Dodaj do ulubionych

stan czystości basenu

11.02.11, 13:38
chciałam dopytać czy ktoś może wie jak wygląda obecnie stan naszego basenu? kiedyś słyszałam wiele nieciekawych opinii i jestem ciekawa czy coś się zmieniło bo planuję się tam udać z 1,5 rocznym dzieckiem i nie wiem czy lepiej jechać jednak gdzieś dalej czy tu raczej jest już bezpiecznie
Ja nie chodzę na basen od jakiś 3 lat bo non stop coś łapałam, nie chcę zapewnić dziecku podobnych atrakcji biorąc pod uwagę że takie dziecko potrafi się również tej wody czasem napić...
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: stan czystości basenu 11.02.11, 13:45
      No nie wiem czy to jakaś gwarancja, ale zajęcia dla niemowlaków na naszym basenie cieszą się dużą popularnością, więc ci rodzice widać nie mają zastrzeżeń do stanu czystości
      • czarny_raszyniak Re: stan czystości basenu 11.02.11, 14:16
        proponuję napełnić szklankę, podać do wypicia z-cy dyr basenu, jak przeżyje znaczy że można wink nieprzeżyje odpowiedź oczywista. wiem że na basenie w pruszkowie jest chyba więcej atrakcji dla dzieci pn: malutki basenik koło zjeżdżalni ze zjeżdżalnią (słonikiem) dla takich maluchów. Eksperyment z wodą można zrobić również w pruszkowie
        • patrzacy.z.boku Re: stan czystości basenu 11.02.11, 19:05
          a dlaczego akurat zastepcy?smile
          • filip_bu Re: stan czystości basenu 11.02.11, 20:05
            bo poprzednią szklankę wody czrny_raszyniak podał dyrektorowi i od tamtego dnia basen ma tylko zastępcę wink
            • filip_bu Re: stan czystości basenu 11.02.11, 20:10
              a tak na marginesie czarny_raszyniaku Jak to jest na basenie p. Borsuk z.ca dyr. ds.sportu
              w szkole w Ładach Dyr. Borsuk 2 panie nauczycielki też Borsuk czy to cała DYNASTIA ? /taki raszyński serial?/ wink
              • patrzacy.z.boku Re: stan czystości basenu 11.02.11, 21:08
                no dobrze,ze te tereny borsuki opanowaly, bo jakby opanowaly bobry to pan jarek mialby jeszcze wiekszy problem z wodawink
            • trakt_grocholicki Re: stan czystości basenu 11.02.11, 21:48
              filip uśmiałam się-dobre...ale tak na marginesie,często jestem na basenie i małych dzieci z rodzicami jest dużo...
              • filip_bu Re: stan czystości basenu 11.02.11, 22:09
                znaczy się pija wode - ale tylko butelkowaną wink
                • czarny_raszyniak Re: stan czystości basenu 11.02.11, 23:22
                  borsuki tworzą lobby bardzo duże a pozbyć się ich to będzie sztuka nie lada, tym badziej że borsuki pod ochroną. już ktoś żartobliwie na forum temat poruszył. a co d borsuka to gdzie jak nie na basenie będzie mu najlepiej wink ciekawe czy więcej borsuków jest w gminie a jak tak to co porabiają?
                  • wojtasb81 Re: stan czystości basenu 23.02.11, 14:57
                    w szatni rodzinnej zaobserwowaliśmy mrówki smile
                    ale poza tym powietrze i woda ciepła, maluch zadowolony, moja ocena 8/10.

-----------
                    polishpopulationclock.prv.pl/
                    • konradzubko Re: stan czystości basenu 23.02.11, 17:51
                      W lesie mrówki są oznaką zdrowia ekosystemu.
                      Na pływalni też bym je traktował pozytywnie wink.
                      • klefan Re: stan czystości basenu 23.02.11, 18:15
                        A w domu też Pan ma taki ekosystem
                        • konradzubko Re: stan czystości basenu 24.02.11, 14:39
                          Kiedyś, gdy mieszkałem w blokach miałem małe czerwone mróweczki, a potem na innym mieszkaniu karaluszki. Wolałem mrówki.
                          Teraz w domu zezwalam na pobyt pająkom, ale tylko w wydzielonych strefach.
                          W ogródku mam mrówki leśne czy też ogrodowe, takie czarne nie za duże.
    • mikrob10 Re: stan czystości basenu 24.02.11, 18:13
      Czystość wody w basenie -bo o to tu przede wszystkim chodzi, zależy od nas samych. Powiecie Państwo, truje gościu jak najęty! Chodziłem na basen w Raszynie kilka lat i niejedno widziałem, ale nigdy nie widziałem braku troski personelu o stan czystości obiektu i wody. Nad stanem wody systematycznie czuwa inspekcja sanitarna wykonująco częste analizy wody i sprawdzająca stan zabezpieczenia filtrów. Pracownicy reagują na najmniejsz sygnał nieprawidłowości w tym aspekcie. Co innego postawy pływających. Nagminne jest nie mycie całego ciała mydłem i spłukanie ciepłą wodą. I tu niestety prym wiodą kobiety, które suche wchodzą do basenu natychmiast po zdięciu ubrania wyjściowego. Osobnym problemem jest okres kąpieli rodziców z ich małymi pociechami w pampersach. Co przezorniejsi rodzice wchodzą do wody jedynie do kolan i trzymają głowy swoich pociech nad wodą. Reasumując; nie jest źle i zapraszam do pływania - tym bardziej że jest tanio! Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka