julia136 24.06.09, 15:15 czy bedzie dobry na "boczki"?na co moze pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ew_81290 Re: twister 25.06.09, 23:14 jak najbardziej na boczki jest dobry. biodra, talia, uda - pomaga, pomaga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia136 Re: twister IP: *.cmdnnj.fios.verizon.net 26.06.09, 15:00 dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trex Re: twister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:14 Z akupunkturą, znaczy twister z igłami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trex Re: twister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 16:18 to to akupresura raczej a nie akupunktura:) tak podejrzewałam, ze nie jesteś fakirem, ale chyba serio nie wierzysz, że te wypustki cokolwiek usprawnią;) Odpowiedz Link Zgłoś
black_czikita Re: twister 11.08.09, 14:47 mogą pomóc w masażu stóp :) na stopie są punkty, które regularnie pobudzane polepszają stan naszych narządów wewnętrznych itp.itp. zresztą nie od dziś wiadomo,ze wykonuje się leczniczy masaż stóp :) ;] posiadam, polecam,foto->img.hop-sport.pl/twister-z-licznikiem-i-linkami_G0_0_800_500_0.jpg "Narządy wewnętrzne i poszczególne części ciała powiązane są z określonymi miejscami na podeszwach stóp. Są to strefy refleksyjne, w których zlokalizowane są zakończenia nerwów czuciowych - receptory. Uciskanie i masaż określonych miejsc pobudza pracę organów wewnętrznych oraz korzystnie wpływa na ogólny stan zdrowia - pobudza krążenie krwi, tym samym oczyszcza organizm z toksyn. Poza tym, masaż stóp może być zmysłową pieszczotą - dodaje energii, odpręża, relaksuje oraz znacznie poprawia samopoczucie." http://e-masaz.pl/obrazki/stopy/mapastop.jpg - a tu mapa stóp dla zainteresowanych:):) Odpowiedz Link Zgłoś
majkelowna Re: twister 21.08.09, 01:01 Teoretycznie tak, powinien pomóc na boczki, a przynajmniej tak mówią trenerzy na siłowni, ale mi samej jakoś nigdy nie chciało się w to wierzyć. Zresztą to nie jest sprzęt, który kosztuje majątek, więc kup i sama sprawdź :) Odpowiedz Link Zgłoś
sokolowka Re: twister 22.09.09, 19:48 twister pomoże na boczki..fakt..ale przestrzegam przed nieprawidłowym używaniem tego sprzętu...można uszkodzić kolana i odcinek lędzwiowy kręgosłupa...ja dzięki niemu doszłam do formy po ciąży, ale przypłaciłem bólem kolan i kręgosłupa więc zaprzestałam ćwiczeń i ból na szczęście minął..niestety moja mama nie miała tyle szczęścia...od dłuższego czasu leczy kolana i lekarze nie wiedzą jak jej pomóc, jest to osoba która pasjonuje sie sportem a teraz leży i nie może chodzić, kucać, klękać...modle sie by jej to przeszło, bo widzę jak popada w depresje... ...ćwiczenia na twisterze należy wykonywać przy ugiętych nogach..NIGDY PRZY PROSTYCH!!!...a gwarantuję, że po 2 tygodniach regularnych ćwiczeń po 10-15min efekt będzie widoczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
fenex Re: twister 23.09.09, 20:02 Tak naprawdę to nie ma nic lepszego od skrętów bocznych, czyli brzuszków. Te ćwiczenia najlepiej funkcjonują, kiedy wykonujesz je regularnie, cały czas zwiększając liczbę powtórzeń. Hellhound.pl - zapytaj tam, moja znajoma mówiła, że mają duży wybór akcesoriów, które pomogą w codziennych ćwiczeniach, np. maty i obciążniki. Odpowiedz Link Zgłoś