04.05.19, 15:49
No i doszly do mnie bylam duma ze przez te lata nas sie nie trzymaja a tutaj ups. Zaczelam walke na razie z plynem full marks. Zaczelo sie od jednej corki, druga prawie nic nie miala, maz tez prawie nic. U mnie nie znalazlam wogole. Jakies wskazowki chetnie uslysze przygotowana juz jestem na zmudna walke.
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: wszy 04.05.19, 17:27
      tea tree oil dwie kroplena kark na linii wlosow i taki gesty grzebyk specjalny do szczesywani. chlopcom zgolilam wlosy, sobie zrobilam "spa"z octu i reklamowki na glowie plus czesanie ww grzebykiem. wszystkie koldry , poduszki itp wypralam na 90stop. "w sezonie" codziennie rano aplikowalam dzieciom tea tree oil na karczek bo wszy nie lubia tego zqpachu wiec nie siadaja. corki nie mam ale mama kolezanki z klasymowila mi ze jedzie corce wlosy prostownica bo wtedy tez podobnonie siadaja
      • niyaa Re: wszy 04.05.19, 17:30
        u nas w klasie wiadomo bylo kto roznosi wszy, niestety szkola twierdzila ze ma zwiazane rece i tylko prosili rodzicow itd ale bezskutecznie... rodzicom dziewczynki z warkoczem do pupy wszy nie przeszkadzaly wiec ona je miala non stopa reszta walczyla z wiatrakami...
        • yuka12 Re: wszy 05.05.19, 23:04
          Tak jak u nas w szkole jedna wielodzietna rodzina też roznosiła wszy po klasach. Szkoła mała więc w każdym z roczników było dziecko z tej rodziny, w klasie córki nawet dwie siostry. Szkoła twierdziła, że ma związane ręce, a ja co chwila walczyłam z wszami u córy. W końcu rodzinka się wyprowadziła i wszy przestały być problemem w szkole. Stąd wiemy, gdzie było źródło 😁.
    • lucasa Re: wszy 04.05.19, 20:13
      Dlaczego dumna? Żadna w tym Twoja zasługa. Zaden wstyd.
    • zurekgirl Re: wszy 04.05.19, 23:21
      Mialam tylko jedna przygode z wszami, dzieki bogom. Uparta gromadka nam sie rafila. Zaczelam od full marks, potem hedrin one, potem polskie pippi (i to chyba najlepsze bylo), do tego prostownica. Walczylismy ponad miesiac. Poszly w koncu i nie wracaja juz ze trzy lata. Kupilam tez jakis spray zapobiegajacy, pryskalam corke przed szkola przez jakis czas, na wypadek, gdyby ktores dziecko jeszcze sie nie pozbylo.
      • nannyjo32 Re: wszy 05.05.19, 16:53
        to ciekawe z ta prostownica. Wiceie co od lata uzywam szampony z tea tree itp nie przypuszczalam w sumie juz sa w y4 ze sie przytrafi. Dzieki za porady, wczoraj koleznka mnie w obroty wziela nic nie znalazlysmy u mnie w glowie ale mnie swedzi juz chyba z samego faktu ze sa, n i mam ponoc bardzo ucha skore glowy, mam luszczyce.
        • beata_ Re: wszy 09.05.19, 11:57
          Swędzi Cię na samą myśl... Też tak mam - właśnie się derapię :-)
      • bazylia5 Re: wszy 05.05.19, 21:23
        Potwierdzam polskie Pipi bardzo skuteczne (kuracja płynem + wyczesanie gestym grzebykiem + wypranie wszystkiego w wysokiej temperaturze).
        • panixx Re: wszy 07.05.19, 13:16
          Fryzjerka poradzila, zeby nakladac po myciu glowy dziecka odzywke - wlosy robia sie sliskie i wszy sie nie trzymaja.
          Tak robilam jak w szkole byla epidemia. Wszy jeszcze nie mielismy, inne badziewstwa tak :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka