Dodaj do ulubionych

znowu onkologia

21.02.07, 13:16
tym razem jesteśmy tam z moją Teściową. Guz pęcherza został dziś usunięty.
Doktor Rogowski mówi, ze niestety był bardzo duży i nie wiadomo, czy nie
będzie konieczna bardziej radykalna operacja:( Wyniki histo jak zwykle za ok.
10 dni. Jeśli ktoś miał doczynienia z guzami pęcherza to proszę napiszcie,
czego można się spodziewać. Coś nowotworowy mamy ten 2007 rok:(
pozdrawiam Bożena
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: znowu onkologia 21.02.07, 13:37
      Azra u góry forum jest link do b. dobrej strony na temat r. pęcherza.
    • jacekziol Re: znowu onkologia 21.02.07, 14:26
      Witaj
      Akurat mam do czynienia z guzem pecherza. Mysle ze bedzie trzeba poczekac na
      wynik histopatologii. Guz mogl byc duzy ale wazny jest tez stopien
      zroznicowania G. Czy akurat od razu kolejna operacja, sa jeszcze inne metody
      leczenia np BCG, chemioterapia.
      Pozdrawiam
      Jacek
      • azra19 Re: znowu onkologia 21.02.07, 14:49
        Dzięki Balbinko, to już przestudiowałam w momencie jak było wiadomo, że coś
        Teściowej w pęcherzu urosło. Niestety operacja przesunęła się o miesiąc, ze
        wzglądu na kiepskie wyniki związane z tarczycą. Bo dodatkowo teściowa ma
        jeszcze niedoczynność tarczycy i otyłość znacznego stopnia (ok. 50 kg do
        zrzucenia).
        Jacku, wiem że trzeba czekać na wyniki, ale niestety już po zabiegu lekarz nie
        był zadowolony z tego co zobaczył, a jako że to bardzo dobry specjalista...
        może się oczywiście mylić, i tego mu tym razem życzę:)
        • differentview Re: znowu onkologia 21.02.07, 17:03
          Hej azra, ja mialam nowotwor pecherza, tez operowal mnie dr Rogowski; to bardzo
          dobry chirurg i mysle, ze decyzja jaka podejmie po wynikach his-pat bedzie
          sluszna; wielkosc to nie wszystko- wazne jest to czy byl naciek na miesniowke
          pecherza- jesli byl to mysle, ze tesciowa czeka usuniecie calego pecherza:(
          jesli nie ma przerzutow, oczywiscie; trzymam kciuki za tesciowa, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka