09.05.11, 08:31
Cześć!
Podsyłam linka do bloga kulinarnego znajomej. Kobieta nie je mięsa od prawie 20 lat, świetnie wygląda i jeszcze lepiej gotuje. Osobiście przepadam za jej pasztetem z selera i minestrone, ale myślę, że każdy znajdzie tam coś dla siebie.
www.kocham-jesc.pl/blog/
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • aborcyjnokoncepcyjnalustracja Re: przepisy 09.05.11, 09:47
      No co ty?
      Łosoś, itd?
      To nie jest jedzonko wegetariańskie :(
      RYBA TO TEŻ MIĘSO!
      • edw-ina Re: przepisy 09.05.11, 10:21
        tak, tam są nawet przepisy z mięsem, bo koleżanka czasami gotuje mężowi. Ale przejrzyj dokładnie, jest też cała masa typowo bezmięsnych.
        • misiu-1 Re: przepisy 09.05.11, 15:20
          edw-ina napisała:

> tak, tam są nawet przepisy z mięsem, bo koleżanka czasami gotuje mężowi. Ale przejrzyj
          > dokładnie, jest też cała masa typowo bezmięsnych.

To nieważne. Sąsiedztwo przepisów na potrawy zawierające mięso czyni te bezmięsne niewegetariańskimi. To coś, jak żydowskie przepisy dot. koszerności. Na tej samej desce, na której było krojone mięso, nie może być krojona marchewka. ;)
          • edw-ina Re: przepisy 09.05.11, 17:06
            :)
            to chyba jakaś koszerna wersja wegetarianizmu ;)
            Ja się na tym nie znam, wiem, że dziewczyna, której bloga poleciłam potrafiła sprawić, że mój skrajnie mięsożerny mąż zjadł bezmięsny obiad, nie marudził, a w dodatku na tyle mu posmakowało, że wybrałam się do koleżanki na "mały kurs doszkalający". Uwielbiam do niej wpadać, bo zawsze poczęstuje mnie czymś pysznym i nie sztampowym. I chociaż wegetarianką raczej nie zostanę (chociaż kto wie?) to dzięki niej mój sposób gotowania zmienił się o 180 stopni. Dlatego - koszerne czy nie - polecam z czystym sumieniem :)
            • atrakcyjny.leon Re: przepisy 09.05.11, 17:11
              Nie dyskutuj z nickiem misiu-1, to jest ortodoksyjno-prawicowy krwawolubny odprysk społeczny ;)
              • ditta12 Re: przepisy 07.06.11, 13:33
                <Na tej samej desce, na której było krojone mięso, nie może być krojona marchewka. ;)>

Ale to ciekawe co ten misiu napisał.
    • egraczyk Re: przepisy 17.01.12, 14:20
      to ja polecę bloga z przepisami na dania z owoców morza! :)
      owocemorza.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka