1zxcv1 23.03.06, 11:51 Od miesiąca jestem urostomikiem,niepotrafię się odnaleźć w tej nowej trudnej dlamnie sytuacji,może znajdzie sie ktoś kto przeszedł przez to i podzieli się zemną swoimi doświadczeniami,proszę,czekam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b_a_l_b_i_n_k_a Re: urostomia 23.03.06, 12:06 Hej, mam nadzieję, że i tutaj ktoś sie odezwie :-) Ale gorąco polecam Co stronę dla osób ze stomią, tam są też urostomicy. www.stomia.info.pl/main.html Ściskam Cię mocno. Miałeś/łaś nowotwór pęcherza? Odpowiedz Link
1zxcv1 Re: urostomia 24.03.06, 09:33 Dzięki za adres i za odpowiedź,dzięki takim ludziom,którym niesą obojętne problemy innych nabieram nadzieji,że nie jestem sam na tym trudnym świecie,jeszcze raz dziękuję za odzew Tedi Odpowiedz Link
kingax11 Re: urostomia 23.03.06, 17:30 Ja też mam stomie, ale kolostomię już od roku, może dlatego to nie jest dla mnie takim problemem, staram sie tylko utrzymywać tą moja "dziure w brzuchu" w czystości i tak żeby płytka sie nie odkleiła w najmniej spodziewanym momencie np. w autobusie ( co już raz mi się zdarzyło). Najważniejsze jest dobranie odpowiedniego sprzętu. Są różne i różnych firm. Używam też octanisep do dyzenfekcji, a nie tylko wodę jak mówili w szpitalu. Wiem że z urostomią jest pewnie trudniej. Jest jescze jedna strona o stomii www.blekitnawstazka.org.pl/ Odpowiedz Link