Dodaj do ulubionych

Wolontariat

13.10.10, 15:49
witam,
wiecie moze gdzie mam szukac, udac sie aby znalezc zajecie jako wolontaruszka?
Chodzi mi o pomoc dla innych a tym samym nauczenie- podszkolenie jezyka angielskiego.
Myslicie, ze to dobry pomysl?
Myslalam o centrach dla dzieci, dla dzieci niepelnosrpawnych- na pare godzin dziennie.
Znacie jakies strony, gdzie mam szukac?
Jestem tutaj 3 miesiace.
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • mama-123 Re: Wolontariat 13.10.10, 15:57
      rzuc okiem tutaj
      www.volunteering.org.uk/
    • azbestowestringi Re: Wolontariat 13.10.10, 18:59
      poszukaj w camphill village trust
      • betaeta Re: Wolontariat 13.10.10, 20:34
        Albo przejdz sie do upatrzonych instytucji (szkoly, zlobki, szpitale dzieciece czy co tam innego) i popytaj, wieksze osrodki czesto maja swoje wlasne biura wolontariatu (tak jak moj lokalny szpital - na rozpatrzenie wniosku trzeba czekac kilka m-cy i konieczne jest zaswiadczenie o niekaralnosci).
    • mamonia78 Re: Wolontariat 13.10.10, 20:49
      W kazdym charity shop przyjma cie z otwartymi rekami. Scope byl moja pierwsza praca zaraz po przyjezdzie, w zasadzie zaczelam pracowac nastepnego dnia jak sie do nich zglosilam, w sumie niezla szkola jezyka potocznego:-) Przedszkola nie wybralabym na poczatku za wzgledu na baby talk (w wiekszosci nie rozumiem do dzis) ani innego miejsca gdzie ludzie moga mowic niewyraznie. Przez jakis czas pomagalam w szkole mojego syna ( czytanie z dziecmi, wyjscia poza szkole) i bylo to dosc stresujace. No ale nie wszyscy musza miec taki problem:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka