urszulasiedem 14.11.08, 08:12 Autor: gontcha☺ 17.07.08, 15:10 cytując : napisałaś: Ja mam usunięte wszystkie węzły pachwinowe. Tak dla 'swiętego spokoju', bo okazały sie być czyste (ale powiększone były). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gontcha Re: Do gontchy- prosze odezwij się 14.11.08, 14:59 Ula, Węzły miałam poqwiekszone. Nie wiem jakiej wielkości, nie miałam robionego USG. Sama też nie sprawdzałam. Byłam o tyle w nietypowej sytuacji, że czerniaka wykryto u mnie kilka dni przed porodem, więc ciężko mi powiedzieć czy bóle w pachwinie, czy też nóg były spowodowane czerniakiem, czy końcówką ciąży. Sprawa rozegrała się błyskawicznie - w 3 dni podjęto decyzję o operacji i ją przeprowadzono. Onkolog po badaniu (palpacyjnym) podjął decyzję o usunięciu wszystkich węzłów pachwinowych. Miałam szczęście - były powiększone zapalnie (część przewlekle, część reaktywnie), ale bez komórek npl. To było prawie 8 lat temu...do tej pory z czerniakiem mam spokój. A moje komplikacje po to już całkiem inna historia. Pozdrawiam, Anka Odpowiedz Link