napoj.chmielowy 01.07.11, 15:04 pdf do pobrania z mojego blogu rotmistrz.wordpress.com/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skoonk Re: XX numer Pomarańczowej Alternatywy 02.07.11, 18:22 napoj.chmielowy napisał: > pdf do pobrania z mojego blogu > rotmistrz.wordpress.com/ tamżę: "można przyczepić swój rower do krasnala, misia i Eberhardta Mocka, bohatera książek Marka Krajewskiego" Symbole w historii miasta godne ministra dziedzictwa narodowego, podobnie jak czarna wrona z krzyżem w herbie Piastów. Odpowiedz Link
map4 Re: XX numer Pomarańczowej Alternatywy 04.07.11, 10:22 skoonk napisała: > Symbole w historii miasta godne ministra dziedzictwa narodowego, podobnie jak c > zarna wrona z krzyżem w herbie Piastów. Poziom symboli jest odzwierciedleniem poziomu wyborców. Odpowiedz Link
skoonk Re: XX numer Pomarańczowej Alternatywy 04.07.11, 11:24 map4 napisał: > Poziom symboli jest odzwierciedleniem poziomu wyborców. > Ja ich bin Breslauer. An Mein Volk: Wczoraj przemykam chyłkiem przez ulicę, deszcz wypłoszył ludzi, wkrótce puszczą tamy, aż tu zza rogu wypływa tramwaj widmo, rozświetlony Linke-Hoffman bez pasażerów. Pod okrągłą tarczą bez numeru widnieje napis "Hala Stulecia"... Dał nam przykład Bonaparte, oj dał. Odpowiedz Link
wubecja Re: XX numer Rozalii 04.07.11, 14:04 skoonk napisała: Dał nam > przykład Bonaparte, oj dał. ...jak przegrywać mamy. Bezsmiertnaja Roza przepowiedziała: wielkie narody utworzą w Europie - jeszcze w epoce kapitalizmu - jedno wspólne, kapitalistyczne państwo, które po zwycięstwie rewolucji proletariackiej stanie się państwem komunistycznym. Stąd odraza Róży Luxenburg do małych narodów, takich jak Polaki, Gruzini czy Łotysze, które mieszali w powstaniu wielkiego państwa przyszłości. Dlatego w 1905 uznała program odbudowy Polski za „mistyfikacju, obliczoną głównie na zdziczenie umysłowe w sferach nacjonalistycznej inteligencji polskiej". Wizja Róży Luksemburg, proroctwo, jest obecnie podstawą istnienia Unii Europejskiej, jej fundamentalnu ideju. Santo subito! Odpowiedz Link