Gość: Jacu IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 19:07 Co można zrobić w przydomowym warsztacie: allegro.pl/item305043653_super_okazja_najlzejszy_rower_swiata_.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ja Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.08, 21:14 Podejrze wam że to jest fotomontaż ponieważ dziecko na zdjęciu jest za małe żeby podnieść rower . Link Zgłoś
Gość: bajbus Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 22:08 ta widziałem, tylko zastanawiam się co z wytrzymałością i żywotnością. teraz juz za 40000. Do jeżdzenia wolałbym już mad one. Chyba, że ktoś postawi sobie w gablocie i tyle. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 22:35 Rower jest autentyczny, w necie można odszukać informacje o każdej z jego ręcznie wykonanych części. 3kg to nawet nie połowa limitu wagi rowerów UCI, prawdziwe piórko. Ten rower nie jest do jeżdżenia tylko do oglądania, taka ciekawostka "handmade in Poland". Link Zgłoś
Gość: quchnia Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: 212.182.117.* 06.02.08, 08:20 Dobrze rozumiem, że rower posiada wszystkie częsci działające, tylko nie jest użytkowy ;-) Mam pytanie: co to za typ hamulców? Przyznam, że nie widziałem dotąd nic takiego. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 12:40 Działa, jeździ, tyle że ekstremalnie lekki (co "troche" na wytrzymałość musiało wpłynąć). Co do hamulca... Widziałeś, kiedyś daawno temu były takie w użyciu... Trze o oponę od góry... (dzwignia dociska kawałek carbonu do opony) Napęd na pasek zębaty też jest ciekawy... Link Zgłoś
Gość: quchnia Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: 212.182.117.* 06.02.08, 08:22 Gość portalu: Ja napisał(a): > Podejrze wam że to jest fotomontaż Nie jest to fotomontaż, tylko efekt iluzji. Wystarczy dokładniej się przyjrzeć... Link Zgłoś
dobiasz Re: Najlżejszy rower świata z Polski 06.02.08, 10:34 przekroj.pl/images/stories/39_2006/raczkowski_03.jpg Link Zgłoś
tiresias najmniejszy rower świata z Polski 06.02.08, 12:56 thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/smallest18.html Link Zgłoś
spector1 Najlżejszy rower świata 06.02.08, 16:25 weightweenies.starbike.com/articles.php?ID=21 Zapewne są obecnie lżejsze rowery nadające się do jazdy Spector Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Najlżejszy rower świata IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 22:10 Lżejszych od 3kg (o ile wiem) nie ma, czy ten nadaje się do jazdy to inna kwestia. weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?t=37412 Jak dla mnie super motyw - koleś własnymi rękoma zmajstrował takie cudeńko - oczywiście chodziło aby wyżyłować jeden parametr, ale przy okazji kilka dość niespotykanych rozwiązań zastosował... Link Zgłoś
Gość: bobo Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro zarobi IP: *.acn.waw.pl 06.02.08, 21:34 "Nie bójcie się licytować!!!!!Cena wygrówana , wątpliwa do osiągnięcia." "TYM RAZEM -UPRZEDZAM OFERT NIE ODWOLUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro zarobi. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro z IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 22:12 Daj spokój, człowiek chciał zobaczyć na ile ludzie wycenią jego pracę. Link Zgłoś
Gość: bajbus Re: Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro z IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.08, 22:59 jak to sie mówi towar jest tyle wart ile jest ktoś za niego w stanie zapłacić, ale też mnie się wydaje, że facet raczej testuje wartość swojego dzieła. Link Zgłoś
Gość: dghytf Re: Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 23:51 rower ten nadaje sie do delikatnej jazdy na szosie dla kolarza ponizej 60km pełna rekreacja zadnego scigania koła sa firmowe dosc mocne pewne zastrzezenie mam tylko do ramy i korby które moga niedac wystarczajacej sztywnosci co sie przekłada na sprawnosc napedu Link Zgłoś
Gość: kiker Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:39 wole coś takiego, przynajmniej widać, że da sie na tym jeździć! www.light-bikes.de/website/new/2008/02/27/3195-gramm-neuer-alter-leichtbaurekord Link Zgłoś