Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    31.10.03, 21:12
    To była najgorsza masa na jakiej byłem. Znowu wywiezliscie nas na
    peryferia,poprowadziliscie mase zjazdem w dół,a potem dosc stromym podjazdem
    pod góre. zapominacie chyba ze na masie jada tez ludzie mlodsi.
    Obserwuj wątek
      • zygarek Re: Niewypał 31.10.03, 21:58
        Oj zgadzam sie, trasa byla zalosna... Po prostu zaaaaloooosnaaaa :/

Pzdr
        zyga
      • roweroraffi Re: Niewypał 02.11.03, 03:06
        biker75 napisał:

> To była najgorsza masa na jakiej byłem. Znowu wywiezliscie nas na
        > peryferia

Fakt... szczegolnie Idzikowskiego była do bani... niestety wiadomo co było na
        trasie tej, która była w planach - nawet przez szczekaczkę mówiłem, że jest
        lipa niestety. No ale rury w Warszawie rządzą się własnymi prawami i potrafią
        nie tylko zmienić trasę Masy, ale i nawet zablokować miasto na amen (pamiętna
        Rura pod Marszałkowską w 1997). Reszta trasy prowadziła uczęszczanymi ulicami
        jak Puławska, Ujazdowskie, Wołowska, Wilanowska (choć był też zjazd na Powiśle,
        które Masa wcześniej omijała, a które też warte jest pewnej uwagi)... niestety
        ze względu na święta ulice były puste, więc niezbyt było widać, ża jedziemy po
        ulicach, gdzie codziennie są korki lub duży ruch.

,poprowadziliscie mase zjazdem w dół,a potem dosc stromym podjazdem
        > pod góre. zapominacie chyba ze na masie jada tez ludzie mlodsi.

Hmmm... W dół to chyba dobrze, bo kręcić nie trzeba :-)... w górę rzeczywiście
        wyszła lipa bo był ostry podjazd i ludzie wysiadali (w tym i ja, bo wiozłem
        sporo kg na przyczepce) i postaramy się zwracać na to uwagę.
      • wlodekf Re: Niewypał 03.11.03, 20:18
        Podpisuje sie pod opinia, ze masa nie jest juz taka jak
        kiedys.. Proponuje tez zdelegalizowanie masy i rezygnacje
        z planowania trasy na miesiac przed, niech bedzie
        ustalana ad hoc...
        • roweroraffi Re: Niewypał 03.11.03, 23:14
          wlodekf napisał:

> Podpisuje sie pod opinia, ze masa nie jest juz taka jak
          > kiedys.. Proponuje tez zdelegalizowanie masy i rezygnacje
          > z planowania trasy na miesiac przed, niech bedzie
          > ustalana ad hoc...

Żeby Ci trochę namieszać zdradzę Ci sekret: Ta Masa była nielegalna, bo w ZDM
          były pewne zawirowania. Nie wiem, co to zmieniło, bo moim zdaniem niewiele.
          • towarzysz_gufii Re: Niewypał 04.11.03, 20:36
            roweroraffi napisała:

> Żeby Ci trochę namieszać zdradzę Ci sekret: Ta Masa była nielegalna, bo w ZDM
            > były pewne zawirowania. Nie wiem, co to zmieniło, bo moim zdaniem niewiele.

była nielegalna??? i co? aresztowali wszystkich a teraz piszecie z poprawczaka?
            jeśli zdm musi wiedzieć o masie to trudno, ale ktoś nas chyba nie czyta uważnie
            bo tu nie chodzi o sam fakt legalizacji ale o bzdurne pomysły (o dyni na bańce
            nie wspomne) typu jazda jednym pasem i kurczowe trzymanie sie harmonogramu
            trasy.
            • biker75 Re: Niewypał 04.11.03, 23:34
              Dokladnie...zdelegalizowac mase i działac bardziej spontanicznie,do tego
              powinnismy dazyc (nie mówie o o spontanicznie podjetych działaniach
              spowodowanych peknieciem rury kanalizacyjnej) chodzi mi o to ze powinnismy
              troche sprzeciwic sie temu do czego jestesmy w pewnym sensie zmuszani np. jak
              pieski w radiolce prowadza nas prosto,skrecic nagle w jakas ulice i pojechac
              nie zgodnie z trasa...,ale tego nigdy nie osiagniemy jezeli masa bedzie
              prowadzona przez "organizatorów" w kamizelkach mpo i z dynia na głowie
              wchodzacym drogówce w tyłki. Wiecie co mi sie podobało w czerwcowe masie ?? to
              ze po spisaniu nas na moscie wszyscy na własne reke z usmiechami na twarzy i z
              podnieceniem przyjechali pod kolumne zeby porozmawiac o całej tej akcji z
              przypadkowymi ludzmi,cos sie wkoncu działo i nie skonczyło sie jakos
              tragicznie. ta "policyjna" masa bedzie zapamietana przez uczestników jako ta,na
              której masowicze pokazali ze jednak sa w pewnym sensie odzielna subkultura
              która potrafi znalesc sie w kazdej sytuacji. Reasumujac. Proponuje wiecej
              nieprzewidzianych zachowan "masonów" i chociaz raz spróbowac nie legalizowac
              masy,a panów w pomaranczowych kamizlekach zwolnic z roli "przodowników
              przejazdu" a na sam przód puscic zwykłych smiertelników. Przeciez swietne było
              jak na poczatku histori MK nie było prowadzacego radiowozu,a jedna osoba
              krzyczaca np: "w prawo" zmieniała kierunak przejazdu masy.

PS. Dlaczego w ostatnich kilku masach nie było w planie zadnego mostu,tylko
              meczace podjazdy pod strome wzniesienia i wedrówki po zadupiach ? przeciez po
              takich "zagrywkach" ze strony samozwanczych organizatorów (czyt.ustalajacych
              trase)wiekszasc ludzi niema siły dmuchnac w gwizdek.

Pozdrawiam.
              • jabandziorno Re: Niewypał 06.11.03, 16:44
                biker75 napisał:

I o to chodzi, tak trzymać.
                Polecam inne tematy gdzie ciągle jeszcze dominuje MPO
                pozdrawiam.
      • slaash Re: Niewypał 07.11.03, 19:15
        ja tam uważam że jedyną wadą był fakt iz masa prowadziła przez mało uczęszczane
        szlaki no i ze miasto jakies wyludnione było;p poza tym jak na kazdej masie
        atmosferka git i humor dopisywał ... masa to nei tylko rozpierducha w miescie
        lecz git atmosfera i jazda na rowerku?a dla co poniektorych pseudo masowiczow
        to kolejna impreza do zadymy i krytykowania...ale co ja bede sie tu rozpisywał?
        pozdro
        paszczak
        • msbiker Re: Niewypał 07.11.03, 19:21
          slaash napisał:

> ja tam uważam że jedyną wadą był fakt iz masa prowadziła przez mało
          uczęszczane
          >
          > szlaki no i ze miasto jakies wyludnione było;p

Heee a co ty chciałeś pozdrawiać przechodniów machać rączka itp..
          kolejny Markeciarz

poza tym jak na kazdej masie
          > atmosferka git i humor dopisywał ... masa to nei tylko rozpierducha w miescie
          > lecz git atmosfera i jazda na rowerku?a dla co poniektorych pseudo masowiczow
          > to kolejna impreza do zadymy i krytykowania...ale co ja bede sie tu
          rozpisywał?

grymm grymm to my jestemy masowiczami ty jesteś pjacem naa rowerku :)
          bez obrazy dzieciaku :)

• slaash Re: Niewypał 08.11.03, 14:15
            no dobra bez dzieciaków mi tu ;p taki znowu dzieciak to nie jesttem kozaku!
            • msbiker Re: Niewypał 08.11.03, 22:34
              slaash napisał:

> no dobra bez dzieciaków mi tu ;p taki znowu dzieciak to nie jesttem kozaku!

uuu dobra slaaaaaaaash . od dziś bez dzieciaków dziadzie !!!!!!!!
              • slaash Re: Niewypał 09.11.03, 15:56
                msbiker napisał:
                > uuu dobra slaaaaaaaash . od dziś bez dzieciaków dziadzie !!!!!!!!
                jesli mamy sie wyzywac to ja nie wiem do czego ma to doprowadzic...bo mniemam
                ze zabawa na wyzywki i bluzgi to poziom przedszkolakow i ludzi
                niewykształconych do których chyba nie chcesz należec?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka