rita78 22.12.06, 19:12 wiem ze wszyscy gdzies pomiedzy pierogami a karpiami biegaja a ja padlam z powodu..kataru..prosze o jakis sprawdzony sposob na pozbycie sie drania bo sie wsciekne Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hurysa1 Re: sposób na katar:( 22.12.06, 19:20 rita78 napisała: > wiem ze wszyscy gdzies pomiedzy pierogami a karpiami biegaja a ja padlam z > powodu..kataru..prosze o jakis sprawdzony sposob na pozbycie sie drania bo > sie wsciekne Tarcie chrzanu. Pomaga, ale zajmuje czas (chrzan jest twardy). Odpowiedz Link
rita78 Re: sposób na katar:( 22.12.06, 19:29 hurysa litosci,.,,toz ja sie przy tym zasmarkam na smierc... Odpowiedz Link
brody Re: sposób na katar:( 22.12.06, 19:40 rita, niekoniecznie się za smarkasz, bo nos i tak masz już zatkany - czyli nie będziesz czuła zapachu chrzanu Odpowiedz Link
rita78 Re: sposób na katar:( 22.12.06, 20:07 wlsnie nie mam zatkanego..leje sie na potege...oczy mam jak szparki, gebe opuchnieta...chyba jednak potre ten chrzan- hehe bede jeszcze "ladnie " pachniec)) Odpowiedz Link
marcinek101 Re: sposób na katar:( 23.12.06, 01:39 Współczuje... Może spróbuj cirrus mnie pomaga w aptece bez recepty. Jest jeszcze czosnek, ale ten wyklucza towarzysko człowieka na jakiś czas. Ja stosuje oba sposoby w zależności od tego czy muszę przebywać w towarzystwie czy nie. Chociaż w czasie Świąt narzucanie się "aromatyczne" jest nie na miejscu więc może jednak chemia. Życzę zdrowia !!! No i miodek! pozdr.M Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: sposób na katar:( 23.12.06, 15:39 Kieliszek wódki indyjskiej imbirowej, po trzecim przejdzie napewno. Odpowiedz Link
rita78 Re: sposób na katar:( 23.12.06, 20:57 wszystkie sposoby wyprobowalam...cholera mnie wezmie ale niestety nie jest lepiej ....widac katar jak w tym powiedzeniu- leczony trwa tydzien a nie leczony 7 dni...kurcze chyba reklamacje do mamusi zloze- wadliwy towar ze mnie ostatnio...ciagle sie mnie cos czepia ( hehe i nie mam tu na mysli Ryko Odpowiedz Link
arek5001 Re: sposób na katar:( 23.12.06, 22:13 Ryko, Ryko, właśnie może on coś poradzi, bo receptę znajdował na wszystko.. Odpowiedz Link
luboslaw Re: sposób na katar:Po prostu jedz codzień cebulę 20.01.07, 11:42 Witam serdecznie! Te właśnie pytanie jak poradzić sobie z katarem to jakby do mnie myślę, że dobrze trafiłaś. Otóż ja przez długi czas w moim życiu miałem chroniczny katar i to w różnych porach roku, ale przeważnie wiosną i latem. Zawsze rano po przebudzeniu. Sama wiesz jakie to jest uciążliwe. Krótko: od nie dawna zacząłem jeść codziennie po jednej średniej wielkości główce cebuli. Po kilku dniach objawy kataru znikły jak ręką odjął. Cebule jem albo z jakąś kanapką albo do obiadu. Jak będziesz chciała ją jeść to się przyzwyczaisz. Możesz także kroić cebule lub nawet czosnek na drobne cząstki i połykać popijając, wtedy zapach nie będzie odstraszał potencjalnego towarzystwa. Jednak uważam, że jedzenie cebuli jest lepszym rozwiązaniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
rita78 Re: sposób na katar:Po prostu jedz codzień cebulę 20.01.07, 17:45 niestety cebula w moim przypadku nie wchodzi w gre...mam chory zoladek i baaardzo mi szkodzi ale katar wyleczylam zgodnie z teorią ze leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzien Odpowiedz Link
luboslaw To może spróbuj przyzwyczaić żałądek do cebuli. 20.01.07, 20:51 No tak jak masz chory żołądek to na niewiele zda się cebula tyko może zaszkodzić. Ale ponoć do różnych rzeczy można się przyzwyczaić. Jakbyś codziennie jadła naprawdę śladowe ilości cebuli i zwiększała je sukcesywnie w jakimś dłuaższym okresie czasu to może Twój układ trawienny by się do niej przyzwyczaił. I być może Twój katar byłby już historią a chcę Ci powiedzieć, że to warzywo korzystnie wpływa na przemianę materi. Jednak ja sobie tyko tak dywaguję, bo co Ty masz robić sama wiesz najlepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
rypsyna Re: sposób na katar:( 20.01.07, 23:44 na smarki najlepsze są rozrzedzające robione kropelki przepisze je każdy kumaty lekarz na szybko inhalacje dobre są mskie eukaliptus kropelki z wody morskiej a przede wszystkim dużo smarać i charać Odpowiedz Link
rypsyna Re: sposób na katar:( 11.02.07, 21:12 Dziękuję antropozofii za mądrą medycynę. Na katar polecam Agropyron,jest rewelacyjny. Moje dziecko się na nim odtruwa z antybiotyków i to działa! Trwa może dłużej,ale zdrowiej...pozdrawiam Odpowiedz Link