Dodaj do ulubionych

Nasz budżet

14.05.12, 02:57
Świetna interaktywna ilustracja
otwartybudzet.pl/#
Jeśli najedziesz na niebieskie kółko myszką...
Wcale na zabezpieczenia społeczne najwięcej nie idzie, są drugie w kolejności po...
Obserwuj wątek
    • poloeschatolo nasza praca, nasza wydajność 14.05.12, 21:01
      nasze emerytury
    • zbyleon Re: Nasz budżet 15.05.12, 07:10
      napoj.chmielowy napisał:

> Świetna interaktywna ilustracja
      > otwartybudzet.pl/#

Niezła, ale gdzie umieszczono te kilkadziesiąt miliardów na spłatę odsetek naszego długu?
      • censorship Re: Nasz budżet 15.05.12, 07:17
        zbyleon napisał:

> napoj.chmielowy napisał:
        >
        > > Świetna interaktywna ilustracja
        > > otwartybudzet.pl/#
        >
        > Niezła, ale gdzie umieszczono te kilkadziesiąt miliardów na spłatę odsetek nasz
        > ego długu?
        >
        >
        Pewnie w tym największym kółku.
        • zbyleon Re: Nasz budżet 15.05.12, 08:28
          censorship napisała:

> Pewnie w tym największym kółku.

Miałem nadzieję , że tak odpowie Chmielowy i przy okazji uprzytomni sobie co znaczy żyć na kredyt.
          • napoj.chmielowy Re: Nasz budżet 15.05.12, 12:05
            zbyleon napisał:

>
            > Miałem nadzieję , że tak odpowie Chmielowy i przy okazji uprzytomni sobie co z
            > naczy żyć na kredyt.

Chmielowy, Zbyleonie, nigdy na kredyt nie żył, a pamięta bardzo dobrze Twoje rozmowy z P.J. o kredycie na mieszkanie dla syna. "Widzą źdźbło w oku bliźniego, a belki we własnym nie dostrzegają."
            • zbyleon Re: Nasz budżet 15.05.12, 13:31
              napoj.chmielowy napisał:

> zbyleon napisał:
              >
              > >
              > > Miałem nadzieję , że tak odpowie Chmielowy i przy okazji uprzytomni sobi
              > e co z
              > > naczy żyć na kredyt.
              >
              > Chmielowy, Zbyleonie, nigdy na kredyt nie żył, a pamięta bardzo dobrze Twoje ro
              > zmowy z P.J. o kredycie na mieszkanie dla syna. "Widzą źdźbło w oku bliźnieg
              > o, a belki we własnym nie dostrzegają."

Strasznie osobiście traktujesz uwagi do tyczące naszego rządu .
              Jacek V-R to Twój krewny?
              • napoj.chmielowy Re: Nasz budżet 15.05.12, 14:18
                zbyleon napisał:

> Strasznie osobiście traktujesz uwagi do tyczące naszego rządu .
                > Jacek V-R to Twój krewny?

Odpowiedziałem na osobistą wycieczkę osobistym prztyczkiem. Wybacz Zbyleonie, ala nie uważam byś mógł mi cokolwiek uświadomić, żyjemy w zupełnie różnych światach.
                • zbyleon Re: Nasz budżet 15.05.12, 14:30
                  napoj.chmielowy napisał:

> zbyleon napisał:
                  >
                  > > Strasznie osobiście traktujesz uwagi do tyczące naszego rządu .
                  > > Jacek V-R to Twój krewny?
                  >
                  > Odpowiedziałem na osobistą wycieczkę osobistym prztyczkiem. Wybacz Zbyleonie, a
                  > la nie uważam byś mógł mi cokolwiek uświadomić, żyjemy w zupełnie różnych świat
                  > ach.
                  Gdzie znalazłeś osobistą wycieczkę.
                  Ja mam nadzieję, że to nie Ty zadłużyłeś nasz biedny kraj na 800 000 000 000 PLN.
                  A przytyk dotyczył tego , że pochopnie nie zauważyłeś tego iż większość wydatków MinFin to spłata długu i odsetek.
                  • skoonk Re: Nasz budżet 15.05.12, 16:34
                    kuku

https://www.money.pl/u/money_chart/graphchart_mid.php?ds=1337032800&de=1337115600&sdx=0&i=&ty=1&ug=1&s[0]=usdpln&fg=1&fr=1&w=360&h=250&cm=0&rl=1
                    • zbyleon Re: Nasz budżet 15.05.12, 18:28
                      skoonk napisała:

> kuku

a tu:
                      Cytat
                      Ateny mogą opuścić strefę euro.
                      Inwestorzy już uciekają do bezpiecznych przystani
                      To już nie spekulacje. Przymiarki europejskich przywódców do ograniczenia strat przy wyprowadzeniu Grecji ze strefy euro zatrzęsły rynkami. Rykoszetem dostaje też Polska. Euro kosztuje ponad 4,3 zł, a frank szwajcarski 3,6 zł. WIG stracił 2 proc. (na zdjęciu sala notowań GPW).

całość:
                      www.ekonomia24.pl/artykul/706292,875377-Gielda-i-zloty-w-dol-z-powodu-Grecji.html
                      • napoj.chmielowy Re: Nasz budżet 15.05.12, 18:45
                        Umieściłem to w wątku "Grecja: never ending story", ale jakoś nikt nie zwrócił uwagi. Może tutaj będzie bardziej zauważalne.
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/zc/xh/dzce/dLTBI1bGukNbvbuhEX.jpg
                  • napoj.chmielowy Re: Nasz budżet 15.05.12, 19:11
                    zbyleon napisał:

> A przytyk dotyczył tego , że pochopnie nie zauważyłeś tego iż większość
                    > wydatków MinFin to spłata długu i odsetek.

W jaki sposób z treści mojego postu wyciągasz tak pochopny wniosek na temat mojej spostrzegawczości?
                    • zbyleon Re: Nasz budżet 16.05.12, 00:51
                      napoj.chmielowy napisał:

>
                      > W jaki sposób z treści mojego postu wyciągasz tak pochopny wniosek na te
                      > mat mojej spostrzegawczości?

Proste, część zadłużenia poszła na cele społeczne.
                      Spłaca MinFin bo to ono zaciąga na cele rozmaite .
                      Przy okazji czy 48000 * 1000000 wydane na urzędników to cel społeczny?
                      • poloeschatolo Re: Nasz budżet 16.05.12, 09:02
                        zbyleon napisał:

> Przy okazji czy 48000 * 1000000 wydane na urzędników to cel społeczny?

jak najbardziej społeczny. przecież chodzi o zapewnienie minimalnego poziomu życiowego tym osobom oraz ich rodzinom. szacuję, że tak rozpatrywany problem dotyczy około 500.000 osób w polszcze.

p.s.
                        kwota ta obejmuje zapewne również wydatki na zapewnienie właściwych warunków pracy tej grupie zawodowej
                      • wubecja Re: Nasz budżet 16.05.12, 10:19
                        zbyleon napisał:

> Proste, część zadłużenia poszła na cele społeczne.
                        > Spłaca MinFin bo to ono zaciąga na cele rozmaite .
                        >
                        Zasiłki rodzinne skaczą w górę i walą banią w belę. Najniższy ma wzrosnąć z 68 do 77 zł, kolejny z 91 do 106 zł, a najwyższy z 98 do 115 zł. Dostaną rodziny z dochódem < 504 zł. I tak od 2004r. Dzięki temu dzieci biorą mniej : 5,5 mln w 2004 r, 2,8 mln w 2011 r. W tym matki, które same robią dzieci. Jak pracują i zarabiają minimalną pensję, to mogą nie zmieścićsie pod progiem. Jack VR dzierży próg.
                      • napoj.chmielowy Re: Nasz budżet 16.05.12, 10:54
                        zbyleon napisał:

>
                        > Proste, część zadłużenia poszła na cele społeczne.
                        > Spłaca MinFin bo to ono zaciąga na cele rozmaite .
                        >

Ja pytałem:

W jaki sposób z treści mojego postu wyciągasz tak pochopny wniosek na temat mojej spostrzegawczości? Ta Twoja odpowiedź z moim pytaniem się zupełnie mija.
                        • zbyleon Re: Nasz budżet 16.05.12, 13:08
                          napoj.chmielowy napisał:
                          >
                          > Ja pytałem:
                          >
                          > W jaki sposób z treści mojego postu wyciągasz tak pochopny wn
                          > iosek na temat mojej spostrzegawczości?
                          Ta Twoja odpowiedź z moim pytan
                          > iem się zupełnie mija.

To kto napisał inicjując ten wątek :
                          Wcale na zabezpieczenia społeczne najwięcej nie idzie, są drugie w kolejności po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka