Dodaj do ulubionych

O wsparciu

06.01.11, 09:28
Dzień dobry, jeśli były podobne wątki - przepraszam.
Piszę do Państwa z oczywistego powodu, choruje bliski mi Człowiek.
Chodzi mi o aspekt psychologiczny: jak wspierać, co mówić, jak się trzymać, jeśli czasem są tylko i wyłącznie łzy. Jak wzbudzić wolę walki, bo nie jestem pierwszą osobą, która wierzy w cuda.(mam podejście rozsądne: medycyna konwencjonalna bezapelacyjnie na 1. miejscu. ale człowiek to nie tylko ciało przecież)
Sa psychoonkolodzy, pomyślałam więc, że są także publikacje (w necie też?)
Książka o duchowości w pewien sposób dla mnie ważna "Śmiertelni nieśmiertelni" Kena Wilbera po części jest o walce z choroba nowotworową. Przeczytam ja powtórnie.
Jakie metody psychologiczne/duchowe są dla Państwa ważne w walce z nowotworem?
Modlitwa, afirmacje? (piszę) Medytuję o zdrowieniu. Wizualizuję znikanie choroby. Nie czuję się z tym wszystkim naiwna.

Jak dać radę?
Ucieszy mnie każda wypowiedź, dziękuję.
Obserwuj wątek
    • psoriasisa Re: O wsparciu 06.01.11, 19:48
      Carl o. Simonton ... w Polsce są dwie lub trzy jego książki.
    • kinder0610 Re: O wsparciu 18.01.11, 22:25
      to niestety bardzo trudne i chyba nie ma jednej recepty. powiem ci jak to jest z perspektywy osoby chorej, bo walczę już dłuuuugooooo i zamierzam walczyc dalej. Moi bliscy sa ze mną cały czas, mówią mi, że wszystko będzie dobrze, są ze mną w trakcie badań, operacji i w każdym momencie, w którym ich potrzebuję. Zawsze mogę na nich liczyć. Musisz być silniejsza od chorego, bo musisz mu dawać siłę. Łzy niestety będę u mnie też są, ale trzeba się starać by było ich jak najmniej. Jak mam gorszy okres to... planuję co musze zrobić w tym tygodniu w przyszłym, w następnym miesiącu itd, a moi bliscy realizuja ze mna te plany. kazdy dzieńmusi być wypełniony - to moja zasada. Życzę wam siły siły i jeszcze raz siły, wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie. Może choć trochę pomogłam
      • 36.a Re: O wsparciu 05.02.11, 00:43
        tak :-)

pięknie dziękuję za oba wpisy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka