Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Który wybrać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:32
    Planuje kupić rower. Mam do dyspozycji około 2500zł. Wyszukałem takie rowery:
    -wheeler pro49
    -author a-gon d.m.
    -fuji discovery 3
    -kelly's salamander DSC
    Który byście z nich wybrali, ew który byście polecili spoza nich:).
    Z góry dzięki za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • uerbe Re: Który wybrać 12.04.06, 22:50
        Gość portalu: CropeC napisał(a):

> Planuje kupić rower. Mam do dyspozycji około 2500zł. Wyszukałem takie rowery:
        > -wheeler pro49
        > -author a-gon d.m.
        > -fuji discovery 3
        > -kelly's salamander DSC

To są bardzo różne rowery. Czego konkretnie po takim rowerze oczekujesz? Ma być cały ciężki i niefunkcjonalny (Fuji) czy tylko mieć ciężkie koła (Author, Kelly's)? Tak pytam, bo jeśli nie jeździsz w błocie lub nie jeździsz przez okrągły rok to tarcze nie będą potrzebne... o quasi-amortyzacji w Fuji nie wspominając. Jeśli chcesz sprawnego roweru do rekreacji to bierz Wheelera.
        • Gość: CropeC Re: Który wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:42
          hmm powinien zapewnic bezpieczeństwo przy zjazdach z gór i sie nie rozleciec na
          polskich drogach;) Raczej bym go uzytkowal przez wiekszosc roku...
          • uerbe Re: Który wybrać 13.04.06, 15:09
            Gość portalu: CropeC napisał(a):

> hmm powinien zapewnic bezpieczeństwo przy zjazdach z gór i sie nie rozleciec
            > na polskich drogach;) Raczej bym go uzytkowal przez wiekszosc roku...

Zastanów się nad Krossem - model Level A6. Tańszy od Kellysa, za to z lepszymi
            hamulcami (v-ki Avida) i korbą (Truvativ na mini-isisie, Kelly's ma suport z
            ośką kwadratową). Kosztuje niecałe 2000zł. Co do tych zjazdów z gór to każdy z
            przedstawionych przez ciebie rowerów może się rozlecieć - to nie są rowery do
            zjazdu. Ale jeśli serio chciałbyś się pewnie czuć na łagodnych zjazdach to
            pomyśl o Krossie - tam jest kierownica 31.8mm czyli jest się o co na zjeździe
            zaprzeć.
        • Gość: Bartek Re: Który wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:43
          Ja bym wziął kelly's salamander DSC

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka