Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    10.05.05, 21:42
    Jakis czas temu dostalem takiego maila na konto masowe:

Witam,
    Posiadamy aktualnie ciekawą ofertę pracy dla byłych i obecnych kurierów
    rowerowych w Warszawie.
    W czerwcu rusza międzynarodowa sieć rowero-taksówek VELOTAXI.
    Poszukujemy osób z doświadczeniem, znajomością języka angielskiego, dobrze
    też oby posiadali prawo jazdy kat. B
    W razie pytań prosze o kontakt mailowy.

velo_taxi<malpa>yahoo.com
    Obserwuj wątek
      • michaues Re: VeloTaxi 12.05.05, 16:08
        Rusza w Warszawie?! Fajnie.

pzdr
        MS
      • sp5xsc Re: VeloTaxi 13.05.05, 10:33
        A w jakim celu prawko kat.B na rowerze?
        • skeler Re: VeloTaxi 13.05.05, 12:46
          jako potwierdzenie umiejetnosci poruszania sie po drodze
      • skeler Re: VeloTaxi 13.05.05, 17:11
        Osoby zainteresowane kierowaniem takimi taksowkami prosze o zglaszanie sie do
        mnie - znam juz wszystkie szczegoly na ich temat i prowadze nabor szoferow ;-)
        Wymagane sa: znajomosc angielskiego, znajomosc miasta, umiejetnosc poruszania
        sie rowerem po miescie (prawo jazdy moze to potwierdzic, ale nie jest
        konieczne), odpowiedni wyglad, wysoka kondycja - pojazd bez pasazerow wazy 150kg
        - a z kierowca + 2 amerykanskimi turystami moze wazyc duzo wiecej...
        Warunki finansowe sa bardzo atrakcyjne, bo na poczatku 100% utargu bedzie dla
        kierowcy.
        • gobelin10 Re: VeloTaxi 13.05.05, 17:18
          Czołem,
          podaj jakieś namiary do siebie, chętnie maila lub telefon. Mój to gobelin10@poczta.onet.pl
          • olecky Re: VeloTaxi 13.05.05, 17:34
            ja mysle, ze jednak potencjalni taksowkarze powinni byc nieco bystrzejsi...

pozdrawiam, olek
            • gobelin10 Re: VeloTaxi 14.05.05, 08:39
              dobradobra, juz widze :)Widocznie wcześniej dostałem pomroczności jasnej.
        • skeler Re: VeloTaxi 13.05.05, 23:01
          poza kierowcami potrzeba jeszcze: mechanika-managera do napraw sprzetu,
          zarzadzania grafikeim, itp.;
          garazu 100m2 w centrum wawy do wynajecia - jakby ktos chcial wynajac to prosze
          o kontakt.
        • bax Re: VeloTaxi 14.05.05, 20:59
          skeler napisał:

> pojazd bez pasazerow wazy 150k

To strasznie duzo! :] chcialbym zobaczyc jak to wyglada... sa moze jakies fotki
          w necie lub ktos ma?
          • xun_vixx Re: VeloTaxi 15.05.05, 13:48
            Popatrz sobie na www.velotaxi.com .
            Jesli beda dobre przelozenia to nie bedzie tak tragicznie...
            Pozatym z tego co widac na fotach to taryfa jest rowerem typu polpoziomego...
            • bax Re: VeloTaxi 17.05.05, 22:32
              xun_vixx napisał:

> Popatrz sobie na www.velotaxi.com .
              > Jesli beda dobre przelozenia to nie bedzie tak tragicznie...
              > Pozatym z tego co widac na fotach to taryfa jest rowerem typu polpoziomego...

heh no dobra... a jak bedzie trzeba podjechac Tamka z pasazerami? =] 150k
              velotaxi + dwoje pasazerow po 80k... cienko to widze ale i tak mam ochote
              sprobowac =] moze nie bedzie kursow na dol... =]
        • lukaszolszewski Re: VeloTaxi 20.05.05, 13:27
          Nie pomyliłeś sie czasami z ta wagą. Nawet z tym silnikiem to jest waga całkiem
          całkiem. Ma to jakieś przeżutki. Przecież to przy ruszaniu musi mieć inne
          przełożenie niż przy jazdy. Pewnie i tak więcej niż dzieśięć na godzinę nie
          pojedzie. Mam rację? Jakieś takie prędkości jak bryczka turystyczna, tak?
          Uważacie, że osoba, która przejechała już w tym roku około 2000 km ma
          wystarczającą kondycje do przejechania ze stu po mieście?
          Angielski będzie sprawdzany w jaki sposób, bo ja miejwięcej rozumiem co
          fajfokloki mówią ale żeby samaemu faflunić to nie bardzo;-). Pozdrawiam.
          • skeler Re: VeloTaxi 20.05.05, 13:54
            w innych miastach na swiecie jezdzi to bez problemow - w Warszawie szukamy
            kierowcow ktorzy tez nie beda mieli problemow z napedzaniem tego... no i
            turystom zagranicznym trzeba umiec opowiedziec co sie mija, przyjac zaplate,
            itp.
      • jjj7 Re: VeloTaxi 16.05.05, 22:46
        In Germany over 1.000 drivers are in transit from April to October, seven days a
        week. Velotaxi drivers come from all over the world, most of them between the
        age of 20 and 30 years. Approximately fifty percent are students, but craftsmen,
        musicians and computer professionals have also found a sporty sideline job with
        Velotaxi. ´It´s simply great fun. Driving a Velotaxi is like doing fitness
        training for which one also gets paid´ - according to a driver the newspaper
        "Die Zeit" interviewed.
      • beeren Re: VeloTaxi 16.05.05, 23:10
        Ja mam takie pytanie czy trzeba byc osoba pelnoletnia aby moc jezdzic w velotaxi.
        A 2 pytanie to czy zamiast prawa jazdy moze byc karta rowerowa i motorwerowa??

Pozdrawiam Beeren
        • skeler Re: VeloTaxi 17.05.05, 00:42
          chyba trzeba byc pelnoletnim, a prawo jazdy ma potwierdzac znajomosc przepisow
          i umiejetnosc porusznia sie po drogach - nie jest to konieczny warunek, ale tak
          najlatwiej udowodnic te umiejetnosci. Innym sposobem moze byc np. wygranie
          alleycata bez zadnych obrazen ;->
          • roberttak Re: VeloTaxi 17.05.05, 00:46
            szkoda ze topografia warszawy jest wymagana, ja moge pedalowac, a tata zna
            topografie ?? jak by co do idei moge wiecej dzwonic :D
            --
            JeżU
            www.masalegionowo.prv.pl
            • roberttak Re: VeloTaxi 19.05.05, 20:48
              no tak ale jak bedzie weryfikowana znajomosc topografii warszawy ??
              --
              JeżU
              www.masalegionowo.prv.pl
              • roweroraffi Re: VeloTaxi 19.05.05, 23:31
                Pokazaniem prawa jazdy (bo i czemuby nie ;-) i testem praktycznym na
                Alleycacie ;-)
                • roberttak Re: VeloTaxi 20.05.05, 15:19
                  to kiedy jest jakis alley ?? ;)
                  --
                  JeżU
                  www.masalegionowo.prv.pl
                  • sebias Re: VeloTaxi 20.05.05, 23:26
                    Witam!

Specjalnie dla Ciebie:
                    Start jutro godzina 10:00 Pl. Zamkowy
                    Masz 1 punkt w Krakowie koło Smoka Bazyliszka sprawdzić co ile zieje ogniem.
                    Potem wracasz i piszesz na forum swoje obserwacje.

Bonus: przywieźć w bidonie słoną, morską, wodę najlepiej bałtycką...

Jeżeli będziesz pierwszy to wygrasz :P
                    • roweroraffi Re: VeloTaxi 21.05.05, 08:48
                      sebias napisał:

> Witam!
                      >
                      > Specjalnie dla Ciebie:
                      > Start jutro godzina 10:00 Pl. Zamkowy
                      > Masz 1 punkt w Krakowie koło Smoka Bazyliszka sprawdzić co ile zieje ogniem.
                      > Potem wracasz i piszesz na forum swoje obserwacje.

Oj to możesz się Seba zdziwić... ja np jak byłem ostatnio, czyli w lipcu, to
                      tego dnia, co byłem akurat awarię mieli i smok wcale nie ział :-P

> Bonus: przywieźć w bidonie słoną, morską, wodę najlepiej bałtycką...

Czemu tylko Bałtycką? Nie ograniczaj Chlopaka, daj Mu możliwość wyboru morza ;-)

> Jeżeli będziesz pierwszy to wygrasz :P

Ok, to już jestem. Smok (jak działa) zieje co 5minut, a słona woda jest u mnie
                      do odbioru jakby co... co wygrałem? ;-) Może telefon? No właśnie... jaki? ;-)
                      • sebias Re: VeloTaxi 21.05.05, 19:52
                        roweroraffi napisał:
                        > Ok, to już jestem. Smok (jak działa) zieje co 5minut, a słona woda
                        > jest u mnie do odbioru jakby co... co wygrałem? ;-) Może telefon?
                        > No właśnie... jaki? ;-)

Bezprzewodowy... znanej firmy... na literę "S"... niemiecka technologia... Może
                        być :P
        • rano1 Re: VeloTaxi 18.05.05, 09:15
          Hmmm. Z tego, co wiem, obecnie NIE MA KART ROWEROWYCH.
          Moim zdaniem jest to kompletna bzdura, bo każdy uczestnik ruchu kołowego
          powinien liznąć przepisy o ruchu drogowym. Niestety w naszym kraju w wielu
          dziedzinach panuje degrengolada.
          • olecky Re: VeloTaxi 18.05.05, 09:22
            rano1 napisał:

> Hmmm. Z tego, co wiem, obecnie NIE MA KART ROWEROWYCH.

alez sa - dla niepelnoletnich.

inna sprawa, ze to tylko bezwartosciowy swistek, z reguly wydawany przez pana,
            ktory ostatni raz rowerem wyjechal na ulice 40 lat temu.

pozdrawiam, olek
      • shp80 Re: VeloTaxi 18.05.05, 03:53
        Pojazdy Velotaxi mają zdaje się wspomaganie elektryczne, także odpada problem
        górek, masy pojazdu itp...
        Swoją drogą.. myślałem o takich taksówkach z rok, dwa lata temu, by były u nas
        w Szczecinie.. chociaż płasko, wbrew pozorom, też nie mamy :-)
        Naprawdę, fajna atrakcja turystyczna by z tego była... I chyba taniej wyszłoby,
        niż w przypadku "prawdziwych" taksówek... I deszcze nie straszne..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka