miki1 07.06.03, 11:44 Jestem ciekawy opini eksperta o rowerach polskiej produkcji ARKUS. Cenowo sa atrakcyjne ale jak z jakoscia wykonania? Interesuja mnie modele DELTA SPORT 505 i 605. Moze ktos z uzytkownikow forum mial z nimi do czynienia? Link Zgłoś Obserwuj wątek
5.5stopy Re: ROWERY ARKUS ??? 07.06.03, 12:54 > Moze ktos z uzytkownikow forum mial z nimi do czynienia? u mnie w garazu rdzewieje rower f-my Arkus, ktory kupili moi rodzice. Po 200 km spokojnej jazdy rozcentrowane tylne kolo bilo o rury ramy. Jesli moge Cie o cos prosic, to nie daj tym #$%%$^*$^& zarobic ani zlotowki. Pozdrawiam, 5.5 Link Zgłoś
stefan4 Re: ROWERY ARKUS ??? 07.06.03, 13:40 5.5stopy: > u mnie w garazu rdzewieje rower f-my Arkus, ktory kupili moi rodzice. Po 200 > km spokojnej jazdy rozcentrowane tylne kolo bilo o rury ramy. Jesli moge Cie o > cos prosic, to nie daj tym #$%%$^*$^& zarobic ani zlotowki. Nie znam tego roweru, ale sam fakt rozcentrowania koła nie jest wystarczającym powodem do nazwania producenta #$%%$^*$^&. Byc moze #$%%$^*$^& jest sprzedawca, który nie naciągnął szprych przed sprzedażą. Czy może wiesz coś o kiepskości obręczy, czego nie napisałeś? - Stefan Link Zgłoś
5.5stopy Re: ROWERY ARKUS ??? 10.06.03, 23:00 > powodem do nazwania producenta #$%%$^*$^&. Byc moze #$%%$^*$^& jest > sprzedawca, który nie naciągnął szprych przed sprzedażą. Czy może wiesz coś o > kiepskości obręczy, czego nie napisałeś? myślę, że do hurtowni makro trafiają bezpośrednio z fabryki. Obręcze trochę podrdzewiały, ale nie wiem nic więcej o ich kiepskości. Natomiast na to, że linki tylnej przerzutki i tylnego hamulca nie mają prowadnic tylko szorują po gołej ramie ani na to, że oś w tylnej piaście jest krzywa jak palec u nogi sprzedawca nie mógł mieć wpływu... Pozdrawiam, 5.5 Link Zgłoś
uasiczka Re: ROWERY ARKUS ??? 12.06.03, 14:23 a ja tam jestem zadowolna. mój wytrzymał jazdę po róźnych dziurach, dołach, łąkach, nasypach kolejowych i innych cudach. Link Zgłoś
jarsoon Re: ROWERY ARKUS ??? 04.07.03, 16:03 uasiczka napisała: > a ja tam jestem zadowolna. > mój wytrzymał jazdę po róźnych dziurach, dołach, łąkach, nasypach kolejowych i > innych cudach. moja siostra ma arkusa i chyba calkiem sie jej niezle jezdzi, moze to nie rower wyczynowy ale spokojnie da sie pojezdzic!, sam probowalem i calkiem niezle mi sie krecilo, sam mam biuldera850 i polecam gianty!;-) Link Zgłoś
cintus Re: ROWERY ARKUS ??? 18.07.03, 09:15 Ja mam roczną Deltę Dynamic - nie źle sie mi jeżdzi, chodź jest troche ciężka... :) Wad samego roweru miałem 2: luzy w kierownicy po pół roku, miałem podkecone - nie mam oraz złamała mi się śrubka łącząca korbę od pedała z (jak to sie nazywa) i pedał z korbą odpadł, wymieniłem na gwarancji i jest wszystko OK. Jeśli już to mogę ponarzekać na osprzęt - hamulce i przerzutki, ale tutaj wystarczy dotkąć śrubokręta i śrubek... :) Link Zgłoś