patrzacy.z.boku 12.12.07, 18:52 na oficjalnej stronie gminy jej historia zakonczyla sie 20 IX 2001 r. co sie dzialo pozniej,czy ktos wie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota022 Re: historia gminy 12.12.07, 22:17 pewno przez cały rok trwały przygotowania do przekazania Urzędu nowemu wójtowi.A o historię gminy kadencji 2002- 2006 należy spytać ówczesnego wójta Odpowiedz Link
hauptmannad Re: historia gminy 13.12.07, 15:39 Oficer dyżurny jednostki składa zawsze z rana meldunek dowócy jednostki. Dowódca przychodzi do pracy, tak jak i inni żołnierze i pracownicy. Na uliczkach ruch i nagle pada gromkie BACZNOŚĆ! Wszyscy stają w postawie zasadniczej. Oficer podchodzi na 3 kroki do dowódcy i melduje: Panie np. pułkowniku Oficer Dyżurny Jednostki (tu nazwa) melduje: W CZASIE PEŁNIENIA SŁUŻBY NIC WAŻNEGO NIE WYDZRZYŁO SIĘ. To widzą i słyszą wszyscy. Jeżeli coś się wydrzyło to ciąg dalszy meldunku ma miejsce w gabinecie dowódcy. Tak to widzi emerytowany oficer. Tylko ilośc tajemnic w gminie jest znikoma - w przeciwieństwie do Jednostki. Odpowiedz Link
raszyniak Re: historia gminy 14.12.07, 01:09 To proste. Ex wójt nie miał się czym chwalić, a obecny jeszcze nie podumował tego kawałka swojej kadencji... Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: historia gminy 14.12.07, 17:10 --- *pojawil sie rzecznik, spoleczny poplecznik. sam go podsumuje, bo wojta miluje a misię wydaje, ze to nie jest takie proste... Odpowiedz Link
t333 Re: historia gminy 16.12.07, 15:40 Poprzedni wój co zrobił to widać /plac zabaw dla dzieci, park, naprawa ulic itd/ Obecny przez dwie poprzednie kadencje zrobił mniej o tego w czasie jednej kadencji i nie zrobi nic ponadto. Odpowiedz Link
hauptmannad Re: historia gminy 16.12.07, 18:08 Jak rozumiem mówimy o miescu, gdzie powinna być zapisana historia gminy. Nie należy więc mylić tego z osiągnięciami panującego wójta, niezależna jak się nazywa. Nie wnikam teraz kto zaczął, a kto skończył (choć te informacje powinny pojawić się w opisie), ale czy do histrii nie należą: - wybory samorządowe, - wybory krajowe, - uruchomienie punktu wyczekiwania karetek, - remont ul. Wesołej i innych na Rybiu (w toku), - powołanie przedsiębiorstwa komunalnego (za 2 tygodnie ma działać), - dożynki, - mistrzostwa karate, - turnieje szachowe, - wiosenne, letnie, jesienne podtopienia ulic, pól i posesji, - ... Jeżeli to jest nic w stosunku do Historii, to za co płacą w Urzędzie przy Szkolnej? Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: historia gminy 16.12.07, 19:44 Z tymi "turniejami szachowymi" to bym nie przesadzał. O "organizacji" turnieju w Gimnazjum pisałem na Dawidach Bankowych. Ten w Falentach też ma "smaczek samorządowy". Otóż wyszło na to, że obiecywanych przez Wójta środków ( poza zaangażowaniem GOS - u jako współorganizatora ) jakoś nie "dowiozło". GOS w ramach współorganizacji opłacił przygotowanie dwóch banerów ( można je było zrobić za 800 zł ), wydrukował na własnym ksero 300 komunikatów, kilkanaście dyplomów i delegował jednego pracownika na dwa dni ( miał odebrać sobie nadgodziny ). Wprawdzie "wyjątkowo" ciężko tym razem mieć pretensje do samego Wójta, gdyż opłaceniem dodatkowych dwóch pozycji w organizacji turnieju miał zająć się Dyrektor GOS - u. Ale po imprezie jakoś "odechciało" mu się. Efekt? Dwoje pracowników IMUZ - u czekało na pieniądze ( razem 550 zł brutto prawie miesiąc ) Obciach ? Raczej tak. Nie wiem czym się kierował Dyrektor GOS - u. Mam nadzieje, że nie tym że częścią organizacyjnych spraw zajmował się niejaki J. Wiśniewski. Gdyby ktoś sądził iż Pan Dyrektor nie potrafi pracować przy współorganizowaniu imprez to polecam przypomnienie sobie jak "pomykał" spocony przy współorganizacji Mistorzystw Karate. Mam nadzieję, ze w tym wypadku nie kierował się tym, że w karate był mocno zaangażowany Zastępca Wójta Gminy Raszyn. Dlatego przynajmniej wiem za co płacą w GOS - ie. Za "pomykanie" przy "właściwych" imprezach. W Urzędzie przy Szkolnej nie wiem za co płacą ( przynajmniej w roku 2007 ). W kolejnych latach zobaczymy. Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: historia gminy 20.01.08, 10:31 raszyniaku,a nie wiesz kiedy dokladnie podsumuje? Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: historia gminy 20.01.08, 22:09 a co pzb skłoniło do zmiany frontu? jeszcze mam w pamięci wielce zaangażowane wypowiedzi z okresu 2006 czyli późnego piw-a Odpowiedz Link