napoj.chmielowy 14.03.07, 00:44 Wiosna jakaś taka kłótliwa. Perspektywy nie specjalne. Piwa nie mam. Muszę wstać o 5:00. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuk6mistrz Re: Bezsenność 14.03.07, 04:45 Ja właśnie wstałem, nie mogłem znieść tego przewracania się z boku na bok jakbym miał ich co najmniej dwadzieścia. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 14.03.07, 04:51 sztuk6mistrz napisał: > Ja właśnie wstałem, nie mogłem znieść tego przewracania się z boku na bok jakby > m > miał ich co najmniej dwadzieścia. Też nie śpię. Pośpię w busie. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 14.03.07, 04:53 napoj.chmielowy napisał: > > Też nie śpię. Pośpię w busie. Chyba, że diabeł mnie podkusi i walnę kawę. Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Bezsenność 14.03.07, 04:57 Piwo i kawa skutecznie wypłukuje magnez z organizmu, potem ma się kurcze nie kurczaki. Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Bezsenność 14.03.07, 04:55 napoj.chmielowy napisał: > sztuk6mistrz napisał: > > > Ja właśnie wstałem, nie mogłem znieść tego przewracania się z boku na bok > jakby > > m > > miał ich co najmniej dwadzieścia. > > Też nie śpię. Pośpię w busie. Przetrwam do rana i pewnie mnie dopadnie. Będę jak zdzielony bez łeb. Grunt to za wiele nie wymagać od posuwającego się ciała. Długo jedziesz? Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 14.03.07, 05:04 sztuk6mistrz napisał: > > Przetrwam do rana i pewnie mnie dopadnie. Będę jak zdzielony bez łeb. Grunt to > za wiele nie wymagać od posuwającego się ciała. Długo jedziesz? Dwie godziny, cztery godziny wykładu i w kimono. Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Bezsenność 14.03.07, 05:08 Ech, to jeszcze nie jest tak najgorzej. Zapowiada się jaskrawe słońce - doradziłbym okulary przeciwsłoneczne, bo ten piasek pod powiekami i przekrwione białka... Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 14.03.07, 05:15 sztuk6mistrz napisał: > Ech, to jeszcze nie jest tak najgorzej. Zapowiada się jaskrawe słońce - > doradziłbym okulary przeciwsłoneczne, bo ten piasek pod powiekami i przekrwione > białka... Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka... Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Bezsenność 14.03.07, 05:16 napoj.chmielowy napisał: > > Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka... Pytanie co jest pierwszą? Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 14.03.07, 05:21 sztuk6mistrz napisał: > napoj.chmielowy napisał: > > > > > > Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka... > > Pytanie co jest pierwszą? Pierwsza gdzieś się zapodziała. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 17.03.07, 00:57 map4 napisał: > Jest tam kto ? > Siedzę obejrzalem sobie tideland i nie chce mi się spać. Odpowiedz Link
map4 Re: Bezsenność 17.03.07, 00:58 napoj.chmielowy napisał: > Siedzę obejrzalem sobie tideland i nie chce mi się spać. Żebym nie miał tak daleko, to zaraz by my się na jakie piwo spiknęli. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 17.03.07, 01:02 map4 napisał: > napoj.chmielowy napisał: > > > Siedzę obejrzalem sobie tideland i nie chce mi się spać. > > Żebym nie miał tak daleko, to zaraz by my się na jakie piwo spiknęli. > Znasz tideland ("Krainę Traw")? Wstrząsający film. Odpowiedz Link
map4 Re: Bezsenność 17.03.07, 01:08 napoj.chmielowy napisał: > Znasz tideland ("Krainę Traw")? Wstrząsający film. Niestety nie. Ale możesz krótko streścić. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 17.03.07, 01:14 map4 napisał: > napoj.chmielowy napisał: > > > Znasz tideland ("Krainę Traw")? Wstrząsający film. > > Niestety nie. > Ale możesz krótko streścić. > Trudne zadanie. Cztery razy przystępowałem do tego filmu i trzy razy jakaś scena tak mnie przygieła, że nie mogłem dalej (za każdym razem było więcej). Za czwartym obejrzałem. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 17.03.07, 01:18 Takie historyczne skojarzenie - amerykańskie wspólczesne "nakarmić kruki" (Saura lata siedemdziesiąte) z szczyptą "alicji w krainie czarów". Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 17.03.07, 01:24 www.tidelandthemovie.com/ Ale to nie jest film animowany. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Bezsenność 17.03.07, 01:56 + trainspotting w wersji mam has just died, dad is hippie, both were addicted Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Bezsenność 17.03.07, 02:03 poloeschatolo napisała: > + trainspotting w wersji mam has just died, dad is hippie, both were addicted Obejrzałeś tylko początek i się wymądrzasz. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Bezsenność 17.03.07, 02:11 zostawiłeś mnie ze smaczkiem oglądnąłem sobie trailery i dodałbym jeszcze harry pottera (zaznaczam że nie oglądałem żadnego). ale zrób mi dwie kopie. jedną dam w prezencie młodszej córce. twojej uczennicy Odpowiedz Link
kolejar Re: Kraina Traw 17.03.07, 02:10 Ja mogę jakoś streścić. Oglądałem 1 raz - od razu cały. Nic takiego strasznego, żeby wyginało - trochę taka estetyka. Jest przekaz ubrany w taką sennie powyginaną estetykę. Wstrząs może polegać na tym, że to tak dobrze oddaje klimat snu. Snu - nawet, gdy obrazy brać dosłownie. Sen mija. A że wokół rozciąga się pobojowisko katastrofy kolejowej? To tylko sen. Już wszystko jest ok. Szczegółowego streszczenia teraz nie chce mi się pisać. Zresztą, czy to ma sens - takie opowiadanko, co będzie moim opowiadankiem na temat "Krainy Traw"? Bo był przy tym też Miles Davies. Ktoś właśnie się nawalał czymś i nic nie kumał z przekazu. Inni nawalali się czymś innym i rozumieli wszystko. Po projekcji jeden z widzów chwycił za piłę i zaczął wyrzynać otwory pod głośniki w desce znalezionej w piwnicy. Była 2 w nocy. Ten nawalony inaczej uciekł w przerażeniu. A my olśnieni, a my pełni czarów... Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Kraina Traw 17.03.07, 02:16 kolejar napisał: > Ja mogę jakoś streścić. Oglądałem 1 raz - od razu cały. Nic takiego strasznego, > Przecież oglądałeś bez dziwięku i strasznie z strasznie kiepskim kolorem. Odpowiedz Link
kolejar Re: Kraina Traw 17.03.07, 02:25 napoj.chmielowy napisał: > Przecież oglądałeś bez dziwięku i strasznie z strasznie kiepskim kolorem. Z dźwiękiem Milesa Daviesa - bdb płyta. Napisy były. Jak w kinie niemym - Miles Davies świetnie pod to jechał. Bez TEGO filmu nie wysłuchałbyś tej płyty. Kolor z punktu wrażenia współczesnych ekranów kompowych niedobry, ale lepszy niż w Twoim telewizorze - zapewniam. Nie marudź. Nie muszę przecież niczego streszczać i dobrze, bo mi się nie chce. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Kraina Traw 17.03.07, 02:29 kolejar napisał: > Nie marudź. Nie muszę przecież niczego streszczać i dobrze, bo mi się nie chce. > a co ci się chce? mnie spać. Odpowiedz Link
map4 Re: Kraina Traw 17.03.07, 02:41 poloeschatolo napisała: > a co ci się chce? mnie spać. Mnie chyba zaczyna łamać. Wobec tego dziękuję za wspólne niespanie, życząc Wam udanej, aktywnie przed kompem spędzonej nocy i odmeldowuję się. Zieeeeeew i papapapa. Odpowiedz Link
rypsyna Re: Kraina Traw 17.03.07, 15:10 A ja chcę obejrzeć ten film jeszcze raz w kolorze i z dźwiękiem najlepiej na wielkim ekranie tylko chuje nie chcą tego dać w kinie! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Kraina Traw 17.03.07, 15:20 rypsyna napisała: > A ja chcę obejrzeć ten film jeszcze raz > w kolorze i z dźwiękiem > najlepiej na wielkim ekranie > tylko chuje nie chcą tego dać w kinie! Jest gotowy. Chuj Ci da go do ręki. Dzisiaj w Vulcanie. Udało mi się. Normalne DVD nie żaden komputer! Odpowiedz Link
rypsyna Re: Kraina Traw 20.03.07, 21:14 Wielkie dzięki raz jeszcze chuju !!! Mam projekcję za sobą-bez porównania : piękne zdjęcia,muzyka,śpiew Deli Moje dziecko mnie dzisiaj zadziwiło-mówi do mnie,że Wacek(miś)Zygzak(autko)i Dino opowiadali mu o krainie traw,krainie wiecznej zabawy skąd on do cholery to wytrzasnął? przecież oglądałam film w nocy Odpowiedz Link
kolejar Re: Kraina Traw 21.03.07, 00:14 rypsyna napisała: > skąd on do cholery to wytrzasnął? To proste. Wszystkie dzieci tak mają, później też się zdarza . Czy pamiętasz siebie? Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Bezsenność 07.04.07, 01:57 Chyba jednak bezsenność. Chcę gdzieś pójść - nie mogę, chcę zaśpiewać - jestem głuchy, chcę polecieć - nie mam skrzydeł - kto mi da skrzydła - pewnie Janina Porazińska - o ile aniołem jest. Nie śmiem spać - duchy i upiory Goyi. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy A u mnie senność 07.04.07, 14:23 sztuk6mistrz napisał: > Chyba jednak bezsenność. Chcę gdzieś pójść - nie mogę, chcę zaśpiewać - jestem > głuchy, chcę polecieć - nie mam skrzydeł - kto mi da skrzydła - pewnie Janina > Porazińska - o ile aniołem jest. Nie śmiem spać - duchy i upiory Goyi. Skrzydła Ci mogę dać (mam jedną parę na zbyciu). Odpowiadają niebieskie? Odpowiedz Link
felerynka Re: A u mnie senność 07.04.07, 15:13 błękitne Ptaszki wręcz mu je w Niedziele. Zmartwychpofrunie. ----------------------------------- mówią ludzie pełni cnót Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: A u mnie senność 07.04.07, 16:14 jako te niebieskie ptacy, co to ani sieją, ani nie zbierają... ale kupę zrzucają... ????? Biorę, podoba mi się ta koncepcja. Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: A u mnie senność 08.04.07, 09:51 felerynka napisała: > i poleciał.. > Teraz sobie przysiadł... A Ty już toczysz jaja? Odpowiedz Link
beatrix13 Re: A u mnie senność 08.04.07, 13:22 etymologicznie bezsenność oznacza brak snu, a nie problemy ze spaniem,,kóre może być i senne i bezsenne, wolę sny ,na spanie szkoda mi czasu Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: A u mnie senność 08.04.07, 14:31 beatrix13 napisała: > etymologicznie bezsenność oznacza brak snu, a nie problemy ze spaniem,,kóre moż > e > być i senne i bezsenne, > wolę sny ,na spanie szkoda mi czasu > > Niektóre sny rzeczywiście są fajne, ale spanie jest cacy. Odpowiedz Link