biker75 31.10.03, 21:12 To była najgorsza masa na jakiej byłem. Znowu wywiezliscie nas na peryferia,poprowadziliscie mase zjazdem w dół,a potem dosc stromym podjazdem pod góre. zapominacie chyba ze na masie jada tez ludzie mlodsi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
zygarek Re: Niewypał 31.10.03, 21:58 Oj zgadzam sie, trasa byla zalosna... Po prostu zaaaaloooosnaaaa :/ Pzdr zyga Link Zgłoś
roweroraffi Re: Niewypał 02.11.03, 03:06 biker75 napisał: > To była najgorsza masa na jakiej byłem. Znowu wywiezliscie nas na > peryferia Fakt... szczegolnie Idzikowskiego była do bani... niestety wiadomo co było na trasie tej, która była w planach - nawet przez szczekaczkę mówiłem, że jest lipa niestety. No ale rury w Warszawie rządzą się własnymi prawami i potrafią nie tylko zmienić trasę Masy, ale i nawet zablokować miasto na amen (pamiętna Rura pod Marszałkowską w 1997). Reszta trasy prowadziła uczęszczanymi ulicami jak Puławska, Ujazdowskie, Wołowska, Wilanowska (choć był też zjazd na Powiśle, które Masa wcześniej omijała, a które też warte jest pewnej uwagi)... niestety ze względu na święta ulice były puste, więc niezbyt było widać, ża jedziemy po ulicach, gdzie codziennie są korki lub duży ruch. ,poprowadziliscie mase zjazdem w dół,a potem dosc stromym podjazdem > pod góre. zapominacie chyba ze na masie jada tez ludzie mlodsi. Hmmm... W dół to chyba dobrze, bo kręcić nie trzeba :-)... w górę rzeczywiście wyszła lipa bo był ostry podjazd i ludzie wysiadali (w tym i ja, bo wiozłem sporo kg na przyczepce) i postaramy się zwracać na to uwagę. Link Zgłoś
wlodekf Re: Niewypał 03.11.03, 20:18 Podpisuje sie pod opinia, ze masa nie jest juz taka jak kiedys.. Proponuje tez zdelegalizowanie masy i rezygnacje z planowania trasy na miesiac przed, niech bedzie ustalana ad hoc... Link Zgłoś
roweroraffi Re: Niewypał 03.11.03, 23:14 wlodekf napisał: > Podpisuje sie pod opinia, ze masa nie jest juz taka jak > kiedys.. Proponuje tez zdelegalizowanie masy i rezygnacje > z planowania trasy na miesiac przed, niech bedzie > ustalana ad hoc... Żeby Ci trochę namieszać zdradzę Ci sekret: Ta Masa była nielegalna, bo w ZDM były pewne zawirowania. Nie wiem, co to zmieniło, bo moim zdaniem niewiele. Link Zgłoś
towarzysz_gufii Re: Niewypał 04.11.03, 20:36 roweroraffi napisała: > Żeby Ci trochę namieszać zdradzę Ci sekret: Ta Masa była nielegalna, bo w ZDM > były pewne zawirowania. Nie wiem, co to zmieniło, bo moim zdaniem niewiele. była nielegalna??? i co? aresztowali wszystkich a teraz piszecie z poprawczaka? jeśli zdm musi wiedzieć o masie to trudno, ale ktoś nas chyba nie czyta uważnie bo tu nie chodzi o sam fakt legalizacji ale o bzdurne pomysły (o dyni na bańce nie wspomne) typu jazda jednym pasem i kurczowe trzymanie sie harmonogramu trasy. Link Zgłoś
biker75 Re: Niewypał 04.11.03, 23:34 Dokladnie...zdelegalizowac mase i działac bardziej spontanicznie,do tego powinnismy dazyc (nie mówie o o spontanicznie podjetych działaniach spowodowanych peknieciem rury kanalizacyjnej) chodzi mi o to ze powinnismy troche sprzeciwic sie temu do czego jestesmy w pewnym sensie zmuszani np. jak pieski w radiolce prowadza nas prosto,skrecic nagle w jakas ulice i pojechac nie zgodnie z trasa...,ale tego nigdy nie osiagniemy jezeli masa bedzie prowadzona przez "organizatorów" w kamizelkach mpo i z dynia na głowie wchodzacym drogówce w tyłki. Wiecie co mi sie podobało w czerwcowe masie ?? to ze po spisaniu nas na moscie wszyscy na własne reke z usmiechami na twarzy i z podnieceniem przyjechali pod kolumne zeby porozmawiac o całej tej akcji z przypadkowymi ludzmi,cos sie wkoncu działo i nie skonczyło sie jakos tragicznie. ta "policyjna" masa bedzie zapamietana przez uczestników jako ta,na której masowicze pokazali ze jednak sa w pewnym sensie odzielna subkultura która potrafi znalesc sie w kazdej sytuacji. Reasumujac. Proponuje wiecej nieprzewidzianych zachowan "masonów" i chociaz raz spróbowac nie legalizowac masy,a panów w pomaranczowych kamizlekach zwolnic z roli "przodowników przejazdu" a na sam przód puscic zwykłych smiertelników. Przeciez swietne było jak na poczatku histori MK nie było prowadzacego radiowozu,a jedna osoba krzyczaca np: "w prawo" zmieniała kierunak przejazdu masy. PS. Dlaczego w ostatnich kilku masach nie było w planie zadnego mostu,tylko meczace podjazdy pod strome wzniesienia i wedrówki po zadupiach ? przeciez po takich "zagrywkach" ze strony samozwanczych organizatorów (czyt.ustalajacych trase)wiekszasc ludzi niema siły dmuchnac w gwizdek. Pozdrawiam. Link Zgłoś
jabandziorno Re: Niewypał 06.11.03, 16:44 biker75 napisał: I o to chodzi, tak trzymać. Polecam inne tematy gdzie ciągle jeszcze dominuje MPO pozdrawiam. Link Zgłoś
slaash Re: Niewypał 07.11.03, 19:15 ja tam uważam że jedyną wadą był fakt iz masa prowadziła przez mało uczęszczane szlaki no i ze miasto jakies wyludnione było;p poza tym jak na kazdej masie atmosferka git i humor dopisywał ... masa to nei tylko rozpierducha w miescie lecz git atmosfera i jazda na rowerku?a dla co poniektorych pseudo masowiczow to kolejna impreza do zadymy i krytykowania...ale co ja bede sie tu rozpisywał? pozdro paszczak Link Zgłoś
msbiker Re: Niewypał 07.11.03, 19:21 slaash napisał: > ja tam uważam że jedyną wadą był fakt iz masa prowadziła przez mało uczęszczane > > szlaki no i ze miasto jakies wyludnione było;p Heee a co ty chciałeś pozdrawiać przechodniów machać rączka itp.. kolejny Markeciarz poza tym jak na kazdej masie > atmosferka git i humor dopisywał ... masa to nei tylko rozpierducha w miescie > lecz git atmosfera i jazda na rowerku?a dla co poniektorych pseudo masowiczow > to kolejna impreza do zadymy i krytykowania...ale co ja bede sie tu rozpisywał? grymm grymm to my jestemy masowiczami ty jesteś pjacem naa rowerku :) bez obrazy dzieciaku :) Link Zgłoś
slaash Re: Niewypał 08.11.03, 14:15 no dobra bez dzieciaków mi tu ;p taki znowu dzieciak to nie jesttem kozaku! Link Zgłoś
msbiker Re: Niewypał 08.11.03, 22:34 slaash napisał: > no dobra bez dzieciaków mi tu ;p taki znowu dzieciak to nie jesttem kozaku! uuu dobra slaaaaaaaash . od dziś bez dzieciaków dziadzie !!!!!!!! Link Zgłoś
slaash Re: Niewypał 09.11.03, 15:56 msbiker napisał: > uuu dobra slaaaaaaaash . od dziś bez dzieciaków dziadzie !!!!!!!! jesli mamy sie wyzywac to ja nie wiem do czego ma to doprowadzic...bo mniemam ze zabawa na wyzywki i bluzgi to poziom przedszkolakow i ludzi niewykształconych do których chyba nie chcesz należec? Link Zgłoś