Dodaj do ulubionych

Naprawdę dobry pediatra poproszę

13.06.12, 22:47
Niedługo się przeprowadzamy i chciałabym już teraz znaleźć dobrego pediatrę dla wymagającego, często chorującego chłopca. Chodzi mi oczywiście o kogoś, kto ma i wiedzę i podejście i nie serwuje antybiotyków jak popadnie. Wszystko jedno czy prywatnie czy państwowo. Synek jest dzieckiem o obciążonym wywiadzie i nie mogę stracić czasu na eksperymentowanie z nowym pediatrą. A jak wygląda w ogóle temat państwowych przychodni w gminie Raszyn? polecacie zapisać się czy szkoda czasu ? dziękuję za wszelkie opisy,namiary, doświadczenie
Obserwuj wątek
    • maw01 Re: Naprawdę dobry pediatra poproszę 15.06.12, 09:24
      Witamy przyszłych nowych mieszkańców. Jeśli chodzi o państwową służbę zdrowia, proszę o tym chwilowo zapomnieć. Dlaczego chwilowo? Otóż w październiku zostanie uruchomiony nowy ośrodek zdrowia, prawdopodobnie z powiększoną kadrą. W chwili obecnej przyjmuje jeden pediatra. Do niedawna pracowało trzech, a i tak były problemy z dostaniem się na wizytę. Można sobie wyobrazić co się dzieje w przychodni, przy kilku tysiącach dzieci z naszego terenu.
      Mogę natomiast polecić dwóch prywatnych lekarzy: panią dr Kucewicz pediatra/dermatolog z dużym doświadczeniem, przyjmuje 2 dni w tygodniu. Niestety ma sporo pacjentów i ciężko u niej o wolne terminy, tel. 22-720-02-92. Polecam też dra Stąpla, który przyjmuje w dwa wieczory w tygodniu w Pałacu w Falentach, bez zapisów. Trzeba jednak się nastawić na długie oczekiwanie, gdyż również on ma masę pacjentów, a bada dzieci bardzo starannie i normalna wizyta trwa min. pół godz. Dodam, że dr Stąpel na co dzień pracuje w szpitalu na Niekłańskiej. Niestety nie mam pod ręką jego numeru telefonu.
      • besos2 Bardzo dziękuje/ dr Piotr Stąpel 15.06.12, 09:43
        Bardzo dziękuję za odpowiedz i powitanie!

Znamy pana doktora, wlasnie ze szpitala na Niekłanskiej, mam o nim naprawde bdb zdanie, z 8 miesieczyn dzieckiem po epizodach utraty przytomnosci trafiliśmy do niego, nie tylko był cudowny do dziecka, to jeszcze i nam spanikowanym rodzicom potrafił poświęcić dużo czasu.
        Będę bardzo wdzięczna za namiary na pana doktora, 2 w tyg to nie jest szał i w przypadku naszego syna za małe zabezpieczenie, ale warto trafić do takiego specjalisty nawet od czasu do czasu.

Może ktoś inny z Państwa posiada namiary na tego lekarza lub innego, którego mógłby mi polecić? Z jakich prywatnych przychodni Państwa korzystacie i możecie polecić, bo zapewnie nie wszysscy uderzają do państwowej przychodni. Dziękuję i licze na zrozumienie u innych rodziców.
        • besos2 up,up 20.06.12, 13:05
          A czy korzystacie Panstwo z prywatncyh okolicznych przychodni? Lux-Med W-wa, Tolek, Medicover, czy kogos tam polecacie, bardzo prosze o odpowiedz
          • konradzubko Re: up,up 20.06.12, 14:03
            Korzystamy rodzinnie z www.cmp.med.pl i sobie chwalimy.
            • grocholica Re: up,up 21.06.12, 09:48
              My mamy pakiet w Medicoverze i korzystamy tak w całej Warszawie (gdzie są akurat terminy) plus mamy taki patent na dostanie się do lekarza (w Medicover też wcale nie są megadostępni) to przychodnei stowarzyszone (my np jeżdzimy właśnie do Piaseczna na Puławską)

Z Medicoverem ostatnio mam tylko taki problem, że w raszynie do pacjentów przyjeżdza pewna pani dr z raszyna właśnie, która specjalizuje się w homeopatii, a ja jestem wrogiem tej "metody"
              • maw01 Re: up,up 25.06.12, 10:32
                Odkopałem numer do dra Stąpla: 22-720-05-38.

Jeśli chodzi o Luxmed, to moloch, szczególnie ten na Racławickiej, nie mam specjalnie dobrych doświadczeń związanych z nimi. Mają jednak ostry dyżur. Kiedyś musieliśmy jechać tam z dzieckiem w Sylwestra, który wypadał w sobotę, czy w niedzielę. Nic innego nie było czynne

Od Tolka proponuję trzymać się z daleka, wyłudzają pieniądze, zalecając kolejne badania. Wizyta, badania, wizyta, badanie i tak w kółko. Zostawiliśmy tam masę pieniędzy, bez żadnego efektu terapeutycznego. Lekarz (znany z telewizji pediatra-alergolog) choremu na kolejne w tym sezonie zapalenie oskrzeli dziecku (OB ponad 60), nie chciał nic przepisać, tylko kolejne powielane badania. Wreszcie zrezygnowaliśmy, bo póściłby nas z torbami. Wiem, że wydał masę pieniędzy na uruchomienie kliniki i chciał się jak najszybciej odkuć, ale nie kosztem zdrowia dzieci.

Natomiast z Medicoverem nie mam żadnych doświadczeń. Siostra, która ma u nich wykupione ubezpieczenie rodzinne raczej chwali sobie tę sieć przychodni, lecz poziom usług i u nich się obniżył wraz z popularyzacją kart pacjenta.

Jeśli istnieje nagła potrzeba skorzystania z usług lekarza proponuję Centrum Damiana przy Wałbrzyskiej, pełna diagnostyka, duża ilość lekarzy i ceny normalne, choć też potrafią naciągnąć. Swego czasu paskudnie rozciąłem sobie nogę w ok. piszczeli. Nie pozostało nic innego jak szycie. Udałem się więc do Damiana, zostałem natychmiast bezboleśnie nareperowany. Pózniej sprawdzałem u nich w cenniku: Szycie do 5 szwów coś koło 90 zł, 6-10 szwów jakieś 150 zł. Cen dokładnie już nie pamiętam. I teraz pytanie za 100 punktów - ile szwów mi założono? Tak jest - 6 i ani jednego więcej. Ale ich zdjęcie już było gratis wink

Jeśli chodzi o badania krwi itp. polecam panie z laboratorium przy ul. Jesiennej. Szybko, profesjonalnie i ceny przystępne. No i dodatkowo blisko.
    • modemoiselle1 Re: Naprawdę dobry pediatra poproszę 25.06.12, 21:44
      Ja również polecam dr. Kucewicz i dra Stąpla - z tego co wiem, to najlepsi pediatrzy w okolicy. Jeśli chodzi o prywatne placówki, to polecam Enel-med, najbliższy odział: Puławska. Jeśli dziecko często choruje, to opłaca się wykupić rodzinny abonament. Koszt miesięcznego zwraca się dość szybko, a w standardzie jest m.in. dojazd lekarza do domu. (no może, czasem trzeba zaczekać do kilku godzin, ale u nas zwykle trwało to szybciej, w zależności od sytuacji). Lekarze są tam różni, jak wszędzie. Ale opieka możliwa 24/h i wyniki badań tego samego dnia i dostępne przez internet - to duży komfort psychiczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka