kasia.ole 16.02.08, 12:47 Średni okres przeżycia chorych z przerzutami do kości leczonych zachowawczo wynosi około 7 mies? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kortyzol Re: czy to prawda??? 16.02.08, 18:37 Mogę Ci zacytować tylko wypowiedź jednego z naukowców AM cyt...Mamy rekordzistę w ciągu pół roku z PSA 2560 do 19. W tej chwili po 3 latach PSA wynosi 0. Chory miał setki przerzutów do kości. W tej chwili kości są całkowicie czyste...koniec cyt. Więc te 7-miesięcy to takie przypuszczenie i zależy od wielu czynników. Odpowiedz Link
jedruch kazuistyka 16.02.08, 20:13 czyli - baaaaardzo rzadki przypadek. Ja rozmawiając z moimi pacjentami zawsze podkreślam, że każdy choruje inaczej i zdarza się, że w I stadium zaawansowania tracimy chorych, a w IV stadium, z przerzutami, zostają jakimś trafem wyleczeni. Każdy sam dla siebie jest 100%, a statystyki dają orientację odnośnie GRUPY badanych. W trakcie hormonoterapii PSA jest w stanie spaść do zera, ale taki efekt jest naprawdę rewelacyjny - to rzeczywiście rekord. Odpowiedz Link
dador1 Re: Do Kortyzol. 17.02.08, 23:11 Witam, Czy wiesz czym był leczony ten chory u którego cofnęły się przerzuty do kości? Bardzo jestem tym zainteresowana, mój tata leczy się na raka prostaty i ma przerzuty do kości. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
dorotkabp Re: Do Kortyzol. 18.02.08, 12:28 Czytałam na forum, że w przypadku przerzutów do kości, selol można stosować miejscowo na zmiany w kościach wcierając. Wiesz coś o tym?? Moja mama ma przerzut do kości miednicy, a boję się dawać jej selol doustnie, w sensie wewnętrznie. Poradź coś. Dorota Odpowiedz Link
kortyzol Re: Do Kortyzol. 18.02.08, 19:38 Nie mam zielonego pojęcia.Ale przecież Selol dostałaś chyba od dr.Suchockiego i najlepiej z nim na ten temat rozmawiać.Jest to bardzo przystępny człowiek. Odpowiedz Link