Dodaj do ulubionych

Dobrze przyswajalne białko

IP: *.gze.pl / 10.0.53.* 24.04.03, 09:46
Jestem w trakcie eksperymantalnego leczenia choroby nowotworowej,jednym z
jej skutków ubocznych jest bardzo duży spadek poziomu białka, ponieważ w
dalszym ciągu nie mam zamiaru "zmodyfikować swojej diety o ryby czy białe
mięso"( cytat z lekarzem )szukam dobrych sposobów ( najlepiej sprawdzonych )
na wegetariański budulec, chodzi mi o Wasze sposoby na odpowiednie
uzupełnianie aminokwasów etc.
Z góry dziękuję za pomoc!
Ps. tytułem powstrzymania "zabawnych gości" tego forum wyjaśniam,że
zachorowałem przeszło 20 lat temu,a po operacji dawano mi 1/2 roku życia i
jak z ciężką miną przyznał jeden z onkologów ".... nie można kategorycznie
zaprzeczyć, że cud tak długiego przeżycia i bardzo powolnego rozwoju guzów
jest wynikiem przejścia na wegetariańską dietę....."
Obserwuj wątek
    • Gość: Diana Re: Dobrze przyswajalne białko IP: 213.25.91.* 24.04.03, 11:30
      Firma Amerykańska mająca w Polsce swoje oddziały sprzedaje poprzez
      dystrybutorów tzw. Forever Lite - produkt wytworzony o białko sojowe - jest
      zalecany jako dodatek do diety w różnych dolegliwościach i bardzo często
      spożywają go osoby po chemioterapii. Jedna z dystrybutorek miała bardzo
      zaawansowany nowotwór, chemioterapię. Obecnie bardzo aktywnie pracuje, odrosły
      jej piękne czarne włosy, ładnie wygląda.
      Firma - Forever Living Products- oddziały w wielu miastach. W Warszawie są w
      Alejach Jerozolimskich 92, telefonu nie znam, ale znajdziesz w razie czego w
      biurze numerów.
      Ta firma ma jeszcze inne produkty np. bardzo dobry aloes, jeszcze jakieś inne
      które mogą być pomocne w uzupełnieniu białka, odtruwaniu i usuwaniu złogów z
      organizmu (jest to ważne przy zapobieganiu m.in. nowotworom, czy ich nawrotom)

Ja osobiście jem sporo fasoli szparagowej, bób, warzywa, brokuły, nie mogę żyć
      bez jabłek, mogę je jeść tonami. Widać ja nie potrzebuję dużo białka, a owocy.
      No, ale cóż, każdy ma inny organizm.
      Życzę zdrowia
      • Gość: Wojtek Re: Dobrze przyswajalne białko IP: *.lublin.mm.pl 24.04.03, 18:03
        Gość portalu: Diana napisał(a):

> Firma Amerykańska mająca w Polsce swoje oddziały sprzedaje poprzez
        > dystrybutorów tzw. Forever Lite - produkt wytworzony o białko sojowe - jest
        > zalecany jako dodatek do diety w różnych dolegliwościach i bardzo często
        > spożywają go osoby po chemioterapii. Jedna z dystrybutorek miała bardzo
        > zaawansowany nowotwór, chemioterapię. Obecnie bardzo aktywnie pracuje,
        odrosły
        > jej piękne czarne włosy, ładnie wygląda.
        > Firma - Forever Living Products- oddziały w wielu miastach. W Warszawie są w
        > Alejach Jerozolimskich 92, telefonu nie znam, ale znajdziesz w razie czego w
        > biurze numerów.
        > Ta firma ma jeszcze inne produkty np. bardzo dobry aloes, jeszcze jakieś
        inne
        > które mogą być pomocne w uzupełnieniu białka, odtruwaniu i usuwaniu złogów z
        > organizmu (jest to ważne przy zapobieganiu m.in. nowotworom, czy ich
        nawrotom)
        >
        > Ja osobiście jem sporo fasoli szparagowej, bób, warzywa, brokuły, nie mogę
        żyć
        > bez jabłek, mogę je jeść tonami. Widać ja nie potrzebuję dużo białka, a
        owocy.
        > No, ale cóż, każdy ma inny organizm.
        > Życzę zdrowia
        Kiedyś FLP dodawała do Lite-u zmielone kości cieląt , prawdopodonie już nie
        dodaje ale lepiej to sprawdzić.
      • Gość: viki Re: Dobrze przyswajalne białko IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 19:33
        Gość portalu: Diana napisał(a):

>
        > Ja osobiście jem sporo fasoli szparagowej, bób, warzywa, brokuły, nie mogę
        żyć
        > bez jabłek, mogę je jeść tonami. Widać ja nie potrzebuję dużo białka, a
        owocy.
        > No, ale cóż, każdy ma inny organizm.
        Domyślam się, że miałaś na myśli to, że poza produktami zawierającymi biało
        jesz mnóstwo owoców(jabłek) dlatego twierdzisz, że nie potrzebujesz dużo
        białka, ale nie wiem czy wiesz, że bób - o którym pisałaś także że sporo go
        jesz - to roślina wysokobiałkowa :)
        • Gość: Diana Re: DaRAS IP: 213.25.91.* 28.04.03, 08:20
          Wczoraj dowiedziałam się, że bardzo dobrze jest jeść przez 2 tygodnie samą
          kaszę jaglaną - kleik - bez soli, masła czy innych tłuszczy, na samej wodzie.
          Przez 9 miesięcy nie powinno się jeść soli ani przypraw, chodzi o to żeby
          oczyścić organizm. Być może Ty masz już oczyszczony, skoro sobie przez tyle lat
          radzisz z potwornym choróbskiem.
          Jak możesz, to podaj e-maila, to podam jeszcze trochę info (być może je znasz,
          ale lepiej jak napiszę)
          Pozdrawiam
    • Gość: ak Re: Dobrze przyswajalne białko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 13:48
      Polecam odzywki dla sportowcow zawierajace bialko z serwatki i sojowe oraz
      rozne aminokwasy. Ja osobiscie serwuje sobie na sniadanko MULTIPOWER
      SUPERGAINER (pycha!).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka