, ale mi samej jakoś nigdy nie chciało się w to
      wierzyć.
      Zresztą to nie jest sprzęt, który kosztuje majątek, więc kup i sama
      sprawdź :)
    • sokolowka Re: twister 22.09.09, 19:48
      twister pomoże na boczki..fakt..ale przestrzegam przed nieprawidłowym używaniem
      tego sprzętu...można uszkodzić kolana i odcinek lędzwiowy kręgosłupa...ja dzięki
      niemu doszłam do formy po ciąży, ale przypłaciłem bólem kolan i kręgosłupa więc
      zaprzestałam ćwiczeń i ból na szczęście minął..niestety moja mama nie miała tyle
      szczęścia...od dłuższego czasu leczy kolana i lekarze nie wiedzą jak jej pomóc,
      jest to osoba która pasjonuje sie sportem a teraz leży i nie może chodzić,
      kucać, klękać...modle sie by jej to przeszło, bo widzę jak popada w depresje...
      ...ćwiczenia na twisterze należy wykonywać przy ugiętych nogach..NIGDY PRZY
      PROSTYCH!!!...a gwarantuję, że po 2 tygodniach regularnych ćwiczeń po 10-15min
      efekt będzie widoczny....
    • fenex Re: twister 23.09.09, 20:02
      Tak naprawdę to nie ma nic lepszego od skrętów bocznych, czyli brzuszków. Te
      ćwiczenia najlepiej funkcjonują, kiedy wykonujesz je regularnie, cały czas
      zwiększając liczbę powtórzeń. Hellhound.pl - zapytaj tam, moja znajoma mówiła,
      że mają duży wybór akcesoriów, które pomogą w codziennych ćwiczeniach, np. maty
      i obciążniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka