Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Najlżejszy rower świata z Polski

IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 19:07
    Co można zrobić w przydomowym warsztacie:

allegro.pl/item305043653_super_okazja_najlzejszy_rower_swiata_.html
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ja Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.08, 21:14
        Podejrze wam że to jest fotomontaż ponieważ dziecko na zdjęciu jest
        za małe żeby podnieść rower .
        • Gość: bajbus Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 22:08
          ta widziałem, tylko zastanawiam się co z wytrzymałością i żywotnością. teraz juz
          za 40000. Do jeżdzenia wolałbym już mad one. Chyba, że ktoś postawi sobie w
          gablocie i tyle.
          • Gość: Jacu Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.icpnet.pl 05.02.08, 22:35
            Rower jest autentyczny, w necie można odszukać informacje o każdej z jego
            ręcznie wykonanych części. 3kg to nawet nie połowa limitu wagi rowerów UCI,
            prawdziwe piórko.

Ten rower nie jest do jeżdżenia tylko do oglądania, taka ciekawostka "handmade
            in Poland".
            • Gość: quchnia Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: 212.182.117.* 06.02.08, 08:20
              Dobrze rozumiem, że rower posiada wszystkie częsci działające, tylko
              nie jest użytkowy ;-)
              Mam pytanie: co to za typ hamulców? Przyznam, że nie widziałem dotąd
              nic takiego.
              • Gość: Jacu Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 12:40
                Działa, jeździ, tyle że ekstremalnie lekki (co "troche" na wytrzymałość musiało
                wpłynąć).

Co do hamulca...
                Widziałeś, kiedyś daawno temu były takie w użyciu...
                Trze o oponę od góry... (dzwignia dociska kawałek carbonu do opony)

Napęd na pasek zębaty też jest ciekawy...
        • Gość: quchnia Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: 212.182.117.* 06.02.08, 08:22
          Gość portalu: Ja napisał(a):

> Podejrze wam że to jest fotomontaż

Nie jest to fotomontaż, tylko efekt iluzji. Wystarczy dokładniej się
          przyjrzeć...
      • dobiasz Re: Najlżejszy rower świata z Polski 06.02.08, 10:34
        przekroj.pl/images/stories/39_2006/raczkowski_03.jpg
        • tiresias najmniejszy rower świata z Polski 06.02.08, 12:56
          thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/smallest18.html
      • spector1 Najlżejszy rower świata 06.02.08, 16:25
        weightweenies.starbike.com/articles.php?ID=21
        Zapewne są obecnie lżejsze rowery nadające się do jazdy

Spector

• Gość: Jacu Re: Najlżejszy rower świata IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 22:10
          Lżejszych od 3kg (o ile wiem) nie ma, czy ten nadaje się do jazdy to inna kwestia.

weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?t=37412
          Jak dla mnie super motyw - koleś własnymi rękoma zmajstrował takie cudeńko -
          oczywiście chodziło aby wyżyłować jeden parametr, ale przy okazji kilka dość
          niespotykanych rozwiązań zastosował...
      • Gość: bobo Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro zarobi IP: *.acn.waw.pl 06.02.08, 21:34
        "Nie bójcie się licytować!!!!!Cena wygrówana , wątpliwa do osiągnięcia."
        "TYM RAZEM -UPRZEDZAM OFERT NIE ODWOLUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro zarobi.
        • Gość: Jacu Re: Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro z IP: *.icpnet.pl 06.02.08, 22:12
          Daj spokój, człowiek chciał zobaczyć na ile ludzie wycenią jego pracę.
          • Gość: bajbus Re: Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro z IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.08, 22:59
            jak to sie mówi towar jest tyle wart ile jest ktoś za niego w stanie zapłacić,
            ale też mnie się wydaje, że facet raczej testuje wartość swojego dzieła.
            • Gość: dghytf Re: Ciekawe na jakim łosiu sprzedawca z allegro z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 23:51
              rower ten nadaje sie do delikatnej jazdy na szosie dla kolarza ponizej 60km pełna rekreacja zadnego scigania koła sa firmowe dosc mocne pewne zastrzezenie mam tylko do ramy i korby które moga niedac wystarczajacej sztywnosci co sie przekłada na sprawnosc napedu
      • Gość: kiker Re: Najlżejszy rower świata z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:39
        wole coś takiego, przynajmniej widać, że da sie na tym jeździć!
        www.light-bikes.de/website/new/2008/02/27/3195-gramm-neuer-alter-leichtbaurekord
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka