25.07.13, 17:46
Ludziki czy widzieliście jak traktowani są pracownicy naszego raszyńskiego Tesco?To przecież skandal.Sam osobiście słyszałem nie raz chodząc po hali sklepu jak kierownicy ubliżają,krzyczą i wyzywają pracowników.Jedna z Kierowniczek blondynka w okularach jest niedościgniona w tym temacie.Moja znajoma która przez jakiś czas pracowała w Tesco powiedziała mi w prost...tam panuje mobbing bez dwóch zdań,ale nikt nic nie może zrobić,każdy boi się o pracę.Traktowanie starszych pracownic przez młode kierownictwo jest koszmarne....brak szacunku w zachowaniu i wysławianiu się.Dlaczego zawsze człowiek człowiekowi wilkiem.Rozumiem że kierownicy są od tego aby koordynować pracę,a jak trzeba to i opierniczyć,ale słowa tak niewybredne jak słyszę wchodząc do tego sklepu są naprawdę nie na miejscu....tak zwracają się do siebie małolaty na ulicy.Kiedyś zwróciłem uwagę jednemu z kierowników,ten grzecznie mnie przeprosił odszedł dalej z pracownikiem i...pracownik dostał parę ciepłych słów za to że musiał słuchać jak klient zwraca mu uwagę z jego powodu.Mam taki apel,jak słyszycie takie nieprzyjemne akcje zwróćcie uwagę takiemu który się wyżywa. Was to nic nie będzie kosztowało,a taki pracownik dostanie opiernicz 5 minut krócej i kilka słów na ,,K" mniej.Pozdrawiam wszystkich pracowników Tesco....Kierownictwa nie smile
Obserwuj wątek
    • pozdrowienia_z_rybia Re: Tesco 25.07.13, 20:19
      takim kierownikom powinni dawać warunek lub wylewać ich z pracy,
      myślę że dobrze takie rzeczy zgłaszać bezpośrednio gdzieś do centrali Tesco, może na ich stronie www jest jakiś kontakt i powiedzieć że jeśli będzie się jako Klient coś takiego słyszało to będzie się zakupy gdzie indziej robiło,
      ludzi trzeba szanować, bez różnicy na jakim jest się stanowisku
      • starix62 Re: Tesco 28.07.13, 22:34
        Sądze, że centrala wie o takich praktykach, stosowanych w ich sklepach ! Najlepszym wyjściem byłoby nie podejmować pracy w takim kołchozie ! Oczywiście ktoś powie, że nie ma pracy i musi pracować w takiej "firmie" Ja osobiście, współczuje tym ludziom.
        • kolorowy123 Re: Tesco 29.07.13, 21:52
          Nie mam pojęcia czy centrala wie o tym co się dzieje w takich sklepach.Nasze Tesco jest małe i na górze nie bardzo się chyba interesują sklepami które generują dużo mniejszy zysk niż molochy, które są w większych miastach. Tu trzeba oddziaływać bezpośrednio...reagować jeśli się słyszy.Niech kierownictwo wie,że klienci też widzą co się dzieje.Takie kierownictwo powinno być wymieniane na ludzi kompetentnych ,ale nie dających znać o swojej kompetencji krzykiem i utyskiwaniem na ludzi,a konkretnymi rozwiązaniami by sklep był przyjazny klientom.W tej chwili w raszyńskim Tesco co dzień brak podstawowych artykułów,ale nie brak krzykaczy wyładowujących swoje frustracje na pracownikach.
          • osiolek31 Re: Tesco 02.08.13, 08:26
            Ależ mój drogi, to na tym polega. Czemu kupujesz w Tesco?? Bo jest tanio?? No to żeby było tanio, to pracowników trzeba wycisnąć, aby w tym samym czasie zrobili 200% swojej roboty za te same pieniądze. Centrale Tesco obchodzą tylko wyniki słupków, więc koordynatorzy regionalni cisną kierowników sklepów o wykonanie planów, a ci z kolei cisną kierowników działów, że sprzedaż niezgodna z założeniami, bajzel, towar źle wyeksponowany, itp. A kierownicy działów cisną personel szeregowy. Kierownicy są jacy są, bo tak ich wyszkolono, a niektórzy przejechali się na szeregowych pracownikach, za co dostali pochwałę od góry. Tesco, Biedronka, itp. to są korporacje, a w korporacji liczy się wynik, a nie że Pani Jasia ładnie umyła podłogę.
            • b.brudny_motocykl Re: Tesco 02.08.13, 09:35
              wy swoje a ja swoje... gadu gadu lecę do TESCO ponoć pokazała się oliwka do opalania... potem na pocztę... paczkę robię i wysyłam (tylko gdzie bloger przebywa???) może ktoś coś wie?
            • kolorowy123 Re: Tesco 04.08.13, 22:19
              Nie uwierzę, że sprzedaż oraz wydajność pracownika zwiększa się po paru k.....Żaden człowiek nie będzie pracował lepiej po otrzymaniu kilku niecenzuralnych słów.Oczywiście ,że chodzę do Tesco bo tam jest tanio,ale cena produktów się nie zmieni na droższy, jeśli zaczniemy reagować na utyskiwania księżniczek na stanowisku względem pracowników niższego rzędu.Więc może warto czasem się odezwać.Ludzie którzy pracują w raszyńskim Tesco, nie pracują w takich warunkach,bo są masochistami z zamiłowania. Oni pracują bo muszą.Każdy wie jak teraz jest,teksty typu.....nie odzywaj się, bo na twoje stanowisko mam 30 innych osób....są na porządku dziennym,ale oni są tam dla nas klientów więc, my też chyba mamy prawo być niezadowoleni,oraz reagować na to co nam się nie podoba.Pomyślmy ile razy głośno wyrażaliśmy nasze niezadowolenie kiedy brakowało towaru na półce....skoro wtedy możemy reagować to tym bardziej w sytuacji,kiedy ktoś rzuca nie wybredne teksty w strone pracowników....zwłaszcza kiedy jest to kierownictwo.
              • marzycielka123 Re: Tesco 21.08.13, 17:57
                To prawda - ta pani blondynka, która jest zastępcą kierownika, jest obrzydliwie niegrzeczna i w stosunku do personelu i do klientów. Wielokrotnie miałam okazje przekonać się o tym! Aż dziw bierze, że nie można było znaleźć na to stanowisko kogoś odpowiedniego, kto nie przynosiłby firmie wstydu!
              • osiolek31 Re: Tesco 23.08.13, 09:43
                > Nie uwierzę, że sprzedaż oraz wydajność pracownika zwiększa się po paru k.....Żaden człowiek nie będzie pracował lepiej po otrzymaniu kilku niecenzuralnych słów.
                To uwierz! Tak się motywuje właśnie pracowników do wydajniejszej pracy. Znam przypadki takiego motywowania przez przełożonych handlowców, serwisantów, kierowników punktów usługowych, itp. Standardem są teksty o bezrobociu, 30 kandydatach czekających w blokach aby objąć tę wspaniałą posadę, itp. Firma wymaga wyników, zaoszczędziła na szkoleniu, ale za to dała chamowi (tu kierowniczce) władzę, to wykorzystuje tę władzę w 200%.
                To jest tak samo jak Panowie ochroniarze w sklepach/biurowcach, którzy chcąc się wykazać, petenta zrównają z błotem, bo oni są tu tacy ważni.
                • kolorowy123 Re: Tesco 27.06.14, 09:17
                  Witam.Wacam na forum po roku i....w tesco nic się nie zmieniło.W zasadzie rotacja przcowników w naszym tesco jest spora,ale atmosfera i odzywki te same.Kierownicy się zmieniają i byłbym niesparwiedliwy mówiąc , że są tak samo chamscy i niewychowani jak poprzedni.Jednak w tej kategorii nadal króluje pani zastępczyni kierownika szanowna Kinga M.Pani kierownik zmiana koloru włosów nie gwarantuje zmiany charakteru i pani jest tego najlepszym przykładem!!!!!!!!!Trochę kultury względem pracowników jak i nas klientów.
                  • babayaga0 Re: Tesco 27.06.14, 11:09
                    napisz do PIP
                    • kolorowy123 Re: Tesco 28.06.14, 02:16
                      PIP ma w nosie takie sprawy,ale właściwie chyba warto.Może kiedyś wpadną z nienacka, a ponieważ tam takie atrakcje są na porządku dziennym to na pewno się taki inspektor nasłucha.Jak niedługo otworzą biedronkę koło palucha to w tesco zabraknie i klientów i pracowników.
                      • patrzacy.z.boku Re: Tesco 29.06.14, 22:54
                        niektorzy mysla ze sa przyspawani do stolka ale...wink
                        foch.pl/foch/1,134878,16200691,Praca_moze_zastapic_zone__gdy_odejdzie__dzieci__gdy.html#TRCuk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka