maniekpi Re: Dietetyk on line 07.05.14, 12:44 NA CO ODŻYWIANIE MA WPŁYW? Dr.Ewa Kiedrowska Według zasady obecnie obwiązującej-niskokalorycznie i niskotłuszczowo. Co osiągamy przez to niskokalorycznie i niskotłuszczowo? Powiem krutko-powoduje ono degenerację umysłową człowieka. U osób stosujących te diety prawie zawsze rozwija się nerwica o typie neurastenii. Diety niskotłuszczowe powodują wzrost poziomu lipidów,depresję i ogólnie osłabienie. Zaburzenia psychiczne,większą śmiertelność,krótsze życie,przedwczesne starzenie,stałe uczucie zmęczenia,bule głowy,zaburzenia rytmu serca,lęki,płaczliwość,zaburzenia pamięci i znaczny spadek wydolności psychicznej i intelektualnej. Powszechne zaburzenie snu,zmniejszenie zdolności do pracy i zmniejszenie wydajności pracy. Powodują zobojętnienie,obniżenie poczucia moralności,postawy aspołeczne i egoistyczne. Także spójrzmy na dzieci i młodzież, co jedzą:chrupki,batony,nutellę,dużo białego pieczywa,słodkie bułki,słodkie napoje i wszechobecną colę,w której jest zakamuflowane 48 łyżeczek cukru w 2L. Mózg nie dostaje dostatecznej ilości składników odżywczych i energii do prawidłowego myślenia i łączenia przyczyny ze skutkiem. Odpowiedz Link
petlama Re: Dietetyk on line 30.05.14, 15:23 Mieszkam w 200 tys. mieście ale nie znalazłam idealnego dietetyka (mam bardzo duże wymagania jeśli chodzi o wiedzę i doświadczenie - dieta wegetariańska/wegańska). Dlatego zaczęłam szukać możliwości konsultacji on-line. Nie było łatwo ale się udało i jestem baaardzo zadowolna. Pani Agnieszka Biernat jest niezwykle kompetentną osobą, zawsze przygotowana do rozmowy, odpowiada na wszystkie pytania (również poza spotkaniami), przesyła ciekawe materiały, a przy tym jest niezwykle sympatyczną i ciepłą osobą. Polecam taką formę kontaktu. W tym przypadku nie ma dla mnie większego znaczenia czy rozmawiam na żywo czy przez skype. Ważne, że jestem w kontakcie z osobą, która chce i potrafi mi pomóc. Odpowiedz Link
irys9 Re: Dietetyk on line 31.05.19, 22:37 Ja również szukam dobrego dietetyka specjalizującego się w odchudzającej diecie wegetariańskiej, czy ktoś z was mógłby mi polecić kogoś stacjonarnie ( Lublin ) lub on-line w przystępnych cenach ? Niestety Pani Biernat ma jak dla mnie za wysokie ceny, spokojnie znalazłby się dietetyk z o połowę niższymi. Odpowiedz Link
wiki.pol20 Re: Dietetyk on line 15.11.19, 10:44 Ja korzystałam z pomocy dziewczyn z poradni Prosta Kaloria i jestem bardzo zadowolona (straciłam kilka kg nadwagi). Napisz i przekonaj się sama :) www.prostakaloria.com Odpowiedz Link
paysteer Re: Dietetyk on line 12.02.20, 12:17 Dzień dobry, jeśli szukasz pomocy dietetyka, zapraszam na www.paysteer.com , gdzie możesz porozmawiać z doświadczonymi dietetykami online. Odpowiedz Link
12anna_11 Re: Dietetyk on line 03.02.22, 20:09 Podsyłam artykuł na temat tworzenia planu żywieniowego, może okaże się przydatny. :-) kobietyprzykawie.pl/plan-zywieniowy-metabolic-balance/ Odpowiedz Link
dainka Re: Dietetyk on line 13.02.22, 23:51 Ja schudłam u pani Patrycji Mazur, wszystko 100% zdalnie, mega jestem zadowolona, zobacz tutaj, dietetyk pierwsza klasa: kaloria.com.pl/cennik/ Odpowiedz Link
olini22 Re: Dietetyk on line 15.10.22, 14:38 Witam, jestem dietetykiem i z ponad 10-letniego doświadczenia wiem, że najważniejsza jest motywacja wewnętrzna pacjenta. Zapraszam do mnie na stronę, gdzie oferuje opiekę dietetyczną online wraz z indywidualnym jadłospisem w okresach 3-miesięcznych - www.dietetykjastrzebie.pl/plans-pricing zapraszam też do darmowej grupy FIT-Babeczki gdzie co chwilę tworzymy nowe przepisy na słodycze bez cukru itp. www.dietetykjastrzebie.pl/ Odpowiedz Link
ameliaamelkaamelia23789 Re: Dietetyk on line 30.04.26, 11:33 Ja polecam dietetyków ze strony projektzdrowie.info/. To cała sieć w Polsce, można umówić się stacjonarnie, ale też online. Odpowiedz Link