Dodaj do ulubionych

Co po chemioterapi?

18.11.06, 19:16
Moja mama skończyła chemie. jest dość słaba , jak ją wzmocnić co może
przyjmować. Lekarz radzi leczenie nie konwencjonalne, on wyczerpał swoje
metody. Jest to rak płuc 4 stopnia. Co radzicie , co można jeszcze
podawać ,lekarz radzi zioła o Grande co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • amazonka2 Re: Co po chemioterapi? 18.11.06, 20:38
      Ja juz w trakcie chemioterapii piłam zioła.Po 3 latach od mastektomii
      swierdzono u mnie zmiany na płucach.W związku z tym iż jestem po 2
      zawałach ,nie było mowy o chemioterapii.
      Pozostały mi tylko zioła i...pomogły .Po 2 miesięcznej kuracji nie ma śladu.
      Płuca idealnie zdrowe.Wierze w ziołą.
      Piłam zioła od nieżyjacego o.Szeligii z Peru.Zmarł mając ponad 90 lat.
      Przez ponad 60 lat prowadził badania leczniczych właściwości ziół.
      Pozdrawiam i jeśli tylko zechcesz służę adresem i szczegółami jak je załatwić.
      Alicja!
      • siamlady Re: Co po chemioterapi? 18.11.06, 22:16
        jeżei możesz, wyślij też do mnie kontakt. dziękuję.
      • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Co po chemioterapi? 19.11.06, 12:22
        Będę wdzięczna, jeśli nie będziesz tu prowadzić sprzedaży cudownych specyfików.
        • amazonka2 Re: Co po chemioterapi? 20.11.06, 22:02
          Nie mam żadnego interesu ,aby kogokolwiek namawiać do kupna czegokolwiek.Jeśli
          cokolwiek napisałam to tylko z własnego doświadczenia.
          Poprostu uznałam, że podzielę się z kimś tym dzięki czemu żyję.
          Jak by Tobie śmierć zajżała w oczy tak jak mi ,to też próbowała byś wszystkiego.
          Jeśli zostałam tak odebrana to przepraszam i bardzo mi przykro.
      • dola69 Re: Co po chemioterapi? 21.11.06, 15:46
        Ja również będę b. wdzięczna za informacje i namiary na mail gazetowy lub
        prywatny: dorol1@o2.pl
        Pozdrawiam!
    • boca78 Re: Co po chemioterapi? 18.11.06, 22:24
      witam, ja równiez jesli mozna poprosze o namiar na ziola na priva, ile one
      kosztuja?
      • liina Re: Co po chemioterapi? 19.11.06, 08:42
        Ja tez prosze o namiar.
        • siamlady Re: Co po chemioterapi? 19.11.06, 14:49
          znalazłam ciekawy artykuł na blogu człowieka który był w peru i interesował się
          tymi ziołami / i kuracjami wydaje mi się dość rozsądny:
          www.dzikimietek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=183&Itemid=61
          • amazonka2 Re: Co po chemioterapi? 19.11.06, 15:15
            Z tego co mi jest wiadomo to Ipifa nie ma przedstawicielstwa w innych
            państwach,a juz szczególnie w Londynie.Ja osobiście nie wierzę w te przerabiane
            zioła.To tak jak z torfem Tołpy.Dopuki był w naturalnej postaci-pomagał.Jak
            przerobili na tabletki-jeszcze nikomu nie pomógł.
            Pozdrawiam Alicja!
            • jedruch Re: Co po chemioterapi? 19.11.06, 20:25
              nawet naturalny torf nie pomagał... sorry, ale piszesz idiotyzmy
              • amazonka2 Re: Co po chemioterapi? 19.11.06, 21:48
                Przepraszam ale jak nie wiesz o czym piszę ,to bardzo proszę bez głupich
                uwag!!!.
                Nie wypowiadaj się na temat czegos o czym nie masz zielonego pojęcia.
                Moja siostra z Wrocłąwia 15 lat temu,stała nocami za preparatem Tołpy i dzięki
                temu dzisiaj żyje.
                Lekarze dawali jej 6 miesiecy życia.
                Teraz może zrozumiesz o czym piszę.!!!!
                W dodatku nie przebierasz w słowach!!!
                • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Co po chemioterapi? 20.11.06, 10:39
                  Jędruch jest lekarzem, więc na leczeniu zna się lepiej niż ktokolwiek z nas.
                  • attenna11 Re: Co po chemioterapi? 20.11.06, 21:35
                    popieram Balbinkę....Jedruch ma fachową wiedze i niejednej z nas odpowiedział
                    na wiele nurtujacych pytań i pomógł. A kto jeśli nie lakarz wie o tych rzeczach
                    najwięcej?
                    Pisałam kiedyś o ALVEO.....jeśli macie te "cudowne "specyfiki dajcie skład
                    pierwszemu lepszemu chemikowi-powie wam to co mi-zjedz lepiej buraczka i
                    marchewkę....
                    Pozdrawiam Balbinka :)
                • jedruch Re: Co po chemioterapi? 21.11.06, 17:07
                  Odniosę się do preparatów Tołpy raz jeszcze.
                  Mój wujek chorował w 1989 roku na raka płuca. Wtedy modny był Tołpa, moi bliscy
                  w trosce szukali dla niego tego preparatu (ja byłem wówczas w podstawówce). Nic
                  nie dał.
                  Profesor Skołyszewski w tamtych latach był konsultantem krajowym z onkologii, i
                  opowiadał, że onkolodzy mieli poważny problem z ludźmi, którzy przez leczenie
                  się wyłącznie Tołpą opóźniali wdrożenie właściwego leczenia. Były dwie opcje -
                  na krajową skalę zrobić antyreklamę, albo pozwolić preparatowi umrzeć naturalną
                  śmiercią. Wybrano tę drugą z jednego powodu: nie było (i nadal nie ma zresztą)
                  badań potwierdzających nieskuteczność. Obecnie na oko widać (choćby przeglądając
                  statystyki), że skoku wyleczeń raka nie było. To po prostu kolejne preparaty
                  mające za cel wydojenie osób chcących dla bliskich zrobić wszystko co możliwe.

Moje pytanie brzmi: czy siostra zrezygnowała z terapii p/nowotworowej gdzieś na
                  onkologii? Jakie było rozpoznanie (włącznie z hist-pat), zaawansowanie i
                  leczenie - oczywiście o ile chcesz na to pytanie odpowiedzieć. Ale na tym forum
                  opowieści o wyleczonych są na pewno mile widziane.

Nie przebieram w słowach, za co przepraszam, bo pracując w hospicjum dość się
                  napatrzyłem na ludzi, którzy 'dochrapali się' zaawansowanego stadium nowotworu
                  przez rozpoczynanie leczenia na własną rękę od terapii, które wyglądają na
                  łagodniejsze od proponowanych przez onkologów.

Pozdrawiam, i przepraszam jeśli użyłem zbyt ostrych słów.
                  • amazonka2 Re: Co po chemioterapi? 21.11.06, 17:37
                    Oczywiscie ,ze chętnie odpowiem.
                    Siostra nie zrezygnowała z chemioterapii.Po 6 podaniu (miało być 9) lekarze
                    odstąpili od dalszej kuracji.Siostra zapadła w śpiączkę.Po wybudzeniu ,podjęła
                    kurację medycyny niekonwencjonalnej.Do dziś ma padaczkę skroniową (nie wiem czy
                    tak to się dokładnie nazywa)ale żyje.Mimo zaników pamieci i złego samopoczucia
                    jest z nami.
                    We wrześniu miała rezonans i jest wszystko dobrze.Być może że,to wiara ją
                    wyleczyła .
                    Nie wiem, co myśleć na ten temat . Ja obecnie jestem w takiej samej sytuacji
                    jak ona wtedy i nie wiem co mam robić?Lekarze bezradnie rozkładają ręce.
                    Proszę powiedzieć ,co mi pozostaje....???/
    • ata68 Re: Co po chemioterapi? 19.11.06, 20:33
      Mój ojciec z marł na raka . Pił preparat Tołpy 20 lat temu. Kto zna dobre
      specyfiki wspomagające z aptek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka